icon

Miminko a jeho režim

esterkaasamik
7. dub 2017

Ahoj, chtěla jsem se zeptat máte nějaký režim nebo rozvrh s miminkem?Jako myslím tím že spinkáte v určitou dobu a mazlíte se v jiný čas atd? Nám to zatím Teda moc nejde tím jak jsme byli dlouho v nemocnici tak to zkoušíme až teď nějaký ten režim, a co vy?

milius
7. dub 2017

A kolik je miminku?? Naše tříměsíční má režim takový, že je vzhůru asi 1,5 až 2 hod. a pak potřebuje spát, buď doma nebo venku když jdeme se starší ven. Spí různě dlouho, teď už většinou jen 30 až 60 minut. A pak zase za dvě hodiny uspávám.
Večer jde spát většinou okolo 7, podle toho kdy se předtím vzbudila.
Když byla úplně malinká, tak jsme neřešili nějaké spaní na noc, že třeba musí přesně v 7 jít spát, prostě jak usnula tak usnula, jen když se to blížilo večeru, tak jsem zpívala ukolébavku, aby se zavedl nějaký rituál. Ale jednou to bylo v 17:00 jindy ve 20:00, podle toho jak spala přes den. Časem se to upravilo, když začala vnímat noc a den a teď už chodí spat ve stejnou dobu (plus minus 30 minut).
U první dcery jsem strašně řešila rituály a hlavně dobu kdy jde spát, aby to bylo každý den stejně a to byla blbost. Řvala a řvala v postýlce, buď nebyla unavená nebo byla přetažená, těžko soudit po takové době. Když je to ještě novorozeňátko, tak ho nech spát kdy chce a přizpůsob se miminku. Okolo druhého měsíce se nám to ustálilo, ale stejně se spaní přes den pořád mění, už je ho míň a míň 😠😢😵

hejtereza
7. dub 2017

Ja mam teda 17denni miminko, a to je asi jeste na rezim male, ale po 3h budim pres den na kojeni, a v noci ji nechavam spat. S tim ze obden vzdy v 19h ji koupeme. Verim ze ta faze kdy bude vzhuru prijde. :D Ale zatim neprisla.

esterkaasamik
autor
7. dub 2017

@milius malé bude skoro měsíc přes den už je teda vzhůru víc v noci spinká ale samozřejmě se budí na jídlo ale někdy se stane že je v noci vzhůru 😴 a já bych tak spala🙂👎

eva1987
7. dub 2017

Náš malý má režim tak od 1,5 měsíce a to večer ve stejnou dobu koupeme v 19hod a v posteli už leží o půl osmé, je zvyklý usínat sám a do 20hod spinká. Přes den je to horší, moc toho nenaspi, ale vždycky si tak 1,5 hod hrajeme a pak musíme jít spinkat musím ho ukolébat, spí tak 30 min sám, v nosítku i hodinu, v kočáru i 2-3 hod. S kočárem chodím dvakrát denně.

ladyhacek
7. dub 2017

režim jsem přispůsobila potřebám malého - když jsem viděla, že je ospalý tak šel spinkat 🙂 když byl menší tak přes den spal 3x (čas - už nevím max1h? ) no vydržel vzhůru 2h > přesně už nevím. my vstávali kolem 6 (5:30-6:30) napapal se - chvhíli byl vzhůru a na 8:30 už zase spinkal - pak chodil spát koelm 11 a pa ještě odpoledne kolem 15? večer jsem koupali na 18-19h ale vždy nám plakal tak jsem to posunuli a koupali už v 17h, pak kojení a v 18h spinkal > budil se cca po těch 3h

co se týká mazlení tak to sjem tedy neměla nastavené jéé je 14h jdeme se tulit 😀 > když byl vzhůru tak jsem ho nechla v postýlce či pak na dece a mluvila něj lehtala ho pusinkovala - nebo jsem ho i nechala chvíli ať si hraje sám.
Ven jsem chodili 2x dopoeldne na tu 8-9h , a pak po té 14h kde zase usínla v kočárku > jinka se naučil usínat v kočárku kde přes den spí i teď ve dvou letech 🙂.
Za mě ho nech i chvíli samotného ať se učí si hrát a být sám > můžeš si jen sednou a koukat na něj (ale to až tak ten 3-4m až se začne více zajímat o svět) I když jsem ho nehcála ať zkoumá svět tak pak byl na mě závislý a někdy mě to pak i štvalo že jsem si nemohla dojít ani na záchod nebo když jsem šla do krámu a nechala ho manželovil řev dokud jsem nepřišla (teď jsem to tedy už odbourali 😉 )

kecalka2
8. dub 2017

@esterkaasamik Já upravovla režim po šestinedělí kdy jsem se dala do kupy.Do té doby to byl děs :D malej chodil spát o půlnoci,my s ním ale neřešila jsem to.Nešlo ani tak o režim jako o rituály a snažila se dodržovat časy.Mazlení jsem neřešila mazlila jsem ho jak potřeboval 🙂 Jinak tedy jsem dodržovala koupání kolem 7.večer,potom mlíčko a spinkat.Každý den zhruba stejně a vyplatilo se.Synovi budou 2 roky a má doted režim.Kolem osmé už chce spát a já jsem jedině ráda.Není nad to mít klidný večer bez dítěte 🙂)) U druhého to budu praktikovat stejně.Jinak jeden čas si pamatuji že měl mlíčko každou hodinu stejnou každý den i přes den takže jsem věděla kdy přesně půjde spát po obědě,dopoledne...

esterkaasamik
autor
11. dub 2017

@kecalka2 tak to Teda upřímně závidím, my teda v noci nespím, nespím ani přes den pořád jenom pláčem a chováme se😴 doufám že se to brzo uklidní

kecalka2
11. dub 2017

@esterkaasamik ježíš držím palce ať to přejde😘některé děti bohužel takové jsou a režim na ně neplatí.Já měla štěstí,bojím se ze mi to vrátí druhé dítě i s urokama ☹