icon

Může sedmiměsíční miminko bezpečně jíst bezlaktózový jogurt?

kristymaty
2. lis 2022

Ahoj maminky, prosím Vás mám syna sedm měsíců teď má od lékařky bezlaktozové mléko na zkoušku kvůli zvracení po mléku a odmítání. Jen jsem se včera zapomněla zeptat zda by synek mohl bezlaktozový jogurt, nebudete některá vědět? 🙂 ( Jinak jogurt má od půl roka klasicky povolený, jen teď vzhledem ke zkoumání intolerance nevím zda ho mohu zkusit). Děkuji🙂

blondynaaa
2. lis 2022

Ahoj, máme v rodině intoleranci na laktózu a všichni jíme všechno bezlaktozové. Nejmladší sestřenice (2roky) jí také vše akorát vždycky u všeho jen hlídáme aby tam nebyla laktóza 🙂 Já mám teď syna (5měsíců) a začínáme s příkrmy a s kaší, jen hlídám aby tam nebylo mléko 🙂 pokud už jogurt měl tak bych ho zkusila 🙂

kristymaty
autor
3. lis 2022

@blondynaaa Ahojky, moc moc děkuji za odpověď. Právě měl už na doporučení Dr.zavedenou bílou Hollandii, ale začal právě zvracet, a teď má bezlaktozové mléko a jelikož ho do něj rvu stříkačkou protože z lahve si nevezme, chtěla bych odpoledne nahradit zas jogurtem nebo to alespoň zkusit. Po nemléčné kaši se mu taky navaluje a zvrací.

Děkuji moc🙏☺️

blondynaaa
3. lis 2022

@kristymaty Napadlo mě vůči té kaši, už jste mu dávala lepek? Jestli mu nevadí kaše s lepkem a tím právě zvracení 🤔 Ale jogurt určitě zkuste, jestli mohu doporučit kupujeme je v Tescu mají i relativně přijatelnou cenu a docela hezký výběr 🙂

kristymaty
autor
3. lis 2022

@blondynaaa Lepek jsem mu už zaváděla právě jenže podle mě v nejmenším možném rozsahu, ve skleničkách toho asi moc nebude, ale mám v plánu to dneska zkusit vyloženě bez kaše, slyšela jsem že se intolerance laktózy pojí s celiakií, ale nerozumím tomu , opravdu jsem tohle nikdy neřešila, starší syn žádné takové problémy neměl. Právě bych mu mohla zkusit místo té kaše jogurt. Moc děkuji za rady, do Tesca zajdu🙏☺️