icon

Neumím být máma?

zdenis
1. črc 2015

Ahoj holky. Asi chci spíše vylít srdíčko a hlavně doufám, že se třeba ozve někdo, kdo to prožíval stejně a dá mi naději v tom, že to bude lepší. V dubnu se mi narodila malá, čekali jsme na miminko 3 roky a já si vždycky myslela, že to dá mému životu smysl. Jenže ouha - těžké těhotenství, těžký porod a následně po 14 dnech jsem skončila na psychiatrii s podezřením na laktační psychózu. V nemocnici jsem strávila měsíc - samozřejmě tím se prohloubila moje neschopnost nějak se sžít s malou. Nyní se léčím u psychiatričky - tzn. prášky a jsem s malou doma. Jenže mám pocit, že neumím být máma. Malé nic nechybí, ale prostě já se cítím pořád neschopně, pořád přemýšlím, co s ní dělat, jak ji i sebe zabavit, strašně se nudím. Malinká je většinou hodná a já nevím, co doma dělat (nechci provokovat, taky je občas protiva). Chybí mi kontakt s lidma a nějaká normální "zábava". Pořád nad vším moc přemýšlím, jsem perfekcionista a chci mít všechno naplánované a dokonalé, což s malou samozřejmě nejde a mě to strašně ubíjí. Mám pocit, že prostě neumím být máma. Závidím všem maminkám, co jim to jde jako by nic. Byl na tom někdo podobně?

Strana
z3
nerreidda
13. črc 2015

@ilonne asi na tom něco je .... ale víš jak ...dnešní doba plete hlavu ...

japona
13. črc 2015

@nerreidda Jednou jsem na hřišti vyslechla rozhovor dvou maminek cca rok a půlletych dětí: "A kam chodíte?", "V pondělí na tanečky, v utery na keramiku, ve středu na plavání, ve čtvrtek na angličtinu a v patek na cvičení", "No my ještě na balet".. WTF! To jsem si pomyslela, jak jsem hrozna matka, pač máš triletak chodi jen do sokola🙂

nerreidda
13. črc 2015

@japona 😀 no my ani toho sokola nemáme 🙂

simonasm
14. črc 2015

@misutka007 Taky o tom přemýšlím, ale popravdě nevím, kam se obrátit.

pipi02
14. črc 2015

Pokud vím, já chodila jen ve školce na anglinu a kroužky jsem měla až od školy......do tý doby normální dětství na písku, v lese a na výletech 🙂

kaijko
14. črc 2015

@saminomimino  Nevím jak se vám nakonec podařilo dítko mít,jestli přirozeně nebo přes umělko,ale pokud takto,tak prostě příroda někdy ví přoč některé ženy nemají mít dětti....

I me tahle veta dostala do kolen! Uz v jinych diskuzich jsem si rikala co to trousis za rozumy, ale timhle jsi tomu dala korunu :-/

kaijko
14. črc 2015

@zdenis bezva, ze je Ti lip 😉 Nejdulezitejsi je, ze jsi vyhledala odbornou pomoc a ze si vse uvedomujes.. Ted to bude lepsi a lepsi 😉 Chce to si najit nejen holciny s detma, ale i se bavit s nekym kdo v jednom kuse neresi pliny a atd.. Proste si jit zatrsat a tak.. nebo jen posedet s nekym s kym se dobre pobavis 😉 Me popravde mimi obdobi taky moc nebavilo 🤐 Ale jak mala roste, tak je s ni vic a vic akce a srandy. Ted ve dvou letech je to partacka.

Strana
z3