Mateřství po 40. kdy to bude lepší?
Ještě pár měsíců před porodem jsem si myslela, že věk je jen číslo. Teď už se tomu jen bezmocně směju. Mám 2 kluky, 8 a 11 let a 4 měsíční miminko. Vždycky jsem byla akční mamka, čundry, kolo, lyže...kdyz si pozvali kamarády, pekla jsem hromady palačinek, hrála deskovky a a pořádala soutěže. Teď jsem si pořídila miminko a nějak jsem si podvědomě myslela, že to bude stejné, jako kdyz mi bylo 30. A ono prekvapive neni. Bolí mě celé tělo skoro pořád. Když vstanu, chvíli kulhám. Trochu to připisují kombinaci nevyspání a toho, že ted nove žiju ve starým kamennym studeným domě. Jako stejně jedem zítra pod stan a pořád si zvou kamarády, ale zvládám toho míň a víc to bolí. Bude to lepší? Jak jste na tom vy v podobne...nebo i jine situaci? Je pak lepší regenerace, když se začne víc spát a přestane kojit?
@oveckaluky moje mamka je taky aktivní ( taky je jediná,kdo nám hlídá), letos Slovensko a Krkonoše, relax pobyty, cvičí v Sokole.. bude jí 75.
@clementina82 Klidně napiš, je mi 43 a dvojčata jsou téměř stejně stará, jako tvůj chlapeček. 🙂
@andelka To je úplně super, fakt je za to obdivuju. A přitom nevím, jak ta tvoje, ale moje si furt na něco zdravotně stěžuje, ale chodí na dvě brigády, pak jede do hor a vysmahne 100 km za týden. 😀
@oveckaluky prostě proto, že tělo nemládne a mladí jsme už byli... A jo, asi se s tím člověk časem nějak smíří, ale mne se to zatím nedaří.... malé zpomalení ok, to jsem dávala v pohodě, ale zdravotní omezení (bolest zad) mne teda sejří hodně a psychicky ničí, že už skoro rok mne to dost omezuje, přestože cvičim a chodim na rehabilitace
@konidana Jo, tak to mám taky. Teď teda hlavně gyn. potíže, takže místo abych šla vstříc přechodu, menstruuju 2x do měsíce, na záda trpím od puberty (a to jsem paradoxně jediná ze tří sourozenců, kdo na to trpí, a jediná, kdo nebyl jako dítě v chodítku. 😀), ale ty aktivity s dětmi mě nakopnou vždycky. 🙂 Nedávno nás manžel vytáhl na Jedlovou horu - utahaní, ale spokojení všichni. 🙂
@oveckaluky moje ne, nestěžuje si. Chodí na preventivky, a jinak snad ani nikam, nic chronického nemá ( naštěstí).
@clementina82 to je hezky napsané! Trichu mi prijde, že mě tohle mimco a ten stav teď učí empatii...

@konidana Může být líp, proč by nemohlo? Příklad, moje mamka, 74 let, její dvě kamarádky 75 a 72 let. 3x ročně jedou na týden spolu na "dovolenou - většinou v srpnu Šumava, v červnu Krkonoše a v září Slovensko (místo toho Slovenska letí teda letos k moři). Za každý tento týden nachodí ve svém věku téměř 100 km po kopcích. Takže nemusí být jen hůř.