icon

Môžem dať synčekovi (7 mes.) cestoviny a tvaroh?

136136
18. únor 2011

mojmu syncekovi je 7 mesiacov a chcem sa spytat ci mu mozem dat cestovinu ci to musi byt cestovina bezlepkova?a kedy by som mohla dat dobrotku pribinacka?

dana3262
18. únor 2011

Já sama bych pšeničnou těstovinu v 7.m nedala (ale je zvykem v této době už lepek zavádět, spíš by asi měly být bezvaječné). Ale jsou i výborné přirozeně bezlepkové - rýžové, kukuřičné.
Tvaroh je velmi bohatý na bílkovinu, proto se doporučuje až od roka.
A pribináčka?? Mám teď nějaké problémy se žaludkem a sama jsem ho ochutnala a musím říct, že z se mi z velmi silného aroma udělalo nevolno.. Nemluvě o cukru. Ne, pribináček není vhodná strava pro kojence. Jestli už ale zavádíš mléčné výrobky, zkus zakysanou smetanu.

zdezli
18. únor 2011

Tetsoviny bych v 7mesicich dala, ale bezvajecne. Tvaroh by se mel obecne az od 1 roku, tudiz pribinacka jeste ne. Nahradila bych jogurtem 😉

pajapoj
19. únor 2011

Ahoj, tak s těstovinama jsme začli někdy v 7mi měsících bezvaječnejma. S tvarohem v tom roce a pribiňáka nebo lipánka a takový ještě neochutnal (a to mu za chvíli bude 15 měsíců), krom teda Bobíka (toho si jednou vymrčel v obchodě, má závislost na tý písničce 😀 ). Do 11ti měsíců jedl pouze bílý jogurt, pak jsme začli ovocný nebo bílej s ovocem

mamkamarketa
19. únor 2011

pribinacka a tvaroh neee 😖 do roka ZADNY tvaroh obsahuje vysoke mnozstvi bilkovin a tim zatezuje ledviny. nehlede na energetickou hodnotu. dite si na to zvykne a obycejny bily jogurt uz do nej nikdy nedostanes. testoviny bych ani v 7 mesici (ani bezlepkove nedavala)

marhulinka
19. únor 2011

Já dávám těstovinky přímo pro děti od Sunarky a jsou od osmého měsíce 😉 Mno a nic se nemá přehánět,my jako děti na tvarohu vyrostly,maminky ho dávaly jen co to šlo /klidně od půl roku a žijeme!!/,takže jednou za čas je to i podle odborníků o.k. 😉

timbouctou
14. dub 2011

ahoj, tak já dávám oběma klukům těstoviny od 8. měsíců, tomu staršímu dokonce vaječné 😉 nikdo mi neřekl, že mají být bezvaječné. A kluk je zdravý, má ve třech letech 15 kilo 😀 Mladšímu jsem začala před dvěma týdny bezvaječné a dnes dostal vaječné už, s rajčetem a brokolicí. Oba to milují. A s tvarohem bych taky počkala, tak do 10 měsíců, a pak nepřehánět. Starší teda mi jedl Aktivii samotnou, ten mladší jen s ovocem, samotnou plive. A pozor, do roka se nesmí xanthan, guma guar a podobné srágory, takže jediný z podobného sortimentu jedlý je Lipánek, Pribinák ani Bobík ani omylem.

brusinka.pusinka
14. dub 2011

naše malá měla pohankové těstoviny a jinak tvaroh a pribiňáka né ten má občas teď jinak bílé jogurty a pak ochucené ale jen určité značky, a jinak domácí ve velkém 😉

andelka
24. dub 2011

Tak já dávám od 10měsíce kuskus (v podstatě těstovina) a budu zkoušet dětské těstoviny Sunarka (donedávna byl problém s kousky a nechtěly se mi klasické bezvaječné těstoviny mixovat). Lepek dávám od 8 měsíce, takže těstoviny jsou bez problémů. Tvaroh zkusím po trošce zamíchat do jogurtu až po roce, je tam moc bílkovin, což je zátěž na ledviny. Pribináčka apod. ani omylem, vzhledem k tomu že malému nesladím by měl z něho asi šok. Sama mám ráda Lipánka, má dobré složení a pak jsme objevila Matyldu bio jogurt s tvarohem od Milko, složení OK a není příliš sladká. Ale i tak s podobnými věcmi počkám, malý miluje obyčejný bílý jogurt 🙂