Neklid miminka většinu dne, potíže nebo povaha?
Chtěla bych se zeptat zkušenějších protože moje zkušenosti jsou veškeré žádné..Moje 2měsíční holka je moc zlatá, ale chvilek kdy se hrajeme a smějeme bez pláče nebo nervování je minimálně. velmi často pláče, i když je napapaná a suchá, a někdy to jse až do extrémů, řve, zuřivě vesluje rukama, funí, cucá pěsti, převrací se do oblouku..na rukou se někdy uklidní někdy ne, usíná na chvilku a opět se budí s tím samým. Možná jde i o koliku ale pro to jsem už udělala maximum, nevím co ještě by se dalo /babycalm, antikolikové mléko, cvičení/, ale mnohdy pláče i když má bříško měkké a volné. Příbuzní mi vyčítají že jsem ji naučila na ruce a ona protestuje když na nich není, i to je možné ale kolikrát pláče i na rukou. Na jídlo se vrhá, pije hltavě, naštěstí neblinká. Ale toto vše způsobuje že s ní celé dny dělám možné i nemožné, nic doma neudělám, a stejně jí ale není dobře. děsím se jestli má ještě nějaké potíže které atím neznám, anebo se už takto projevuje nějaká vzteklá povaha? někdy už řvu s ní když i několik hodin se nemůžu od ní hnout anebo jen za cenu řevu na celý byt...zkoušeli jsme houpání, vibrační lehátko, nošení v manduce, nic se jí nelíbí a u všeho řve.. jsem na ní povětšině sama, tak někdy mi z toho už vážně přepíná..a to jsme teprve na začátku... ☹
@evulina77 kojím tak 1-2xdenně, víc mléka se mi prostě neudělá, ostatní krmení je nutrilon anticolic. reflux nevím jak bych měla poznat, neublinkává, po krmení ji nechávám poležet s hlavičkou trochu výš... co myslíte s tím cucáním rukou? mám jí nechat? dudlík většinou plive ven... a při konejšení nebo uspávání jsem zkusila i pevné zavinutí a houpání ale nědy si u toho připadám spíš jako krotitel divé zvěře...
Zdravím, můj chlapeček má 8 měsíců. Od narození asi do 4 měsíců plakal a skoro nespinkal. Vztekal se no hrůůůza, když si vzpomenu. Trápila ho kolika a do toho se nemohl vykakat. Tak jediná pomoc byla ho pořádně zabalit do zavinovačky a šoupnout do autosedačky a houpat, houpat. Ještě jsem mu pouštěla na uklidnění tyhle zvuky: http://www.uspavac.cz/. Doporučuji si přečíst: http://www.jaknamiminka.cz/harvey-karp-nejstast... . Miminko se musí cítit hodně stísněně aby bylo klidné. Hned, když jsem začala s příkrmky rázem vše zmizelo. Chce to vydržet, nic jiného se nedá dělat ☹. Taky si myslím, že je to bříškem. I když náš malý je vzteklounek dodnes. Doufám, že jsem trochu pomohla 🙂
může to být skrytý reflux, i když neblinká..únava, ty ruce dělá správně, přesně k věku je cucá, objevuje, chovat je správně, ne jak ti říkají že si na to zvykla - 2měs mimi není vypočítavé, je zvyklé na tebe, tvou vůni, tlukot srdce z bříška..zkus pouštět ten šum, neboj, bude líp
Nevím, co by to mohlo být, ale rozmazlenost určitě ne, přikláněla bych se taky k bolestem bříška, ne vždy vše zabere, zkus ještě třeba pevně zabalit do zavinovačky. 😉
nedodala jsem, že jsem i začala s malým pevně zabaleným skákat na gymnastickým míči 😀 . To pomáhalo.
Meli jsme to same a vim, ze je to hodne tezke. Mrkni ke mne na blog - pisu tam clanek, co nam pomohlo. Hlavni rada zni - pokud kojis, prestan jist uplne pecivo. A kup si satek, usetri hodne breku a nebudou te bolet ruce. Neni pravda, ze si dite zvykne. Tobik mi doma usina v postylce i pres den a nosit nepotrebuje.
@hromka35 ked miminko place a cuca si prsty, skus si k nim privonat ci nebudes citis kyslasty zapach - ako po vracani. Ak ano, tak je sa mlieko vracia spat, ale mimco ho prehltne skor ako ho vyblinka. Ta kyselina drazdi. Ak by si mala tento problem tak na to pomaha nutriton. Dat male mnozstvo pred kojenim/mliekom zriedene podla navodu na krabici (nedavat priamo do mlieka - je potom prilis huste a mimcu sa zle kaka) - mlieko sa v brusku zahusti a problem prejde. Bude to trvat cca 48 hodin kym sa mimco ukludni.
Ahoj, můj syn v podstatě první dva měsíce prořval, pokud zrovna nespal... Trpěl na koliku a asi k tomu přispěl i komplikovaný porod. Pak ho koliky přešly, asi 14 dní byl hodnej a já si začala naivně říkat, že to skončilo to 3 měsíční období, o kterém se všude píše a bude klid. Po 14 Dnech se ale začal neskutečně vztekat... Nebavilo ho nic kromě nošení, s hračkama vztekle házel, jen viděl lehátko, tak řev... Musela jsem ho dát naležato do sportáku, protože v hlubokým pořád křičel a trávila s ním pokud možno hodně času mimo domov, protože v kočáru byl hodnější... Kolem cca pátýho měsíce jsem se už pomalu smířila s tím, že má prostě takovou vzteklou povahu a že už se nebudu upínat na žádnej věk, kdy by se to mohlo zlepšit... No a malej se najednou začal plazit a válet sudy a ze dne na den hodný dítě... neříkám, že se nevzteká, vzteklejší asi bude ( má mít po kom 🙂 ), ale je to šílenej rozdíl, pokud se dobře vyspí, dokáže si klidně i třičtvrtě hodinku sám hrát, pak ho dám do jiné místnosti, hraje si tam apod. Je to teda teprve měsíc, nerada bych to zakřikla, ale stačí mi, že vím, že umí být i moc hodnej kluk 🙂
Vlastní zkušenost nemám (za to jsem ráda) a vůbec ti nezávidím, mě by hráblo. Pokud brečí takto hodně něco jí trápí. Psala jsi že dáváš UM i MM za mě vysaď mléko, čerstvou papriku, hlavně houby, i ten lepek může zatěžovat. A zkusila bych vyměnit UM i když máš ,,dobrou´´značku nemusí jí sednout. A jaké dáváš množství UM? Vím, že kamarádka musela dávat více než je na návodu. Pij fenyklový čaj a i malá ho může (hipp dělá od 1. týdne, ale asi to mají různé značky). Zkusila jsi pokládat hodně na bříško? Když byl malý neklidný tak mi tak jedno usnul > kontrolovala jsem ho a spinkal krásně. Hodně síly a ať se to brzo spravý
To samé co popisuješ jsme měly taky. Zkoušela jsem různé masáže bříška, kapky proti nadýmání, zavinovat, ale nic nepomáhalo. Malou jsem musela nosit celý den na rukou a usínala vždy jen na malou chvilku, jakmile jsem ji někam položila, byl řev. A řev byl vlastně skoro pořád 🙂 Byla jsem zoufalá, brečela, připadala si neschopně, čas se vlekl... Chápu, jak se cítíš. Ve 4 měsících malé se to hodně zlepšilo, už měla hysteráky jen večer asi dvě hodiny před spaním, a cca od 7. měsíce se stav zlepšil úplně. Myslím, že to byl projev jejího temperamentu, doteď je taková rozčilovací, když není po jejím 🙂 Pokud využiješ všechny prostředky a zlepšení nepřijde, pomůže jen čas.
Ahojky, nemusí to být ani potíže, ani špatná povaha, ale prostě styl komunikace mimča s Tebou. Něco chce (velmi pravděpodobně uklidňující náruč maminky), a jakmile to nedostane, řve o to víc. Pak třeba na chvilku usne vyčerpáním, ale brzy se probudí unavená a s neuspokojenou potřebou uklidňující náruče, takže je tu nový řev. Asi si říkáš, jak můžu tohle napsat, když ji přece pořád chováš a chováš.... Jenže je potřeba si uvědomit, že miminko potřebuje od maminky chovat právě proto, že mu to dodává klid, jistotu a pocit bezpečí. A pokud Ty sama nejsi v pohodě, malá to vycítí, nemysli si, že ne.... Pak chováš a chováš, ale ten efekt to bohužel nemá. Vůbec se Ti nedivím, že jsi vyčerpaná a nešťastná, kdo by nebyl. Ale je potřeba začít u sebe a dostat sebe samotnou do pohody. Popřemýšlej, co by Ti mohlo pomoci? Napínavá knížka ke kojení? Pomocnice do domácnosti? Snaž se si co nejvíce odlehčit a co nejvíce si to zpříjemnit. Vím, že je to na pytel, když člověk za celý den "nic" nestihne, a přitom je úplně vyšťavenej. Ale Tvým hlavním úkolem je teď opravdu jen přežít a dávat prckovi pocit bezpečí, ne mít perfektně uklizeno. Neměj strach, je to jen dočasné období a přejde to dřív, než se naděješ. Až budeš klidnější Ty, bude klidnější i malá.
Samozřejmě ji může trápit i x zdravotních problémů, do kterých nevidím.... Ale nemusí, opravdu to může být jen její "komunikace". Syn mi prořval prakticky nonstop 5 dní v porodnici. Když jsem se pak doma hodila do klidu a naučila jsem se mu rozumět, už nikdy nebrečel "jen tak," a pokud ano, bylo jasné, že se u něj do pár dní objeví nějaká nemoc.
@hromka35 Hele a jak často se krmí? Vím, že každé dítě je jiné, tak to pro ni rozhodně nemusí platit, ale třeba syn, když průběžně nepopíjel, tak se mohl uřvat a ocucal co se dalo, nechal se na chvilku rozptýlit a pak zase neštěstí. (samozřejmě jsem si mnohokrát vyslechla "teď přece nemůže mít ještě hlad", "zkvasí mu to v žaludku" atd. 🙂)

@hromka35 takhle malé miminko brečí protože má problém, nebrečí jako na truc, nebo protože je taková. Nevím jestli kojíš, ale napadá mě problém s bříškem. Pokud kojíš zkus ze své stravy vyloučit mléko včetně hovězího masa, případně lepek, nebo i syrovou zeleninu. Pokud uvidíš zlepšení, problém byl v tom. Taky může mít nějakou formu refluxu, kdy jí prostě vystřikují žaludeční šťávy do jícnu a prostě jí to bolí. Podívej se na net na protirefluxní opatření a případně kontaktuj i pediatra, pokud budeš mít pocit, že ho můžete mít. Pro tebe probiotika a na sklidnění magnezium. Nenechávej ji vyřvat a sama se uklidni, vím, že je to obtížné, ale bude líp. Nošení určitě dítěti neublíží a rozhodně jí v tomhle věku nemůžeš rozmazlit, ať si říká, kdo chce, co chce...