icon

Máte nějaký rituál před uspáváním?

krmv
6. pro 2014

mate nejaky ritual pred spanim.zatim me ditko usinalo u prsu a ted budu odstavovat po 19mesicich,tak jak na uspavanim.dekuji za rady

lrg
6. pro 2014

Žádný univerzální recept asi není, na každé dítě platí něco jiného. My ve 20 měs. usínáme s lahví teplého čaje a zpíváním, někdy taky musím držet za ruku. Vím, že by měla usínat sama, ale nikdy jsem jí nenechávala v postýlce plakat, tak s tím ani nebudu začínat.

wenduliks
6. pro 2014

My nosime v Manduce 5-10min. Take neumi usnout sam. Je mu 10mesicu,ale klidne to budeme provozovat jeste rok. Take nejsme zastanci vybreceni... Urcite si misto kojeni ritual vytvorite. Zkusila bych piti caje a knizku.

andelka
6. pro 2014

Pohádka nebo písnička, držení za ruku. Někdy stačí jen tam prostě být (u obou dětí to bylo stejné, klidně si čtu na posteli co chci a malej v klidu usíná vedle mě). Jo a mladší má ještě v postýlce mlíčko před spaním.

lennus
6. pro 2014

Zazpívám ukolébavku - Mravenčí, od Svěráka. Z kraje to trvalo, musela jsem ho to naučit, poplakával, ale já tam byla s ním, než usnul. Zvykl si a pak už po zazpívání stačilo odejít a on si usnul sám. 😉

konikova
6. pro 2014

nas maly ma 8mesicu a jen tak neusne, usinal u kojeni a zmenilo se to na to, ze dostane lahev s UM do postylky a ma pusteny bily sum, lahev vypije, zahodi a usne..bez bileho sumu ani ranu...