Neusne bez zavinovačky, kojím co 2 h, stále ho nosíme

p3tulkaa
25. kvě 2015

Pisi z mobilu tak se predem omlouvam.... mam temer trimesicniho syna. V porodnici jsme bojovali s kojenim neustale se svijel a my novopeceni rodice si nevedeli rady. Tak si manzel nastudoval dr. Karpa. Meli jsme zavinovat...chovat...byt s nim. Jenze ...... ted mam nekolik problemu. Maly vubec neusne jinak nez zavinuty. Nemyslim tu volnou zavinovacku ale opravdu musi byt pevne svazan. A pak ho musime nosit aby usnul. Kdyz jsem byla napr u tchyne tak ho chytl hysterak byl pretazeny a nemohl usnout....nakonec jsen improcizovala a zavinula do mikiny. Pokud nahodou by usnul tak max na chvili protoze se leka a mlati rucickami. Syn take trpi na prdiky a reflux. Co se tyka kojeni ma v sobe budik....od narozeni je kojen co 3 hodiny. Jenze ted to snizil na co 2 hodiny. Pro me to znamena spanek jen hodinu a zas kojit.... jelikoz kvuli refluxu jsem vzhuru mam ho ve vertikalni poloze...nemuzu kojit v leze a spat jak nektere maminky jinak se syn sviji a blinka. Manzel take nacetl ze detem chybi deloha...takze mame nosit a nosit.....ja uz fyzicky nemuzu...nevydrzi se jen tak chovat v sede...to zacne hystericky rev...musime chodit.......zabavit se sam vydrzi tak max 15 min pak zase rev..... ja tenhle kolotoc uz fyzicky a psychicky nedavam....je to vycerpavajici. Ano syna miluji a chteli jsme ho ale tohle je uz moc :( v urcitych vecech jsme na sebe usili bic ... tim se clovek uci....ale neni tu nekdo kdo ma tip jak odnaucit zavinovani? Jak odnaucit noseni? (Maly nesnasi satek). Jak posunout kojeni aspon na tri hodiny? Dnes mi to rekl i pediatr....ve 12 tydnech mame 6 kg tak hlady pry netrpi. Dekuji moc za jakoukoliv radu.

apacheee
AMBASADORKA
25. kvě 2015

@p3tulkaa Ono prso není jen o jídle, je to i psychické uspokojení a uklidnění, takže se vykašli na nějaké 3 hodiny a celkově na načasování, koj, jak si malý řekne a věř, že se to časem zlepší🙂 Když nechce být v šátku, můžeš ještě vyzkoušet nosítko, to některá miminka snášejí lépe.
S ostatním ti bohužel poradit neumím.

p3tulkaa
autor
25. kvě 2015

@apacheee co se tyka kojeni tak mam svagrovou a synovec se budi v noci a jen cumla...to si myslim ze vyzaduje jeji pritomnost....muj ale vylozene hlta....tak nevim.....ono je to na nic v tom ze nemuzu normalne fungovat jit mezi lidi napr nakup jakmile prijde jeho cas prijde hysterak....a ze on umi brecet takhle brecet jsem zadny mimco neslysela......jinak manzel cetl ze musime delat hlasite ššš.... no to byl taky jeden z "chytrych" napadu....nepomaha nezne konejseni ale hlasity ššš :(((

jjustyna
25. kvě 2015

U nás zavinování nemuselo být až tak pevné, ale v zavinovačce mi vydržel do roka. Bez ní neusnul. Cítil se tak líp. Pak jsem ho mohla rozvázat a přikrýt, ale usínat jsme museli v zavinovačce a dost dlouho i na rukách. Zavinovačku jsem sebou vozila jako blázen i na návštěvy. V kočárku ji naštěstí nepotřeboval, tak aspoň to byl odpočinek. Byl to boj, který se mi nepodařílo vyhrát. S tím kojením - nemáte růstový spurt? Mám pocit, že kolem třetího měsíce bývá, ne? Mě se vždy kluk na pár dnů zhoršil, budil se častěji, ale pak se vrátil na delší intervaly.
S tím zabavením to taky nějak extra neuměl. Nejradši, abychom ho nosili, ukazovali obrázky, dívali se z okna, dívali se, co dělá mamka, co dělá taťka a ještě u toho zpívali....pomohlo lehátko, ve kterém jsem ho nosila sebou, když jsem vařila, uklízela, nosila ho z místnosti do místnosti a dalo se tak pár věcí líp zvládnout, protože mě pozoroval a měl změnu místa....Chápu, že je to opravdu velký boj, velká únava, mě se zdálo, že k sobě přirosteme, že už nikdy nepujdu sama ani na záchod. Teď mám téměř tříletého, samostatného kluka, který si umí fantasticky hrát, nepotřebuje tolik pozornosti, pomáhá mi, je moc šikovný a hodný, i když živý. A já na to dřív pomalu zapomínám. Jen se po tají modlím, aby dcera, kterou do 14 dnů porodím nebyla hned od narození hodně podobná bráchovi. 🙂

pavlapl
25. kvě 2015

Chová úplně jako normální miminko prostě chce být s tebou. Já mám pomalu 10 měsíční mimčo a kojím 10-12x za 24 hodin. Nejlíp je naucit se kojit v leže. Mimi se nakojí, pomazlí a ty si odpočineš.

ladyhacek
25. kvě 2015

@p3tulkaa malého jsme kojila i každou hodinu a půl až dvě teď (jsou mu 2 měsíce) to natahuje 2-3 (v noci i 4-5 při prvním nočním kojením). Jak jsem toho dosáhla ani nevím, ale já mám štěstí, že malý tolik nebrečí. U nás zabírá auto - když je v autosedačce a jedem tak vydrží 3 hoďky v pohodě > zkus to 🙂. JInak malý vydrží na hrací dece, ale teď začíná také pobrekávat tak ho vezmu jinám > zkus s ním cestovat - objevuje svět a když se to nemá co zkusit lehátko ať vidí??? Kolem 3 měsíce nastává růstový spurt - trvá pár dní a miminko chce více pít - může i brečet. Zkoušeli jste dudlík? Já už v porodnici - malý byl na prse nonstop - jen cumlal a já nemohla ani na záchod tak jsem vytáhla dudlík a on si ho vzal podudal, usnul a vyplivl.
To že je zavinutý podle mě nevadí - u nás tedy zavinovačka neprošla. Pokud trpí na prdíky tak pokládat hodně na bříško (položím na bříško pak na záda hýbu nohama (celýma) ze strany na stranu až jako bych ho chtěl a dát na bok a pak se vyprdí. pij hodně fenkylový čaj. Já jsem pila kolem 17 meduňkový na zklidnění a samozřejmě nevím zda to bylo tím ale kolem 20 hodiny usnul (v 18-18:30 koupání) a vydržel do půlnoci.

Jediná rada je asi vydržet ☹

p3tulkaa
autor
25. kvě 2015

@jjustyna dekuju za rady. Ja ho nemuzu ani rozvazat protoze by se bouchal :( navic jsem v takove fazi ze spi se mnou v posteli. Ale jsem rada ze nejsem za blazna sama s tou zavinovackou na navsteve 🙂) ja mam lehatko i ho tam davam jen se bojim kvuli pateri a stejne mi v nem dlouho nevydrzi :/ ja varim jen spagety nebo polotovary vic toho nestihnu :( uklizim spis o vikendu kdyz je doma manzel a hlida ho. Tak ti preji at mala po brachovi neni 🙂 ja po tomhle pomysleni na druhe zatim nemam :D

p3tulkaa
autor
25. kvě 2015

@pavlapl mne prave kojeni v leze neresi ten reflux ☹

p3tulkaa
autor
25. kvě 2015

@ladyhacek my uz meli obdobi kdy nocni spani vydrzel do prvniho kojeni 5-6 hodin....nevim kam se to podelo mozna opravdu ten spurt trva to tak 14 dni.....autosedacka ho uklidni ale to bych projezdila majlant 🙂 jakmile zaparkuji tak otevre oci a uz ciha.....dudlik pouzivame ale tema rucickama si ho vzdy vynda....ale kdyz ho chytne hysterak tak nepomuze protoze ho neprijme....brisko to zkousim ale na brisku mi protestuje....spi tak jen v noci na me po kojeni kdy je fakt tuhej nez ho zase zavinu 🙂

rousse
25. kvě 2015

Naše malá byla taky zvyklá na pevné stažení ruce vevnitř v zavinovačce a já to začala odbourávat co nejdřív, protože mi bylo jasné, že to bude na delší lokte a nakonec překvapila - měla to uplně stejně jako u vás - když měla ruce venku, tak spala max. 20 minut, víc nedala, tak jsem začala jen přes den stahovat ale volněji, když jí ruce vylezly ven, tak jsem je nechala a první den nespala vůbec, pak zadřímla po půl hoďce a pak už si zvykla postupně - trvalo to tak 14 dní a pak jak si zvykla, tak jí přes noc začala zavinovačka vadit (už byla zvyklá na volné ruce, začala je objevovat, žužlat si je, hrát si s prstíkama, hýbat rukama), tak jsem ji přestala zavinovat uplně. První noc to byl pro ni docela šok a vzbudila se večer s pláčem, ale zavinutá být taky nechtěla, tak jsem ji nechala na volno jen položenou na té zavinovačce a to byla spokojená.

p3tulkaa
autor
25. kvě 2015

@rousse asi take zacnu pres den jen se bojim ze kdyz mu rucicky pak po usnuti uvolnim ze se probudi 🙂

rousse
25. kvě 2015

@p3tulkaa no proto jsem zacala pres den, protoze ji to fakt budilo, kdyz si zvykla pres den, tak jsem pak zkusila na dospání v noci (tehdy se budila uz jen jednou na kojeni v noci, takze jsem nakojila, ona vytuhla a dospavala uz bez zavinovacky) no a pak ji zacala zavinka vadit (strasne se v ni kroutila, budila se a vykopavala se), a tak jsem ji prestala zavinovat - trvalo nam to tak 3 tydny.... docela kratce - cekala jsem, ze to bude na dyl - u kamaradek to trvalo i 2 mesice....

klkrska
25. kvě 2015

Ahoj a proč ti vadí to zavinování? Můj malej má 6 týdnů a taky tedy zavinuju... Ale stejně se mi budí, trpí na prdíky... Jinak co mě psychicky zachránilo od věčnýho nošení a houpání na míči je Hacka. Vždy spolehlivě zabere, dám ho do ní, houpám a usne max. do deseti minut. Navíc si u toho houpání můžu číst a nemám blbej pocit, že bych měla třeba uklízet, uspávám přece dítě ne 😀 ... Předtím jsem byla téměř zralá na psychiatra 😀 Jelikož mám po císaři a bolavý záda, tak jsem to už celkem nedávala a to zatím moc neváží. Není to uplně nejlevnější záležitost, ale pro mě nejlépe investovaný peníze zatím...

jjustyna
26. kvě 2015

@p3tulkaa Člověk asi musí vydržet. Já jsem ještě na začátku byla s malým sama, protože manžel jezdil na týden do práce a přijížděl buď za 7 nebo 10 dnů na víkend. Babička sice 2 km daleko, ale nefunkční. Takže nádobí jsem umývala jen jednou za několik dnů, občas byla i 3 dny na párkách, neumytou hlavu, protože mě 3x odvolal ze sprchy...ale časem se to začalo zlepšovat. Rozumím Ti, že toho máš dost. Kdo nemá náročné dítě, nepochopí. K tomu všemu závislost na prsu, nechuť být v kočárku, nevypadnout z denního režimu, jinak bylo zle. A ještě teď zpětně poslouchám, jak jsem se klukovi přehnaně věnovala, jak jsem si ho rozmazlila a to kojení do 18 měsíců taky nebyl dobrý nápad. Lepší asi bylo 11x za noc udělat čaj nebo sunar.... Přejju Ti, ať se ta první vlaštovka zlepšení objeví co nejdřív.

andelka
26. kvě 2015

Až na ten reflux,který znemožňuje noční kojení v leže mi přijde malej jako standardní mimino,rozhodně v tom nejsi sama. Taky jsem zavinovala,minimálně na první část noci. Kojení co dvě hodiny do 7 měsíců. Spaní v posteli se mnou. Do roku uspavani u prsa nebo houpanim na balone.Žádný dudlik. Vaření narychlo,na etapy.. Je to normální. Vyčerpávající, ale normální. Zlepší se to.

p3tulkaa
autor
26. kvě 2015

@klkrska se mnou se totiz maly pere...ma fakt silu a bojuje ale jakmile se to podari tak hned vytuh...je to na hlavu a nedovedu si predstavit takhle nosit 9kg dite....i ja nemela jednoduchy porod neskutecne krizove bolesti a od te doby mam opravdu bolava zada :(( ale co je to hacka netusim...podivam se 🙂

p3tulkaa
autor
26. kvě 2015

@jjustyna dekuji....ja mam jeste problemy s prsy takze jsem kvuli kojeni taky vydrzela dost ale chci kojit do tech 6 mesicu pak odstavovat....nejsem ten typ matky ktera by si to uzivala...asi proto ze u toho trpim ale verim ze bude lip 🙂

p3tulkaa
autor
26. kvě 2015

@andelka dekuji za zpravu....to vis ja vsude ctu nebo vidim jak maly deti spi jak si sami hrajou ze zena muze uklidit...spi v kocarku tak si rikam ze je asi neco spatne...ale jestli v tom nejsem sama tak si me uklidnila 🙂

klkrska
26. kvě 2015

Ahoj dávám sem odkaz na Hacku, u mě zabrala stoprocentně...
http://www.branakdetem.cz/hacka-pech.htm
Doporučuju přečíst si recenze, ty mě dost přesvědčily ke koupi a můžu s nimi jen souhasit...

naomi6
26. kvě 2015

@p3tulkaa Chci tě jen povzbudit a uklidnit. Starší dcera nám prořvala v kuse první 4 měsíce. Řvala ve dne, v noci, já jsem nespala. Neustále jsem jí musela nosit, to jediné pomáhalo. Třeba celou noc jsem jí chovala v zavinovačce..... Nic na ní neplatilo. Do šátku nechtěla, kapky na prdíky nepomáhaly. Dobrá zpráva je to, že to nakonec přešlo samo a vyrostla z toho. Koj jí, jak potřebuje, to je to nejlepší, co jí můžeš dát. Neboj se, přejde to a pak budete řešit zase jiné věcí jako zoubky, první krůčky a boule a další a další. Už to do smrti neskončí. Jste rodiče a budete se muset starat 😉. Stojí to za to, až ti řekne: "Maminko, mám tě ráda", tak na všechno zapomeneš 😉. Držím palce a přeji pevné nervy

drakenn
26. kvě 2015

Můj syn prořval první tři měsíce. To jsem nachodila po okolí spousty kilometrů, jen aby byl v klidu. Nemyslím si, že by sis syna "naučila" nějak zle. Jen jste přišli na metody, jak jej uklidnit - což znamená, že metody, díky nimž se cítí dobře. A to je v pořádku. A že tě to zmáhá, já to chápu, já byla chodicí mrtvola. Ale přejde to.. opravdu. Tím, že ho teď hodláš "odnaučovat" věcem, které mu dělají dobře si asi moc nepomůžeš. Možná sobě ano, ale jemu vemeš jeho jistoty a pocit bezpečí. Je ještě malý a potřebuje tě.
Co kojení v křesle, které si připravíš i pro spaní? Já kojila v polosedě, malý měl období, kdy nesnášel kojení vleže během noci. Tak jsem si dala 2 peřiny pod hlavu a kojila takhle a vyspali jsme se oba. Pokud jsi unavená, tak zaručeně usneš a budeš mít i prostor pro spaní.. hodně sil a trpělivosti!

andelka
26. kvě 2015

@p3tulkaa spí? Hrají si samy ve 3 měsících?spí v kočárku, ideálně stojícím? Tyhle děti se fasuji kde? Jo,taky jich pár znám, ale opravdu jen pár. Ostatní jsou podobné tvemu a mým. Nemej moc vysoké nároky ani na něj,ani na sebe. A radši moc nesrovnavej.

p3tulkaa
autor
28. kvě 2015

@naomi6 děkuji za uklidnění 🙂

p3tulkaa
autor
28. kvě 2015

@drakenn děkuji, máš pravdu. jinak kojím v polosedě, sedím opřená na posteli, to je právě to, co na malého zabírá, ale také mě to probudí, ale to mi nevadí 🙂 nezbývá nic, než toto přečkat 🙂

p3tulkaa
autor
28. kvě 2015

@andelka já právě většinou čtu o "super" dětech, které spí celou noc, já jsem ta divná, která kojí co 2 hodiny, poslouchám to i od své matky, že já když byla mimino tak tohle a tohle .... ano máš pravdu, moc srovnávám....je to mé první dítě, při druhém už budu vědět lépe 🙂

veroniquez
28. kvě 2015

Řekla bych, že vzhledem k věku je to úplně normální chování, které se bude proměňovat a určitě to bude lepší. Budete jen asi hodně vyčerpaní, je vidět, že se opravdu snažíte dát tomu maximum, oceňuji, že se i manžel nastuduje, co a jak a snaží se pomáhat a situaci řešit. Vydržte, bude lépe, je to vždycky nějakou dobu extrémně náročné a pak se zase polevi. Pokud je rád zavázaný na pevno, tak si myslím, že by se mu v šátku mělo líbit, to je přeci hodně podobné, zkoušejte to určitě dál. Držím pěsti!

simonceli
28. kvě 2015

@p3tulkaa vydrz, maly ma obtize a potrebuje te. Zkus se podlozit aby jsi byla v polosede, dej si maleho spat na hrudnik. To nam pomohlo. Ja v noci kojim co hodinu a pul. Maly je s nami v posteli, je spokojenejsi. Musis vydrzet.

p3tulkaa
autor
28. kvě 2015

@veroniquez určitě si myslím, že se snažíme, studujeme co se dá, jen je to asi někdy náročnější a já s tím takhle nepočítala, ale my se nevzdáme 🙂 co se týká zavinovačky, tak právě malý se se mnou pere, když ho chovám, má hysterák, chce spát, nejde mu to a ze zavinovačky se mi už prostě dostává :( proto bych ho to chtěla odnaučit

p3tulkaa
autor
28. kvě 2015

@simonceli se mnou malý také spí🙂 bohužel mi na břiše usne jen když je opravdu tuhej, jinak řve a musím dát do zavinovačky a chodit s ním dokud neusne ....

lucinacka
28. kvě 2015

Bude to lepsi, vydrz. U nas to stejne, az na ten reflux, to ti nezavidim☹ Prvni 2 mesice se kojil klidne po hodine a pul a to i v noci, pomohlo mi to prestat resit, neposlouchat blby kecy okoli a jet si to podle sebe..

deathy
28. kvě 2015

K té zavinovačce... já holku zavinovala docela dlouho, spala v ní v klidu, nebyl problém a v podstatě až když se do ní nevešla, tak jsme jí zrušili.
Měli jsme klasickou zavinovačku a pak třeba do kočáru jen rychlo... nevím, ale pokud vidíš, že v zavinovačce je ok, tak proč mu jí brát? Proč ho "uvolňovat"? Myslím si, že mimča jsou prostě zvyklá z bříška, že jsou jakoby nacpaní v něčem a pohyb jim to moc neumožní, a tak prostě jsou v klidu... já bych se asi taky lekala, kdybych najednou mohla rozhodit ze spaní rukama... víš jak to myslím 🙂
Hlavně v klidu, i když to se lehko říká... pamatuju si ty probdění hodiny v noci, když něco bylo. Ale fakt je, že nám se mockrát (i ve vyšším věku) osvědčilo když jsem se zklidnila já, tak prcek taky. Jsou to hrozný radaři...
Jinak jsem holku kojila rok a půl... prostě jak chtěla. Byla jsem na ní sama, takže se mnou v noci spala (což teda byl problém později odbourat), takže se obsloužila. Sunary a podobný věci mi nestrčila do huby, i když jsem to zkoušela s více druhy...
Držím palce ať máte co nejdřív trošku větší klid 🙂