icon

Miminko spí jen v kočárku. Kdy se to zlepší?

anyyysek
9. pro 2025

Zdravím. Máte některá zkušenost s tím že miminko chce spát pouze v kočárku? Dcera (je narozená 27tt, teď by byla korigovaně necelý měsíc stará), byla až doposud schopna usnout na hrudi. V postýlce spát nechtěla bez uspání takto.
Ale poslední dobou (hodně teď roste) na ni tohle vůbec nezabírá. Má ve zvyku neskutečně moc přetahovat při jakékoliv snaze o uspání. Začne házet hlavou, hledat a je celkově neklidná. V ten moment je vzhůru i více než 3 hodiny v kuse.
Opravdu jediná možnost kdy usne a skoro okamžitě tak je v tom kočárku. To ale znamená že ji takto musím uspávat ve dne i v noci a nestačí ji pouze ji tam položit. Musí se prostě ven😔. Připadá mi to hrozně blbé chodit takto ve 3 ráno.
Po vyndání z kočárku se začne zase vrtět, a buď už v postýlce usne, anebo (což je častější) začne mručet a je zase vzhůru😔. Tudíž spánek je teď asi takový že v té postýlce nějak nakonec usne, ale s tím že furt mručí ale má zavřené oči. Ale já nemůžu s ní být jen celý den venku.
Má některá z vás s tímto zkušenost? Zkoušela jsem už úplně všechno. Je šance že je tohle jen její období a půjde pak uspávat znovu na hrudi? A že po přeložení do postýlky nebude zase vzhůru?
Kdy se to tak u vás zlepšilo?

konidana
9. pro 2025

@anyyysek tak dcera nastesti spala pouze ve venku jedoucim kocaru jen pres den. Vecer a v noci vzdy nejak usnula v postylce/u mne na rukou/v naruci/pri kojeni a pak uz po polozeni spala, kdyz jsem teda vytrvala dost dlouho a uz usnula tvrde. Pres den jsem s kocarem musela jezdit 2x denne cely rok, a pak 1x denne jeste pul roku. No a pak pres den uz nespala vubec😅

anyyysek
autor
9. pro 2025
@konidana

@anyyysek tak dcera nastesti spala pouze ve venku jedoucim kocaru jen pres den. Vecer a v noci vzdy nejak usnula v postylce/u mne na rukou/v naruci/pri kojeni a pak uz po polozeni spala, kdyz jsem teda vytrvala dost dlouho a uz usnula tvrde. Pres den jsem s kocarem musela jezdit 2x denne cely rok, a pak 1x denne jeste pul roku. No a pak pres den uz nespala vubec😅

@konidana No u nás je to v noci taky někdy trošku lepší. Že třeba spinká u mě. Ale jakmile ji dám i v hlubokém spánku do postýlky tak okamžitě řev😅

kristyn86
9. pro 2025

A nelibi se ji byt nejak stazena? Treba jestli to neni tim,ze je v kocarku pevne ve fusaku nebo v kombineze? Nepomohla by zavinovacka? Syn mel obdobi,kdy pomahalo ho stahnout,jinak se budil svymi pohyby nebo jak bych to rekla.

anyyysek
autor
9. pro 2025
@kristyn86

A nelibi se ji byt nejak stazena? Treba jestli to neni tim,ze je v kocarku pevne ve fusaku nebo v kombineze? Nepomohla by zavinovacka? Syn mel obdobi,kdy pomahalo ho stahnout,jinak se budil svymi pohyby nebo jak bych to rekla.

@kristyn86 Bohužel, používám zavinovačku u ní od začátku a i tak se jí v postýlce nelíbí😕

anonym_89df39
10. pro 2025

Mě spaly všechny děti nejlépe v kočárku (snad až do dvou let), neměla jsem houpací...nemusela jsem tedy jezdit, stačilo je jen udrncat (na štěrku ideálně, přes nízký práh) a spaly. Líbila se jim za mě i zavinovačka nebo v zimě kombinéza, fusak, který v něm měly, jak je obklopil. Většinou i to stačilo k rychlému usnutí. Buď spaly venku nebo v chodbě (v našem domě). Pro klid jsem v kočárku měla i monitor dechu. Dvě ze tří takto usínaly i večer. Pak jsem si je přenesla do postele. Měly radar na postýlku a na mou přítomnost. Do postýlky šly oba až v roce a půl, jinak postýlka sloužila jako odkladiště věcí. Nejstarší v ní spala ale treba večer od narození v noci, přes den kočár, v noci postýlka...každé dítě jiné. Mám i kamarádky, co s kočárkem fakt musely jezdit, aby děti spaly. Ono to spaní se i bude měnit, jiné to bude v půlroce, roce, ve dvou ... vydržet 😉

j.a.n.i
10. pro 2025
@anyyysek

@konidana No u nás je to v noci taky někdy trošku lepší. Že třeba spinká u mě. Ale jakmile ji dám i v hlubokém spánku do postýlky tak okamžitě řev😅

@anyyysek No a proc ji tam tedy dáváš, tak ji nech spat u sebe, ne.

pavliin
10. pro 2025

@anyyysek A co třeba vyzkoušet Rockit houpátko na kočárek, pokud je možné, aby byl kočárek uvnitř domu/bytu? Nebo na uspávání hojdavak?
Co dcerka vyžaduje teď, může být za měsíc jinak. Začátky jsou těžké, ale bude líp! 🍀

kakba
10. pro 2025

Dej kocar dovnitr a uspi dite doma, pokud nemuzes jit ven.

moundi
10. pro 2025

Každé miminko je jiné. Sama to vidím. Když chce spát v kočárku, tak ať spí, nebude to tak pořád. Na všechno se dá aplikovat staré známé – je to jen období 😊 Každé dítě má svůj rytmus a svůj způsob, jak se cítí nejlépe. Takže trpělivost a pozorování jsou klíčové, a věřím, že i ty nejmenší "zlozvyky" postupně přejdou.