Máte zkušenosti s kurzem "Nevýchovy"?
Prosím máte někdo zkušenosti s kurzem "Nevýchovy" od Katky Králové? Předem děkuji za odpovědi.
@brokovich líp bych to nenapsala! Viděla jsem několik videí...pak jsem zjistila, že nemá vlastní dítě.....to jako fakt, že někdo takový bere nehorázné peníze za takové nicneříkající a obecné kecy o výchově dětí?! Abych to upřesnila, nevyčítám té paní, že nemá vlastní děti, ani tím není jako člověk méně hodnotná, tak to vůbec nemyslím, ale vcelku mě to tenkrát rozpálilo....to je přece děsný paradox, přirovnala bych to k situaci, kdy o porodu poučuje muž. I když má vyvdané, prostě mě irituje, že o výchově by mě měla poučovat ona....a už úplně pominu, že ta videa jsou nudná, zdlouhavá, zabíhající, obecná, prostě takové plky....
@koncita mě na tom nejvíc dostává že jsou ty kurzy placené.Docela drzost nechávat si platit za rady které jsou všude různě na netu nebo v knihách.Já viděla video jen jedno,týkalo se to o vztekani batolete.Popisovala tam když má dítě záchvat v obchodě mám pořád vysvětlovat co dělám a aby se nevztekal...😀Na mého syna by tohle určitě neplatilo a myslím že na žádné batole.Tím jsem videi skončila a řídím se svým pocitem co mám dělat.A ono to funguje.Stačí otevřít srdce svému dítěti a naslouchat mu a zkoušet co na něj platí.Jsem docela znechucena že si někdo bere od maminek nemalé peníze za nějaké rady které v praxi většina nevyužije.Dřív žádné kurzy nebyli a myslím že to naše mámy zvládly taky🙂
@meck007
Promiňte, ale nikdo Vám nic nebere, pokud Vás tento koncept zaujal a našla jste se v tom, prosím, ale jiní lidé na tento styl rozšiřování výchovných metod mohou mít kritičtější názor.
Jinak dle mého
...ano, je to společnost (paní Králová se prezentuje však jako její duše, to, že má jiné společníky, tím akorát rozšiřuje svůj byznys)
...jsem opravdu pobavena myšlenkou že chtějí vlastně tolik peněz proto, aby to lidi doopravdy praktikovali, promiňte, ale to jako fakt?🙂
...kromě zpracování tématu, kterému neupírám super podnikatelský koncept (stránky, videokurzy, Fcb skupina, marketing na jedničku) je zde opravdu nějaké tvůrčí myšlení a inovace, které si takovou ohromnou finanční podporu zaslouží?
... to, co jsem viděla, četla, i z recenzí právě uživatelek kurzu, i co píší tady maminky, zdá se mi, že se opravdu jedná pouze o přepapoušované a do jedné formy slité koncepty z několika jiných zdrojů
... mimo to se mi naprosto příčí přejímat někým vyfiltrované názory jako svatou pravdu, není snad daleko přínosnější, přirozenější i udržitelnější čerpat z různých zdrojů, zkušeností, vlastní výchovy a celkový názor si během života udělat sám
... vadí mi asi nejvíce to, že se musí vehementně škatulkovat a pojmenovávat to, co by mělo být ve výchově přirozené (empatie, porozumění, etc.) a někdo si tím strká do vlasní kapsy
... a ještě jedna věc (mám to tedy pouze z osobní zkušenosti u svých známých a z toho taky možná vychází i můj kritický pohled) - přijde mi, že tyto kurzy často přitahují maminky, které mají nějaké trauma z vlastní výchovy - všechno co bylo tedy odvrhnou a přijímají beze zbytku vše co se jim řekne jako samospásu, bohužel tyto poznatky často aplikují pouze na svých dětech a k ostatním - manželům, rodičům i okolí se bohužel chovají jinak a nehezky
@verinikki souhlasím s tebou.Jinak v tom případě by měly být placené i všechny maminkovske weby kam píšou mámy své aktuální zkušenosti s výchovou dětí a co se jim osvědčilo.Není nad to.přečíst si od jiné maminky jak řešila problém s kterým se jiná potýká.Tyhle tabulky a placené rady mě docela stvou.
Ahoj, video kurz 0-3 jsem si koupila v lednu. Určitě to člověku něco dá, i tu šílenou cenu chápu, jde prostě o know-how. Souhlasím s tím, že principy Nevýchovy jdou uplatnit až když dítě rozumí a dokáže se s vámi samo domlouvat. I když to Nevýchova popírá, jak můžete po ročním, dvouletém dítěti chtít, aby vyjádřilo, jak danou věc chce. Takže, beru ty přednášky jako dobrý trénink pro pozdější komunikaci. Co bych vytkla je délka jednotlivých videí, která by se dala zkrátit minimálně o polovinu, protože K.K. mluví dost ze široka, do ztracena, omílá furt to samé, co už bylo x-krát řečeno, i napříč videi. No a potom je mi prezentace K.K. docela nesympatická, stejně jako fakt, že neporodila a nevychovala od plen své děti. Jo, jo, je to pedagog, má roky zkušeností a má vyvdané děti, ale prostě...není to totéž. Je to však můj předsudek, takže na kvalitu Nevýchovy nemá vliv. A ještě Facebook skupina je fajn, čtete si tam denně spoustu reálných situací. Ti lidi tam ale bezbřeze milují K.K. a místy to až připomíná sektu 😀 Ale zase, to je můj pohled na věc. Za mě, podruhé bych si tento kurz nekoupila. To už je stejně přínosná a mnohem levnější knížka Respektuj a budeš respektován od manželů Kopřivových.
@verinikki
Přesně tak jak píšete na konci. Tyhle kurzy vyhledávají maminky, které tápají. Matka, která je spokojená se sebou i s výchovu svých dětí přece nemá potřebu hledat Nevýchovu, RbR a podobné věci.
Myšlenka, která Vás pobavila je také dobrým marketingovým tahem. Vemte si, že knihu RbR koupíte za cca 350 Kč (také ji mám doma). Já po celém dni večer u knihy usínám, takže jsem ji ani nedočetla. A i RbR má kurzy. Začínají na částce 3500 Kč. Kurzy jsou formou přednášek v různých městech s tvůrci konceptu (ten kurz si také zaplatí někdo, kdo se o metodu více zabývá a aplikuje ji, že? Např. pedagogové, pro které je také určen). O tom tu nikdo nemluví. Nevýchova má kurz na internetu (což třeba mně osobně vyhovuje - můžu se k tomu kdykoliv vracet). Ale u knihy RbR mi navíc chyběl ten přístup (např. ta FB skupina, kde si lidé radí v různých aktuálních situacích jako tady). Ano je Modrý koník a další servery, ale tady nemám dobrou zkušenost. Vemte si i tuto debatu. Paní položila dotaz a nepíšeme k věci. Což mi na modrém koníkovi vadí. Ale zase je to jen moje zkušenost.
Chodím i na různé přednášky do rodinného centra a řeknu Vám, že všude Vám říkají vesměs to samé. Úcta, respekt, naslouchání, láska a komunikace s dítětem. Stejně jako v kurzu Nevýchova, RbR a knihách Jak mluvit s dětmi, aby poslouchali nebo Montessori přístup. Jde spíše o formu jakou tvůrci používají k prezentaci. Máte pravdu, že je Nevýchova přepapouškovaná 🙂 Pro mně je přepapouškovaná do formy, která mi vyhovuje 🙂 Někdo má zase radši knihy nebo spolehá na intuici (těm závidím nejvíc 🙂
Ať si každý najde co mu je vlastní. Každá matka chce pro své dítě to nejlepší a každá jej vychováváme především srdcem. Ale jsou situace, kdy se každá snažíme najít nejlepší řešení v problémové situaci a je každého věc jestli dá 5000 nebo 3000 nebo zajde na modrého koníka nebo to prostě vyřeší sama jak to nejlíp cítí.

@meck007 napriek tomu ako pedagog, trvam na tom,ze ten koncept je uplatnitelny naaozaj od 3 rokov vyssie, dokonca by som povedala od 5 rokov vyssie, vtedy si viem aj realne predstavit jeho fungovanie a podla povahy a temperamentu dietata aj vacsiu, ci mensiu mieru uspesnosti. Rozhodne si nemyslim, ze niektore myslienky su uplatnitelne skor ako 3 roky, pricom vela zavisi aj od inteligencie a rozumovych schopnosti daneho dietata.
Takisto trvam na tom, ze priemerne bystremu rodicovy naozaj staci precitat najnovsie knihy o vychove, aby sa ciastocne zoorientoval, pochopil, co chce uplatnovat a kolko, resp. si dane trendy vyvodil a upravil podla seba. Z mojho uhla pohladu je cela nevychova proste len plagiat nanjnovsich trendov, vycuc, s brutalnou cenou. No, ale ked chce niekto video, lebo sa mu nechce po veceroch citat, alebo nema silu...prosim, alternativa to je.