Může už mít 2měsíční miminko svůj pravidelný režim?
Najednou se nám změnil režim, déle a pravidelně spíme.uspávání je kratší,kojíme jen z jednoho prsu,ale pěkně saje.
Už se mi taková změna nezdála,tak jsem šla k Dr,protože se nám změnilo i kakání.zdá se mi,že se střídá prujem s hlenem.ale za 5 dní přibrala 190g.hydratovaná je dobře.teplotu nemá.
Muze uz mít nějaký svůj pravidelný režim?uz ví,kolik ji staci a nechce porad jist?nebo uz ma větší sílu a dost si nasaje...trpela více na prdiky.mleka mam dost,mozna se uz dotvorilo do její potreby.budu moc rada za vaše zkušenosti.jsem úplne vystrasena,ze se tolik nebudí a min papá.
@belleelle Pokud nepláče hlady po jídle a spokojeně spinká, je vše v pořádku 🙂 Je sranda, jak má každá maminka strach, když mimčo pláče, ale i když nepláče 🙂 Já mám se sestrou téměř stejně staré holčičky a každá je uplně jiná. Moje baští o sto šet, vypije obě prsa a je pěkný cvalík. Přes den spí tak 3x po půl hodině. A sestry holčička zase tak nebaští a taky jí spí i 3 hodiny v kuse přes den a pak jí musí i sestra vzbudit, aby se najedla. Ne každý je takový jedlík. Myslim, že máš spokojené miminko. Ne všechny jsou ubrečené a ukřičené, tak si to užívej. 🙂 A to že se postupně děti uklidnují vidím na mojí holčičce. První týdny mi řvala, opravdu řvala snad pořád. Utišilo jí jen houpání na míči a prso a teď postupně už jí utěší i pochování, hračka a už tolik nebrečí. Ono se to hlavně u miminek mění snad ze dne na den. Někdy je týden zlatá, usíná krásně a pak má dny, kdy je mrzutá, nespí ...no sranda. Tak at jste spokojení.
@belleelle Ještě mě napadlo, jak píšeš, že kojíš jen z jednoho prsu. Laktační poradkyně tady na koníku radí vždy nechat vypít celé prso ale vždy nabídnout miminku druhé. Samo se rozhodně, jestli chce ještě pít nebo ne. Některé dětičky jsou lenivější a když jí přestane prso téct, tak radši usne. Když dáš druhé, už nechce pít? Mojí sestry malá, takhle právě usínala u prsa a sestra si říkala, jak je spokojená, ale malá nebřibíralaa. Ale to bylo v prních týdnech a to není váš případ, ty píšeš, že malá přibírá, tak je to asi ok.
Říká se, že po 6-nedělí se děti mění, a u nás to tak opravdu bylo, malý přestal z ničeho nic trpět na prdíky a od té doby bylo všechno jinak, neplakal, pěkně spal, přibíral na váze...Neprožívej to tak, kdyby nebylo něco v pořádku, tak bys to poznala, dětský lékař určitě. 🙂
Co se týká toho kojení a obav o váhu, ještě mě napadlo, zkuste si vyhledat v okolí laktační poradkyni...pokud budete mít pochybnosti, zavolejte ji, proberte s ní situaci a třeba se setkejte i osobně, já v době, kdy mala měla težké koliky -to jsem ještě nevěděla že nejí kvůli břichu- za ní šla, viděla jak kojím, jak reaguje miminko a sama usoudila, že je to divné, snažili jsme vymyslet řešení- mi to pomohlo psychicky,že dělám vše co můžu - takže pokud by jste se dostala do situace, kdy si nebudete věřit atd. tak by vám to mohlo pomoci...jinak naprosto souhlasím, užívejte si dokud spinká, děti jsou schopny si režim otočit či změnit ze dne na den

@belleelle Myslím, že je to prostě si "zvyknutí"na sebe a celkově, miminko už lépe ví co a jak, je silnější, dokáže se napít rychleji, já dceru od 6 týdne krmila z 1 prsa cca 3-5min, a bohatě jí to stačilo. Pokud tak krásně přibírá není co řešit. Co se týká usínání, možná je to tím, že jste přišli na to co miminkovi vyhovuje a proto lépe spinká.A stolice?My měli takovou řídkou dokud jsme nezačali s příkrmy cca V 5měsíci. Takže pokud jste byla u dr,a vše bylo ok, netrápila bych se. Ale naprosto vás chápu, já tohle zažívala taky,kojení je náročné v tom, že člověk nemá kontrolu nad tím, kolik miminko spapalo. My měli třeba i období,kdy malá vydržela 4hodiny, pak se napila 3min, a klidně další kojení mohlo být až za další 4hod. Kolem 6 týdne spala prakticky pořád, vydržela vzhůru 15min a zase usla. hlavní je že přibírá, vidíte pokroky ve vývoji - rozkoukává se, později se zajímá o předměty o sebe atd atd atd...Hlavně se netrapte, já se ve 3měs. tak vystresovala, že se mi zdálo, že dcera se nepřirozeně třese, škube a je to určitě epilepsie a ono ne...prostě se začala víc hýbat a neuměla zkoordinovat pohyby 😔 😀