Miminko se nechce otáčet. Co s tím?
Ahoj. Mám mimčo, tři a půl měsíce. A máme takový problém, že se skvěle otáčí na pravou stranu, ale na levou nechce. Co s tím?
Mě se kluk v tomhle věku nechtěl přetáčet vůbec. Do 8měsíce měl psáno,že PmV ovlivněn váhou. V 10měsících nás mudr hnal na na neuro,že je opožděný a v 11měsících jsme to zas rušili (termín byl až po kontrole u pediatra). Vše krásně dohnal,během několika týdnů. Teď mu bude 15měsíců a už týden zkouší sám chodit,plus pusu plnou zubů a zkouší sám jíst (na zemi je toho čím dál méně 😂)
Nasemu malemu trvalo 2 mesice nez se naucil otacet i na druhou stranu. Neresila jsem, chce to cas 😊
@amazonkajanik Moje malá se na pravý bok přetáčela už v necelých dvou měsících, a teď jsme byli na kontrole, a doktor že se otáčí i hlavičkou jen doprava, a ať zkoušíme třeba hračkami její pozornost stáhnout doleva. No a mě to strašně vyděsilo, dva dny to zkouším, a nic, tak se bojím 😢
Má ještě spoustu času, max. bych podpořila tím, že bych zajímavé předměty a hračky dávala na druhou stranu, kam se neotáčí..
V klidu,syn šel svého času taky vpravo,pak bojkot a nakonec si našel svůj způsob (i když se to doktorovi nelíbilo) dokázal se z lehu posadit a šup na čtyři 😂
Nechci te desit, ale presne to same resime my. 3 mesice a tyden. Skoncili jsme na fyzio a verdikt je blokace krcni patere vznikla u porodu. Kdo to odblokuje netusim, v CR jsou 2 doktori a jeden uz ma skoro 80. Cekaci terminy nekonecne.
@michelle_01 To asi nebude náš případ, ona otočí hlavou doleva, ale musí se jí fakt chtít, a to se jí právě nechce. Dneska na ní manžel pískal zleva hračkou. Po chvíli teda otočila hlavou, ale vydržela jen chvilinku, a pak zas šup, doprava. Si říkám jestli si na pravou stranu nezvykla, protože když jsme u babiček, vždy na ní žvatlají z pravé strany. Když ji přebalujeme, kouká z okna, které je vpravo... Všechno zajímavé, co jí zajímá, tak je napravo.
@amazonkajanik Jéé to si vyřešil skvěle 😃
Me tohle delali obe dcery a jelikoz jsme z jineho duvodu chodily na rehabky,tak nam pomahala i s timto a mely jsme 1 lehky cvik a pak motivovat na levou co to jde,chodit k ji zleva,oblibene veci,hracky....a pomohlo to a vse super...mohla by z toho mit i slehlou hlavicku...u nas to tak bylo takze jsme i hodne ve spanku polohovaly a srovnalo se to krasne.
@janina1111 Slehlou hlavičku nemá, což se divím...
@michelle_01 kiss syndrom?
@amazonkajanik tak tak..
@michelle_01 osteopat! My mame za sebou zrovna druhe osetreni a dcerka se hned den po nem zacala otacet na brisko. Pridej se na FB do skupiny KISS syndrom sdileni zkusenosti, tam si zazadej o seznam osteopatu. Miminka casto berou do 14 dni.
Nam da taky hlavu i na druhou stranu. Za hrackama, televizi, nekdy i ve spani, proto me to zaskocilo, ze je to az tak spatne. Koniky pase krasne, jen je ta hlavicka naklonena.
@krupka3 dekuji, na FB uz jsem clenem. Nejbliz mam pani Dunovou a ta by ho vzala az v listopadu.
@michelle_01 Tak si nekam popojedte, moc to doporucuji. Nevim odkud jste, u nas severne od Brna pani Tomaskova, ta ma terminy pro miminka cca kolem tydne a je velmi doporucovana. Ja mela neustale plakajici dite v uplne kreci 7 tydnu, a behem 3 tydnu po 2 osetrenich je to spokojene uvolnene miminko.
@michelle_01 taky jsem na něj měla podezření,páč se mi syn v porodnici nechtěl chytit pravého prsu. Narodil se v pondělí a až ve čtvrtek mi jiná sestra ukázala polohu na fotbalistu,jenže bylo pozdě a já měla napravo o polovinu míň mléka a prs začal zatvrdavat 😟
Takže jsem původně to neuro chtěla,aby se ukázalo,jestli je vše v pořádku. A ono bylo,jen byl kluk línější a navíc si sám hledá své cesty
Chce to čas anebo zkoušet lákat hračkou na tu stranu. Syn že začátku také inklinoval k jedné straně víc a lákání na hračku pomohlo u nás.
Trénujeme poctivě každý den, a už sama hlavou otočí doleva, když jí něco zaujme... Tak snad to bude dobrý...

To chce čas. Vše se naučí 🙂