icon

Máte doma také vysokou holčičku? Jak to řešíte?

tummar
5. srp 2024

zdravim maminky, prosim mame holcicku, za mesic bude mit 2.5 roku a meri 97 cm.
Jsem uz z toho nestastna, porad posloucham jak je velka oproti jinym detem. Mate to tak taky nekdo? V rodine nemame nikoho nejak extra vysokeho, nejvyssi z holek jsem asi ja se 173cm.
Tak doufam, ze v dospelosti nebude mit dva metry :(
U kluka bych to neresila ale u holcicky je to jine :/ .
Dekuji

Strana
z2
mabs
7. srp 2024

Jestli je teď vysoká, brzy zastaví a ostatní ji třeba přerostou. Já byla do 10 let nejvyšší ze třídy a v 15 už druhá nejmenší 😀

andreacantu
9. srp 2024

@tummar ted jsi em uklidnila….mala v 2 a 3/4 letech ma metr takze za tri mesice bude mit pres metr na prohlidce. A jsem v klidu. Bude to vysoka dlouhonoha holla!
Me se jednou na hristi stalo ze nejaka mura komentovala dceru jako zaostalou to ji byl tak rok a pul ale byla Vella jak triletaci. Vykasli se na ostatni hlavne ze mas zdrave a stastne ditko.

ada22
9. srp 2024

Jo tohle znám. Dcera vypadala ve třech na pět a ještě moc nemluvila. Takže všichni na ni koukali skrz prsty. Vždycky byla všude největší a trčela. Pak se ve dvanácti zastavila na 165 a ostatní ji již začínají přerůstat.

jane46
9. srp 2024

Jeee, kolik reci jsme si uzili, kdyz starsi zacal chodit do skolky a babky ze vsi na nasi 1,5 holcicku "a copak, tobe se nechce do skolky, takova velka a drzi se mamy?" odmitala kocar, takze druha varka byla "Takova velka a nosi se na ramenou." Neva ze sotva zacala chodit 😂
Starsi nastoupil do skoly a uz to bylo, proc tam taky nechodi... No, je ji 5, co by tam delala 😆 Manzel ma dva metry, ja 170...ale stejne se lidi divi 🤷

alice180
9. srp 2024

@jane46 🤦‍♀️

knuffel
9. srp 2024

No tak naše měla ve 2,5 letech 103 cm, to je prostě i na kluka moc. Ale že bych s ní někde obíhala doktory, to ne, chlap je vysoký, doktorka neřeší a já neřeším řeči. Lidi říkají, že je veliká. No tak je, co tím myslí, mě nezajímá.
Horší to bylo na pískovišti, občas na mě lidi soucitně koukali, že mám zaostalé dítě, ona se chovala přiměřeně k svému věku, ne k předpokládanému věku. 😁
U holek se to prostě třeba zastaví brzy a nebude z ní obryně, teď má v 7 letech 137 cm a nohu č. 38.

kamini
9. srp 2024

Taky máme vysokou holčičku. Má ve 2 letech 7 měs 99 cm, asi 15 kg. Je dobře stavěná, pro nás naprosto nádherná, ale taky mě ta výška fascinuje, i když s ní jen tak jsem, jde vedle mě.. připadá mi, že už jí jsou tak 4 😂 Navíc je psychicky vyspělá a hodně toho umí, takže je vlastně logické, že se okolí diví, když zjistí její věk. Buď se jí to zastaví, taky jsem byla na základce vysoká, ale spíš ne, když tatínek má 2 metry 😀 Uvidíme na 3 leté prohlídce, teď nic neřeším. Asi další sportovkyně do rodiny 🙂

daisymaminka
9. srp 2024

Přijde mi, že od roku jsou lidé vyšší a mají i větší chodidla. Běžně prý některé holky 5., 6. třída mají velikost 39/40. Je to mazec. 🙈

Já mám 178 cm. Jako holka na ZŠ nejvyšší ze všech jsem si užila. Vždy jsem vyčnívala. A úplně ráda středem pozornosti nejsem. V 5. třídě na školní fotce jsem stejně vysoká jako učitelka. Do dneška za to úplně ráda nejsem, kdyby to šlo, darovala bych klidně těch 5 cm. Ale už jsem s tím víceméně srovnaná, prostě to tak je, někdo je zase malej prcek, někdo má obezitu a někdo předkus nebo nohy do X. Mám prostě vysoké rodiče, takže já i brácha jsme vysocí.

Můj manžel má 177 (dle měření u dr.). 😁 Když se hezky narovná, jsme prostě nastejno. Nosím kvůli výšce odjakživa i nízké boty. To taky bylo něco, přijde mi, že třeba na 2. stupni ZŠ byly všechny boty s nějakým podpatkem. U nás na maloměstě.

Nohu mám 41. Teď už klasika. Kdo ji nemá. Moje menší kolegyně má vel. bot 42.

A teď k dceři - taky jsem měla strach, aby nebyla úplně extra vysoká, ale naštěstí, možná geny po manželovi... nebo se teprve vytáhne. Resp. mně přijde taková akorát, ani malá, ani vysoká. Ale co jsme teď na jaře chodili na edukačky (od září jde do 1. třídy), tak mám úplně strach, že tam bude nejmenší. Někteří kluci jsou takoví s prominutím macci a holky mařeny jak do 3 třídy, ne do 1. Spousta je jich teda starších, jako že podzimních, takže jdou do školy v necelých 7. A hodně je jich z těch nultých ročníků, takže také 7 letí.

Dcera měla ve 3 letech 98 cm a 15 kg a v 5 letech 116 cm a 19 kg. Teď v čerstvých 6 letech odhadem tak 120 cm a 22 kg.

mateees
13. srp 2024

dítě dosahuje poloviny své výšky ve dvou letech. Tak se podívej kolik měla ve dvou a uvidíš, jak bude vysoká v dospělosti

petrane
13. srp 2024

Dcera bude mít v rijnu 3 a má 90cm,11,5kg
A je úplně v poho🙂 nema být po kom velka

katulatko12
13. srp 2024

@lauriak můj syn ve 3letech nosí vel. Bot 30.a oblečení 116-122cm

bomo1
13. srp 2024

Dcerka čerstvě 3 roky, měří 108 cm. Boty vel.27, oblečení minimálně 116. Vypadá tak na 5 let. No buď se to zpomalí, nebo bude velká, nenadělám nic 🤷‍♀️

knuffel
13. srp 2024

@mateees To doufám, že ne, jinak bude mít dcera 192 cm. Třeba se zasekne...🤦
Ale u starší to víceméně sedí, má o 4 cm míň, kdybych to brala podle Tvých počtů.

eviicka
13. srp 2024

A opravdu to ti lidé myslí nějak zle? Není to jen takové překvapení aby řeč nestála.

Starší syn je zase hodně drobný (já byla také), ano lidi se diví, že chodí už do školy a je mu tolik. No a co, tak se nad tím pousmějeme a jdeme dál. Den mi to nekazí.

mateees
13. srp 2024

@knuffel tak nějaké +- tam určitě je, ale víceméně to opravdu sedí

knuffel
13. srp 2024

@mateees No jasně, ty 4 cm beru jako v toleranci, sedí to. A u té mladší se budu modlit, ať to nevyjde. 😁

Strana
z2