Miminko usíná na rukou. Má to někdo stejně?
Zdravím děvčata,
Už si nevím rady, máme doma 3 měsíční miminko, které mi přes den spí pouze na ruce. Do 1 měsíce sem mohla mimčo při spánku odložit do kolébky nebo do hnízdečka. Nyní tomu tak už není. Jakmile ho položím sebevíc opatrně, do 2 minut je vzhůru. Jakmile se jde uspávat, tak chrní pouze v ruce. Proč to vůbec píšu, rodina mi to “vyčítá”. Při každé návštěvě se řeší jak a proč tak mimco uspávám. Co mám a nemám dělat atd. Jsem z toho už ve stresu, že dělám něco špatně. Ačkoliv jim řeknu, že jsem zkoušela nosítko, jen u nej ležet a uspat ho v posteli atd. tak proste neusne. U kojení spinká pouze v noci. Jediná možnost jak ho momentálně uspat je buď kočárek a jít ven a nebo mít mimco v ruce a hopsat na míči. Spí pak klidně 2 hodiny.
Je mi z toho hrozně a nevim co mam dělat. Je to mé první miminko a nemam srdce na to ho někam dam a nechat ho vyplakat jak plno známých tvrdí.
Spíná někomu z vás takto miminko taky ?
Předem se omlouvám za gram. chyby.
@kalaraka Mně starší syn přes den spal jen v kočárku. Mela jsem ušité navleky na kola a barala jsem si ho i do vnitř. Pokud ti vyhovuje ho mit celou dobu na ruce tak si do toho nenech mluvit. Akorat až bude trochu větší budo trpet tvoje zada a ruce
@martt take mi starsi spala pres den jen v jedoucim kocaru. Chodila jsem cely prvni rok denne na 2 dlouhe prochazky (kazda 1 az 3 h) , jinak vubec nespala.
Předně je nutné se vymezit vůči okolí, nebrat jejich rady jako něco směrodatného. Je to těžké, člověk by potřeboval podporu a i by ocenil dobrou radu, ale většinou je to jen plácání jak jejich děti si líp vychovali. Ale věř, že selektivní paměť je opravdu mocná a člověk vzpomíná na to hezké. Navíc některé postupy ( třeba nechat dítě vyřvat) jsou nejen zastaralé,ale i páchají škody na matce i dítěti. Dělej jak je ti to příjemné a jak vám to vyhovuje. Ono také všechno je jen období. Já tedy měla syna taky kočárkového a jezdili jsme klidně 2x denně. Vždyť je to prospěšné pro dítě i tebe. Naučit si dítě usínat na ruce může přinášet řadu problémů s přibývající váhou miminka. Takže pokud bych já si měla vybrat volím rozhodně kočárek. Ale můžeš to mít jinak.
No a co,kazdy dítě to chce jinak,malej usnul jen v kocaru,dekuju bohu za to ze se narodil na jaře a holt jsem s nim uz jako s novorozencem,od 2 tydnu litala s kočárkem(dopo,odpo) porad....ale v noci spal krasne.... doteď si pamatujeme ja manžel zimu,kdy,mu bylo 8,9 mecicu a spani jen venku v kocarku,brrr, prosinec leden,peklo,ale spal🙏🙏🤣🤣🤣 netrap se tim,co je ted,kdyz to nejde,vymslej a zkousej co casem pujde( zkoušela jsem postupne kocarek zastavovat,nebo jen jezdit sem a tam( predtim neslo,casem ano) pak caaasem uz jen uspání v kocarku ...netrap se zbytečně,vse se zacne lamat,kor kdyz to pak ,,nejak vymyslis,, 🤣
Mě malý třeba usíná u kojení (má 8m), jinak prostě neusne, když nepočítám kočár. V nositku taky usne, ale při položení vždycky pláč a jediné co pomůže je prso, Joo a spí s námi v posteli, v postýlka je na okrásu. To co mi říkají rodiče a starší generace vypouštím jedním uchem ven... Jako např. ,,no jooo, to s vámi bude spát do 15.... Pěkně si ho učíš usínat na prso, to ti ho ani do školky nevezmou, to ho už neodnaučíš... Máš ho nechat v postýlce vyřvat, on pak usne..." NO COMMENT 🤦🏼♀️ ... Vůbec TAKOVÉ RADY NEPOSLOUCHEJ‼️ Ty vychováváš a ty víš co je pro tvé malé nejlepší ♥️ ... Držím palce, to zvládneš a to období na rukách přejde neboj ♥️
Zeptej se jich, ceho se presne obavaji, ze riskujes. Ze si na to zvykne a pak treba 10 lete dite bude usinat pouze v naruci? Asi si sami odpovedi, ze to nehrozi...
Vubec to neres, uspavej tak, jak je to tobe a miminku pohodlne. Nebo spis miminku a tobe to bytostne nevadi. Na materske jsi proto, aby ses mohla venovat diteti, ne aby byla doma kazdy den na stole tepla vecere o 3 chodech a vylestene vsechny vazicky..
A ano, mela jsem to tak stejne s jednim ze 3 deti (ostatni to meli jinak). Po nejake dobe to prejde...
Máme to stejně, 3 měsíční mimi a uspávání v náručí. Je to moje čtvrté miminko, u žádného předtím tohle neznám, ale užívám si to. Přes den spí nejčastěji v kočárku, jsem hodně venku, pak normálně s kočárkem zajedu domů do chodby a spinká dál. Holt se chodba v tomhle počasí zametá 2x denně. Večery, to je samo o sobě kapitola. Po koupání a nakojení usne někdy v postýlce u kolotoče, někdy v náručí. V ovou případech na půl hodiny max. Pak je tak hoďku vzhůru a uspáváme nanovo. Už jen v náručí. Buď usne do 3 minut, nebo taky po půl hodině. Pokud je to neúnosné na ruce nebo záda, vystřídáme se s partnerem. Nikdo nám do toho nekecá, vědí, že by to bylo zbytečné 🙂
@kalaraka asi jako první řada, myslím že to tu již je zmíněno, neřeš co si kdo myslí, ačkoliv jsou to blízcí, rodina, přátelé, ty si matka, je to tvé dítě a dělej si tak, jak vám to vyhovuje, v tomto období se spánky hodně rychle mění, já s dcerou bojovala první rok, jeeeje, psí kusy jsem vymýšlela, chce to pozorovat, zkoušet. Mě naopak dcera v kočárku spala max do půl roku a konec, takže jsem vždy na spánek musela pak už být jen doma, což taky není výhra, bylo období kdy první ranní spánek usnul jen u vysavače, ideálně v houpatku položená v koupelně na zemi mezi puštěnou pračkou sušičkou a do toho vysávat aspoň 20 min, jinak neusnula, pak zase období a to jí vydrželo opravdu skoro rok, vecerni poslední uspávání jsem ji musela mít na sobě položenou minimálně hodinu abych ji mohla položit do postele a spala jinak se do 15 min vzbudila, do roku měla buď 1x 2hodinove bdělé okno v noci nebo více hodinových a mohla jsem dělat cokoliv. To tak prostě je, jo a do roku mi neusnula jinak jak v náručí za chůze, věděla jsem na chatě a u sebe doma přesné nerovnosti celé podlahy v bytě a chatě, kde se která plovoucka propadá, lupe no všechno a že nebyla žádný tintitko, a v nositku být nechtěla, takže vše jsem do roku oduspavala v rukách. Pak už se to začalo hodně podepisovat na mém zdravotním stavu tak jsem vždy s ní chodila jen půl hodina, pak jsem intervaly zkracovala a lehla si s ní do postele. Je to prostě o pozorování, trpělivosti. Rozhodně nenechávat vyplakat, přeji hodně sil
Když spí v kočárku, tak neusíná jen v náručí a je to zlatý ☺️ Je to tvoje dítě, ty jsi rodič, nikdo ho nezná lépe 🩷
Z čeho ty tam máš strach? Znejisťuje tě něco z těch "čertů na zdi" od ostatních nebo se obecně bojíš, že něco děláš špatně = jsi špatná máma? Osobně bych vysvětlovala (co všechno jsi zkoušela atd ) pouze těm, u koho cítíš upřímný zájem a obavy. Ty, kdo trousí "za nás se dítě dalo do postýlky a spalo" nebo "budeš otrok, to já bych nedělala", je nejlepší hned utnout "dík za starost, my to teď děláme takhle, protože vidím, že je to pro nás oba nejlepší", případně doplnit o "vy už jste děti vychovali, my si teď hledáme naši cestu jako rodiče" a případně i "víc by mi pomohla podpora než takové znejišťování, když budu chtít radu, zeptám se" 😉
Věci ohledně spánku se celkem rychle mění (ale samozřejmě když to zrovna žiješ, není to dost rychle 😃 ), můžeš si přečíst S láskou o dětském spánku (na IG profil Prosím spinkej), myslím, že to přinese klid všem rodičům se všemi styly uspávání 🩷
Nečetla jsem komentáře, ale napíšu svou zkušenost. Měla jsem to podobně u prvního dítěte, akorát ten nespal vlastně vůbec 🤣🫣 a obecně jsem poslouchala rady jak na spánek, tak na kojení, tamto, ono, a každý říkal a radil něco jiného a já byla totálně v háji, protože nic nefungovalo a já nevěděla, co je správné a čemu vlastně věřím. A az teď u třetího jsem si naprosto jistá sama sebou a tím co dělám a věřím si. Neříkám, že všechno dělám nejlépe, ale prostě věřím si a hlavně neřeším okolí. Nelíbí se vám že kojím moc? Tak se nedívej. Nelíbí se vám že spí jen v nosítku? Tak se nedívej. Prostě neřeším.
Tak záleží jen na Vás, klidně ho noste, do 15 let go nosit nebudete, dělejte to, co sama považujete pro sebe a pro miminko za nejlepší ❤️❤️
Moje děti usínaly jen v jedoucím kočárku, nachodila jsem třeba 250 km měsíčně. Sice jsem toho doma moc nestihla, ale zase jsem si odbyla sport, bylo to fajn. Nosit na rukách by mě teda nebavilo, pokud spí v kočárku tak prostě choďte ven. Na hopsání na míči bych se vykašlala. Kamarádka takhle hopsala snad do roku a půl a zničila si na tom záda. Zkoušela jsi kočárek doma? Druhý syn mi ty úplně první měsíce občas usnul v kočárku i v obýváku. Ještě můžeš zkusit Hojdavak, to zase občas zabralo u prvního syna.
máme to úplně stejně a rozhodně bych na to taky neměla, nechat ho někde vyplakat a jít si po svých...

@kalaraka Mně starší syn přes den spal jen v kočárku. Mela jsem ušité navleky na kola a barala jsem si ho i do vnitř. Pokud ti vyhovuje ho mit celou dobu na ruce tak si do toho nenech mluvit. Akorat až bude trochu větší budo trpet tvoje zada a ruce