Nachlazení ve 3 měsících
Dobry den,
Může můj 3 měsíční syn ode mne chytil zánět průdušek?
Když jsem byla nachlazená, poslali mě právě kvůli kojení i na ORL/foniatrii, tam vše ok (dělali i výtěr z krku), ale i když vše ok, doporučení bylo kojit s rouškou. Já když jsme byli nachlazení, tak jsem si pořád myla ruce mýdlem, podobně jako když jsme byli na neonatologii. Pořád sterilizovala všechno, hlídala, ať opravdu minimalizuji přenos bacilů. Partner na malého nesahal vůbec (byl taky nemocný), většinu času ležel malý v postýlce stranou od nás (ale to mu byl korigovaně asi měsíc, ve 3 měsících se už asi pomalu plazí). Utírat prach, mýt podlahu - pokud jsi nemocná a nezvládáš, tak si pozvat někoho na úklid. Prát často lůžkoviny. Pokud má mateřské mléko, tak by ho to snad mělo trošku "očkovat" právě proti infekci matky. Ale ten náš to stejně ode mě chytil, na druhou stranu s velmi mírným průběhem ve srovnání s námi.

může i nemusí. odpověď na tvoji otázku by ti především měla zodpovědět buď dětská lékařka, nebo tvá vlastní praktická lékařka. Každopádně není od věci se chránit a dodržovat jistá pravidla hygieny, tzn. často si mýt ruce, na ústa si dávat roušku...