Měsíčního syna uspáváme i 3 hod., mám ho nechat vybrečet?
Dobry vecer maminky, prosim poradte mi, nebo me odvezou 😔 😀
Asi delam neco spatne. Nas maly ma skoro 6 tydnu a od vcera ma hrozny problem usnout. Ve dne ho zamestnavam, povidam si s nim, hraju si s nim, aby byl unaveny a vecer pekne usnul. Je to takovy ritual, v 8 hodin vykoupu, nakojim, dam odrihnout a jde spinkat. Vcera mel prdiky a histericky plakal, bylo to okolo 7hodiny, tak moc plakal, ze se vysilil a mel hlad, tak jsem mu dala prso a rozhodla se jeden den vynechat koupani. Malinkej plakal asi az do 23 hodin. Rikala jsem si, ze se mu to treba spletlo (shodou okolnosti spal dlouho pres den), ale dnes se to opakuje. Uspavam od 20:15 a doted malej place. Prijde mi, jak kdyby mel z neceho strach, hladim ho po hlave, on usina a najednou sebou skubne a kouka okolo sebe a porad dokola. Je hodne zpusobu, jak ho uspat, v kocarku, vibracnim lehatku, nebo v naruci, ale ja mam strach, ze si zvykne a jinak uz neusne. Prece ze dne na den nebude takovy zvrat, kdyz doted usinal hned-po nakojeni jsem ho dala do postylky, dala mu dudlik, pusu a sla vedle do mistnosti (na chuvickach samozrejme), vratila jsem se max
3x, kdyz mu vypadl dudlik a zatuhnul.
Nemam ho nechat chvili vybrecet? Nevim vubec, co delat a pomuze mi rada nejlepe od nekoho, kdo mel podobny problem. Dekuji 🙂
Dekuji za rady 🙂
@lenineek jde o nezralost nervove soustavy, ktera se projevuje vecernim placem trvajicim i 2-3h. Zacina to mezi 3-6tydnem a trva vetsinou do 3-3,5 m. Bohuzel jsem zazila u obou dcer. ta prvni plakala od 17h do 21-22h nez usl☹☹☹☹. vetsinou moc nic nepomuze a je to silene vycerpavajici,ale vydrz prejde to. Dobry je rezim pres den,ale ne presne na cas,ale delat to podobne a vecer nejaky rital porad stejny. dulezite,aby pres den co nejlepe spal
Nedelas nic spatne, mate takove miminko,holt nektera takova jsou. bud s nim. bohuzel tyhle deti se pak malokdy vrati k samostatnemu usinani,ale i to se da prezit😉. Hlavne klid a jestli mas zazemi,ktere pomuze,tak co nejvic odpocinku.
Jo a zkus koupat a ukladat driv. tech 20h je podle mne dlouho. na tyhle miminka tak 18-19hod.
@pisisvori Proč by to bylo POZDĚ? Vždyť miminka nevstávají pravidelně ráno do práce, tak od čeho počítáš délku dne?
@marketa233 promiň, chtělo by se mi napsat, že za hloupé otázky se platí🙂.
Děti prostě mají určitý rytmus sami v sobě a nezáleží na tom co si přejí rodiče...spoustu dětí vstává dlouho mezi 5-6 hodinou ať je dáš spát v 7 nebo v 9 večer = posunutí večerního usínání na později nemá u miminek většinou žádný vliv na to kdy ráno vstávají...někdy právě naopak...atd. Takže mimi zakladatelky může být tenhle případ, který prostě už je v 8 tak přetažený, že nemůže usnout, protože propásli tu správnou dobu...
V mnoha článcích o spaní miminek se píše, že nejlépe většinou děti spí, když jsou ukládány mezi 18.3-19.30:-).
@lenineek hele talhle malý dítě ještě nemá pevný režim a každý den to může být jinak. Jeho zvyky (režim) se budou postupně ustalovat a kolem toho pátýho měsíce už to bude lepší. Hlavně to neřeš. Pokud má prdíky nebo jiný bolení, je jasný, že nebude spát. Důležitý je jeho spokojenost a hodiny neřeště
@pisisvori Ano, děti mají určitý rytmus. Každé dítě jiný. Co když ten klučina vstává v poledne? Jak jsi přišla na to, že vstává v pět a v osm večer už je přetažený?
@marketa233 byl to jen napad a navrh pro zakladatelku,treba by pomohlo. Nikde netvrdim,ze to tak je a ze jsou takove vsechny deti. nedramatizuj prosim diskuzi a nenavazej se takovym zpusobem do odpovedi jinych,radsi se prvne zamysly, odpovidej zakladatelce...atd.Jde totiz o to ji poradit,uklidnit a pomoc ne o tvuj nazor.
Zažila jsem, chce to přestát a zvládnout. Jediný recept je, aby sis pokud to jenom trošku půjde lehla nebo vypnula, když bude mrně spát... Já malou buď nechala udutat u prsa při kojení nebo ji houpala na rukách či nosila, nic jiného nepomáhalo a nezabíralo, a nejlepší bylo, když se po uložení do postýlky po pár minutách znova vzbudila... Později můžeš zkusit i houpačku. Kamarádce pomáhalo zavinování (ale musí se správně utáhnout, což já neuměla, takže jsem nepraktikovala) nebo zvuk fénu či vysavače, ta naše se toho bála... Po třech měsících se to lepší, ale první výrazné zlepšení je až tak v půl roce... Já uspávám průměrně hodinu ještě v roce a půl. Vysilující, ale co naplat, na vybrečení prostě nemám... 😉
@pisisvori Já se do tebe nenavážím, jen jsem chtěla upozornit, že jde jen o tvůj ničím nepodložený názor. Od toho tu přece diskuse je, aby každý mohl reagovat, když třeba někdo píše nesmysly.
Ahoj,u nás zabíralo uhoupání v náručí a následný spánek s náma v postely-bohužel jke to ovšem velice návykové.
@lenineek ještě u druhé hodně pomáhalo, když hodně plakala pustit digestoř a pořídili jsme taky Hacku, která taky někdy zabrala. Kdybys chtěla napiš do IP...opravdu s večerním pláčem a špatným usínáním mám hodně zkušeností bohužel☹(první usínala 2 hodiny snad do 2 let, u druhé to bylo jen do těch 3,5m a pak už jen 10-20minut a vše v pohodě), ale na MK jsou maminky, které z každé diskuze chtějí udělat hádku a musí si prosazovat svoje a uráží...takže radši IP🙂
Jo a nenech se prosím, jestli jsi tady nováček zblbnout maminkama, které prostě jen měly štěstí na nenáročné nekontaktní děti, které položí a oni spí a spí celou noc atd... a tyhle maminky si často zcela mylně myslí, že je to nějaká jejich výchovná zásluha🙂. NIC, NIC, NIC neděláš špatně, máš jen kontaktní miminko, možná zdráždivější, náročnější....ale zvládnete to!
jo a ještě tady jsou diskuze na téma "večerní pláč" tak je můžeš projít, ale znova píšu věř, že to přejde🙂🙂 a bude líp i když je to šílené, chce se ti třeba jen plakat nebo nadávat a nevíš co dělat, protože ať děláš cokoli mimi pláče a pláče a pláče☹
@pisisvori tak to bylo povzbuzující 😉 i pro mě, alespoň vidím, že hodina uspávání není v roce a půl ničím neobvyklým... Do mě půlka rodiny mele, že my tenkrát 😵 spávali snad hned od mala okamžitě po Večerníčku 🙂 , tak nevím po kom, to ta naše cácorka má 😀 , ale taky mám plno známých, kterým usíná miminko taky okamžitě, takže na tohle téma už raději řeč nezavádím, protože ty pohledy, jak to, že to nemám zvládnuté jsou vskutku příjemné ... 😕
@lenineek tad yjsou bílé šumy
http://www.uspavac.cz/
na youtube je toho hodně mám to i konvertované do mp3 a pouštěla jsem to z mp3 v kočárku🙂klidně nějak pošlu🙂, když to půjde)
@agne já jsme z dvojčat..sestra byla ta co se najedla za 2 a ještě než jí nepoložili už spala, ani jako větší nechtěla u usínání nikoho....já jsem přes den plakala vkočárku, plakala jsem večer v postýlce a jak jsem uměla mluvit chtěla jsem, aby byla mamka u mě než usnu tak do 5,5 let....takže je to opravdu jen povahou dítěte🙂
Pripojuji se k vetsine,mas male mimi,zitra muze byt vsechno jinak.Dcera ,opravdu na den,kdyz ji bylo 6.tydnu,jak kdyz utne a najednou usinala a spala ukazkove a tak uz ji to zustalo dodnes.Syn s tim ma problemy porad,nekdy je to lepsi,jindy horsi.Ty musis byt navic se svym ditkem teprve v seznamovaci fazi,chce to cas,za chvili poznas co ho asi tak muze trapit a co ho nejlepe uklidni(syna napr.pouze prso,dceru jsem zase balila natesno do larysky).Na kazdyho zabira neco jinyho,ale taky jsem to musela nejdriv vychytat a myslim,ze je jedno,zda mas prvni dite nebo uz ctvrty.Myslim si,ze kazda z nas byla ze zacatku zmatena a nejista-pravda,ze u prvniho asi vic(a kdo ne,tak klobouk dolu)Ale drz se svyho instinktu.Vetsinou to co ti rika,je spravny.Ale jak rikam,jak jsem pochopila,jste jeste v sestinedeli,to je brzo na nejaka radikalni reseni.

@lenineek vybrečet ho určitě nenechávej https://www.modrykonik.cz/cvicitele-deti/ . U tak malinkého miminka je potíž s usínáním běžná. Zpracovává zážitky z uplynulého dne a představ si ten malý mozeček,jak si s tím má poradit? 🙂 🙂 . nám také vždy trvalo dlouho,než jsme malou uspali. Pak se to spravilo a věřím,že se to spraví i u vás. Udržuj s malým co nejvíc fyzický kontakt,pokud jsi kontaktní rodič,určitě doporučuji společné spaní.