Nemohu v noci spát - dítě se už rok budí co 30 minut
Mile zkusene maminky, prosim vas o uklidneni, o nadeji, ze bude lip 😌 mam rocni miminko, nedonosene o 7 tydnu. Od malicka extremne plactive, kontaktni a nespave. V soucasnem obdobi usne dopoledne na 30 minut v kocarku, odpoledne spi se mnou cca 2 hodiny. Vecer zacina horor. Po usnuti se budi kazdych 30 minut. Nezalezi, jestli usne u kojeni nebo sam v postylce. Vzdy ho po pul hodine musim jit znovu uspat, az to nevydrzim a jdu si lehnout k nemu. To se pak budi kazdou hodinu. Nejdelsi casovy usek, ktery v noci prospi, jsou 2 hodiny. Nemam silu ho utesovat kazdou hodinu v naruci, tak nabizim prso. Babicky mam daleko a manzel uplne nefunguje, takze je to vse na mne a sila uz dochazi. Dejte mi prosim nadeji, ze se jeste nekdy v noci vyspim dyl nez 2 hodiny...
Měla jsem podobně, pomohlo až odstavení. Odstěhovala jsem se na dva dny z ložnice, vrátila se až třetí noc, sice ještě nic moc, ale nejhorší byly první dvě noci, to si užil manžel. Po úplném odstavení se pomalu začalo zlepšovat...
@snehur dcera v roce stávala 15x za noc, ukončila jsem kojení a byl klid, celou noc teda ještě nespala, ale vzbudí se třeba dvakrát, prituli se a spí dál. Držím palce
Nechci strašit, ale dcera (3 a půl) se ještě nenaučila spát. Celou noc nám spala jenom 2x. Je schopná se probudit 8-10x za noc. 🙄 Tak nějak si furt říkám, že už se to musí zlomit, ale ono pořád nic 🤔😁
Mladší syn (rok a půl) spí krásně celou noc 😂
@ivuska1986 dekuji! Ja jsem se rozhodla kojit do "donoseneho" roku, v nasem pripade tedy rok a dva mesice a pak zkusim odstavit a doufat... 😌
@snehur já jsem se toho fakt strašně bála, hodně jsem si to rozhodnutí vyčítala, dokud jsem ho neudělala. Přišlo v noci, kdy už jsem padala fakt vyčerpáním. Ráno si malá na prso ani nevzpomnela, nemusela jsem ani odsávat z prsu mléko, takže za mě fakt jen pocucavala a asi jsem spíše fungovala jako živý dudlík. Bála jsem se uspávání, s prsem jsem uspavala i hodinu a půl, po odstavu do deseti minut hotovo. Tak držím palečky

@snehur my to meli s dcerou podobne, nebojte bude lip a i kdyz naprosto rozumim tomu,ze jste z toho na dne, vydrzte - je to sice narocne, ale prejde to. Zkuste s miminkem byt na max cely den, hodne se tulit,vnimat ho,hrat si s nim a pri uspavani nemyslet na to,ze musite jeste neco delat,ale naopak,zkuste si ty chvilky s nim v posteli vychutnat-hrozne rychle je to pak pryc. Dcera zacla lepe spat kolem 2,5let, pak celou noc prospala kolem 3tiho roku. Ve 4 letech z me postele odesla do postylky v pokojicku-sama ze sveho rozhodnuti,necekane,ze dne na den. Ted mi chybi 🙂)) A syn ma ted obdobi kdy je take nonstop pricuclik ale verim ze za par mesicu ho to prejde 🙂