Nákupy z Číny, doporučte e-shop

kukokuko
31. črc 2017

Ahoj holky,
nakupujete na wish, aliexpress atd. a jste spokojené? Jaké jsou vaše zkušenosti? Kvalita zboží, dodání? Nakupujete pro děti i pro sebe? Není zboží cítit lacinými materiály, tj. jako v čínských obchodech?
Prosím doporučte, dejte reference, pochlubte se úlovky🙂
Díky

giona
31. črc 2017

Ahoj, párkrát jsem nakoupila pres Ebay a Alliexpress- saty jsem ale musela prodat, protoze material byl otresny, vlnena barevne zajimava sala a kabelka na malovatka jsou ale hezke a tady jsem takove nevidela...urcite bych tam nekupovala neco drazsiho. Manzel si "koupil" pres Ebay trekove boty a z celni spravy mu pak volali, ze adresa, ktera mela byt britska tam vubec neni uvedena a byl tam nejaky cinsky neexistujici eshop, takze podvod...tim padem si je ani nevyzvedl, aby nemusel platit jeste navic clo. Pry i hmotnost byla odlisna, takze to urcite znackove Teva boty nebyly...takze asi tolik k temto obchodum.

sarrita
31. črc 2017

Nakupují na e-bay i Aliexpress několik let a zatím bez problémů. Poslední dobou ale častěji na Ali, protože jsou tam hodnocení a reálné fotky od lidí co si zboží objednali. Co se týká velikostí, je třeba se pořádně přeměřit a podle toho vybrat správnou čínskou velikost. Kvalita jak u čeho, něco překvapivě dobré něco horší. Cítit něco jde něco ne, stejně veškeré oblečení před nošením peru, tak to zmizí. Doba dodání 20 - 40 dnů, jak u čeho (pokud je to s poštovným, tak je dodací doba kratší).

terezs2716
31. črc 2017

Tak co vím obecně-dodání trvá cca měsíc,neplatí se poštovné,protože čínská vláda podporuje export,takže tam na to mají i něco jako dotace,což je fajn.Kvalita už tak slavná není,kamarádka si objednala pěkné šaty,přišly,ale byl to takový neforemný pytel se špatně našitými švy,materiály asi jako v čr ty levnější značky oblečení,něco fajn,něco se po vyprání roztáhne.Kolega z práce to jednou zkoušel(aliexpress),objednal součástku,po měsíci přišla...vtipem bylo,že u nás ta součástka stála 13Kč a z Číny připutovala za 9Kč

jitulina81
31. črc 2017

Nakupuji casto na Ali. U obleceni je dobre sledovat feedbacky. Spoustu obleceni z Ali prodava s poradnou marzi Bonprix. Snazim se vyhnout clu a dph, tak objednavam veci cca do 20 USD

borovhan
31. črc 2017

Občas beru něco na wish...spíš takové blbustky jako kryty na mobil pro holku..ted si tam vybrala pouzdra, hodinky...pro mimino jsem kupovala čepičky( ty už mám doma a kvalita v pořádku)...něco mi přijde do dvou týdnů, něco do měsíce.

lv
31. črc 2017

Nakupuju věci, u kterých mi na super kvalitě nijak extra nezáleží, za málo peněz, abych nelitovala apod. Něco je dobré, něco míň, jsem spíše spokojená.

penelopaw
31. črc 2017

Kupovala jsem jen z Aliexpressu, objednávala i platila přes bráchu, protože má lepší angličtinu, a pokaždé šlo o hračky - figurky z animáků. Třeba figurky draků podle "Jak vycvičit draka" jsou docela hezké, ale z "Toy Story" nebo "Tajného života mazlíčků" vyloženě nic moc - kydž to porovnám s těmi licenčními, drahými, co prodává třeba Sparkys. Dítěti to ovšem nevadí, vyhraje si s nimi i tak. Otázka je samozřejmě, z jakého jsou materiálu, to jsem úplně nezkoumala, ale syn vše dostal, když už byl poměrně velké batole, takže do pusy je nestrká, a před věnováním jsem je umyla 🙂. Při nákupu vždy koukám podle ceny, doby dodání apod., vše z Ali došlo parádně rychle. Jednou jsem na bratrovo doporučení kupovala z jiného shopu a putovalo to k nám snad čtvrt roku, protože tam byla lodní doprava... Aliexpress mi v tomhle přišel lepší.

kerol2016
31. črc 2017

Já nakupuju na wish, hodně jsem brala pro malou, bodycka,čepičky,soupravy a hlavně botičky capacky,ty jsou super za úžasný ceny ( dokonce jsem je tu viděla na bazaru někoho prodávat jako nové zboží jakože obchod za 280,- ty co já koupila za 50 😂😂😂) vše přišlo v pořádku,nesmrdí,velikost odpovídala. Beru tam i blbosti do domácnosti,hračky , hodinky,brýle..Pro sebe teda pozor na velikost,vždy vem o číslo větší a pořádně čti recenze u každého výrobku je jich mrak.

zuzanak1990
31. črc 2017

Na aliexpress a ostatnich eshopech se plati kartou?