Monitor dechu se spustil 3 noci po sobě. Volat Dr.?

1. črc 2023

Ahoj.. dnes je to potřetí v řadě co se nám spustil monitor dechu u 11m dcery. První dvě noci jsme si mysleli, že prostě odcestovala mimo podložku a monitor ji prostě přestal snímat, vždy když jsem ji s hrůzou šla kontrolovat tak normálně dýchala a vše ok, zbytek noci v klidu. A teď se to stalo zas, ale spí přímo na podložce, monitor blikal normálně zeleně a zničeho nic alarm. Ležím tu vedle ní a nemůžu spát, ještě před chvilkou jsem se smála, že si tu pochrupkává nahlas a teď toto. V pondělí budu volat doktorce, do té doby asi nic? Nebo zkusit zavolat na pohotovost? Nejsem plašící máma, ale tři noci po sobě +- ve stejnou hodinu už mě celkem děsí. :(

autor
1. črc 2023

(Baterky jsem měnila před týdnem, tak to by mělo být ok)

klokanka31
2. črc 2023

Vzhledem k tomu že já jsem plašící máma, bych zavolala na pohotovost, v nejhorším čekat na pondělí, ale určitě to řešit...

janule0123
2. črc 2023

Monitor mate nový nebo zkalibrovany ? Případně jaká matrace značka? Některý mají problémy se silnější matraci .. Jinak prý ty malý děti můžou mít “jen” spankovou apnoe… a ze se zapomenou nadechnout.. rodič přiběhne na alarm, rekne si ze dite dýchá… takže to byl falešný poplach, ale ze ten alarm to dite “vzbudí” a vzpomene se nadechnout; takže vše ok… zavolej pediatre a uvidíš co ti rekne … tohle me bylo řečeno na jednorázovou akci, ale teda něco co se objevuje pravidelně be stejným čase .. nam dvě desky od babysense vykryly celou postýlku velkou …

palja
2. črc 2023

Mohla mít apnoickou pauzu (delší interval mezi nádechy). Právě kvůli tomu ten monitor je, začne pískat a dítě se nadechne. Na pohotovost bych nevolala, jen bych ro pak řekla pediatrovi.
První dcera mi přestala dýchat u kojení a pak měla apnoicke pauzy, byla menší, měla 3 týdny. Byla sledováná. Dělá se kardiologické a neurologické vyšetření.

laxesis
2. črc 2023

Jak už je psáno, bývají to apnoické pauzy a je potřeba to kontrolovat a hlídat. Určitě by ji měli vidět a vyšetřit doktoři. Ten monitor slouží právě k tomuto, dítě se lekne a nadechne normálně.

Jinak já bych s tím normálně zajela do nemocnice. Aspoň udělají potřebná vyšetření hned. Většinou se zjistí, že je vše v pořádku, ale nemělo by se to nechat být, zvlášť pokud se to opakuje častěji než jen náhodou jednou..

zmrzlinka
2. črc 2023

A nemůže se tam přetáčet a monitor to nezachytí když je na kraji postýlky?Je už velká ,tak proto můžou být falešné poplachy.

pincola
2. črc 2023

Monitor může dělat falešné poplachy. Nám to dělal plenkový. Ten furt.

autor
2. črc 2023

Monitor jsme kupovali pro dceru novy, tech 11m zpet, je to Nanny. Matraci nevim jakou mame, ale doted se to nedelo. houkal kdysi jednou, kdyz byla uplne malinka, od te doby nic, tak predpokladam, ze funguje jak ma. Po tech dvou nocich jsme ho uz chteli dat spis uplne pryc, ale ted teda nevim. Mluvila jsem s mamkou (detska sestra) a rikala, ze by to asi nechala byt, neresila a mojitor uz dala pryc. Ja doktorce zitra zavolam kazdopadne.

autor
2. črc 2023

@zmrzlinka Ano, to jsme si rikali ty prvni dve noci, protoze spala narvana uplne v rohu postylky.. Ale vcera oba poplachy byly kdyz spala primo na podlozce, byla jsem vzhuru, tak vim ze se vubec nehybala zrovna..

zmrzlinka
2. črc 2023

Tak mamka má pravdu.Na takhle velké dítě mi přijde monitor dechu zbytečný.

janule0123
2. črc 2023

Zavolej dětské, pořad se s ni…. U malých děti a v těhotenství je lepší radsi přijít parkrat s blbym dotazem …

klokanka31
2. črc 2023

No nevím, my nechávali monitor po celou dobu co byla malá v postýlce. My teda měli dané obě podložky, a ať se naše malá přesunula kam chtěla, pořád to snímalo. Lepší monitor nechat než pak litovat kdyby se něco stalo.

teate
2. črc 2023

Podle mě to je tím, že je na monitor dechu už velká. A vlivem velkého pohybu ve spánku Vám to bude dělat častěji a častěji. Běžný monitor dechu je vhodný asi do 9-10měsíců. Potom už se objevuje velká míra falešných zvonění. V 11ti měsících už bych ho dala pryč. Jedině zkuste dát dvě podložky, které zachytí dítě i v různých polohách, rozích postýlky a tak.

malymax
2. črc 2023

Zkuste vyměnit baterky a nanny zkontrolujte zda nemá vysunutý káblík z desky je tam takový plastový čudlík (může být povytažený) taky záleží zda máte podložku přímo na roštu postýlky a nebo na roštu desku třeba z překližka a na ní teprve podložku nanny. Nám falešné poplachy nedělala - syn zapomínal dýchat dělal větší pauzy, tak hulákala. Dokud byl v postýlce, tak jsme ji používali.

fifinka2020
2. črc 2023

Jestli je to ve stejnou dobu, říkám si, jestli jen nespi hlubším spánkem a nenadchlo by se později (ale monitor mezitím začne houkat). Manžel to tak ve spánku třeba má... (chlape, takže je to dobré slyset). Řekněte pediatre, ale myslím, že se s tím nic moc dělat nebude...

sorboni30
2. črc 2023

Tohle se mi stalo s dvojčaty. Monitor dechu pískal několikrát za noc.
Pak jsme zjistili, že matrace byla příliš tlustá a nesejmula malého. Dali jsme tenčí a bylo vše ok.
U dcery jsem dávala monitor pod hnízdečko a bylo vše ok. Málokdo tohle třeba ví a stalo se mi, že pár kamarádek řešilo co my a pak změnily a bylo v pořádku.
Ale jednou když už byl monitor v pořádku pod matraci tenkou začal v noci pískat.. a syn opravdu nedýchal. Chytla jsem ho zatřásla s ním a nadechnou se.
On totiž zadržoval dech a monitor začal pískat .takhle mi to často dělával, nebyla to chyba monitoru, ale že malý prostě zadržel a vydechl až po chvíli
Chvilku mi to dělala i dcera ještě na JIP a mediálu. Už jsem viděla jak doma běhám stále k postýlce..nakonec ale začala dýchat v pořádku a neposlali nic.
Takže naše zkušenost je taková 🙏

skarma007
5. črc 2023

dceři začal řvát monitor po porodu v nemocnici, a pak ještě doma do 1 roku asi 2x, ale byla jsem si jistá tím, že dcera se zapomněla nadechnout a nebo měla hlavu ponořenou v dece...Pak už ne...Pokud máš strach, nejsi si jistá, určitě to prober s doktorem

veronicka89
5. črc 2023

Některé deti dychaji tak melce v tuhem spanku ( to by odpovidalo i hodine) ze to monitor vyhodnoti jako bez nadechu...

amenophus
5. črc 2023

V 11 mesicich uz mi prijde podezrele, ze by dite prestavalo dychat, to bych spis videla jako chybu toho monitoru. Ale chapu, ze jsi vydesena, taky bych byla. Nemate treba si moznost si od nekoho pujcit jiny monitor?

martikbertik
5. črc 2023

Já osobně mám zkušenosti, že nám monitor pipal bez důvodu několikrát až jsem ho ve 2m vzala a dala pryč. Dcera má 2,5 roku a žádné problémy nemá. Teď čekáme druhé a ani ho vytahovat nebudu 🤣 nechci si kazit náladu.
Před nějakým časem jsem byla kupovat matraci do postýlky a bylo mi řečeno, že některé matrace ruší signál a snižují funkci monitoru. Prý to dělají hodně matrace s kokosem a podobné. Něco na tom možná bude... My tu s kokosem máme 🤣

dixi86
5. črc 2023

Já monitor měla do doby, dokud děti byly v postýlce a nikdy nehoukal zbytečně. Matrace byla speciálně tak silná, aby monitor stačil, snímal prcka ať byl kdekoliv, i v rohu. Za mne tedy bych šla, i kdyby zbytečně, k Dr. a nechala ho tam(ten monitor). Náhoda je blbec a klidu by mi to teda nepřidalo. Nám houkal monitor jen když syn se zapomněl nadechnout. Sestře, když přestalo jedno z dvojčat dýchat a bylo to tak tak.

klokanka31
5. črc 2023

@martikbertik My taky měli kokosovou matraci, a co byla malá v postýlce, tak nám to houkalo jen jednou. Tehdy to vypadalo na už horší baterie, ale taky to mohlo splnit svůj účel. Nechápu jak někdo zbytečně může riskovat životy svých dětí a nedávat to 🤦‍♀️