Noční buzení u 2leté holčičky

lucosek30
31. srp 2017

Maminky zdravím,
jdu si k Vám pro radu. Mám holčičku 26 měsíců. Když spinkala v postýlce, tak jsem ji v 8 položila, řekla dobrou noc a spinkala až do rána, někdy i do 8 hod.. Cca ve dvou letech přešla do klasické postele, ze začátku taky nebyl problém, jen jsem s ní musela počkat než usne. Pak byla bez plínky a začala se budit kolem půlnoci na čůrání, ale vždy s pláčem. To by taky nebylo tak hrozné. Jenže se to postupně zhoršuje. Někdy se budí i 5x za noc se strašným plakotem. A vyžaduje jen maminku. Jsem v 8 měsíci, už jsem z toho vyčerpaná a se začínám děsit co bude až se to malé narodí. Po obědě spí hodinku, ráno vstává v 6, tak si říkám kdybych ji nedala po obědě teba by spala, ale kdo by si ní do večera vydržel... 😀 Nemáte někdo nějakou radu jak na ni?

panickatlamicka
31. srp 2017

@lucosek30 spí sama v pokojíku ? Nejspíš je zakopaný pes v blížícím se příchodu sourozence...... Pokud má postel u vás v ložnici, zkusila bych ji buď přirazit k manželské nebo ji mít chvilku u sebe v posteli. Spi-li v pokojíku, dát postel k vám.

sandraul
31. srp 2017

První syn se kolem druhého roku také začal často budit. Měl špatný sny, byl možná i náměsíčný, několikrát se rozhodl, že odejde z bytu atd... Ptala jsem se doktorky a ta mi řekla, že to může být vývojem mozku, že toho je na něj tolik, že to ta hlava nestačí vstřebávat. Ale že je to normální v tomhle věku. A je pravda, že to třeba za dva tři měsíce přešlo samo. Takže jste možná v podobné situaci 🙂

lancatko
31. srp 2017

Dcerka má taky 26m a už tak měsíc má to samé. A to spí od malinka s námi v posteli a ještě ji kojím. Ale stejně se teď často budí, mluví ze spaní a často se probouzí s pláčem. Trápí mě to a přála bych jí zase klidné sny. Ale četla jsem taky že je to způsobeno tím jak se utváří v mozku čím dál víc spojení a oni musí pak zpracovávat večer celý den. Je fakt že to nastoupilo zhruba ve stejný čas když začala hodně mluvit ve větách, takže to s tím vývojem asi opravdu bude souviset.

lucosek30
autor
3. zář 2017

@panickatlamicka
Na jaře jsme se přestěhovali do nového bytu a od začátku spí sama v pokojicku. A problém nebyl žádný. Bohužel i když spí s nama v posteli tak se budí stejně ☹

magdadunajova
3. zář 2017

Ahoj, nase mala ma 22 mesicu a nejake 2 tydny to mame stejne. Spi ve sve postylce, u nas v loznici, a budi se v noci z placem treba i 3x za noc. Kdyz se zbudi tak ji vzdycki bereme do velke posteli ale pak do rana se kazdou chvilku probouzi, nebo hrozne vrti v te posteli. Taky mluvi ze spani a vola tatinka. Je pravda, ze ji rostou petky (vsechny na raz), tak mozna proto se zacala casteji budit. Pokud je to vyvojem tak doufam, ze brzy se to zlepsi. Taky cekame druhatko a zacinam mit strach z toho co bude, kdyz se male narodi.

gnozka
11. zář 2017

Tak musím říct ze jsem rada ze v tom nejsem sama . U nas úplne to same . Dcera od malinka zvykla na svou postýlku , v 8 se řeklo dobrou a usnula a spala az do rana . Spis sama v pokojícku . Je spíše dite co ma rádo svůj klid . Respektive zacala spát celou noc prave od te doby co zacala byt sama v pokojícku . A před
Letem zlom . Najednou spatne usina , a v noci se několikrát vzbudi . A je to az tak ze ji musíme vzít k nam do postele . Což bylo driv nemyslitelné . Spíše z jeji stany . Také cekame druhe a ja si rikam jak to zvládneme :/ a hlavne je mi ji líto . Je videt ze hůř spi a porad se vrti . Pravda je ze zacala docela mluvit . Co den to nivě slovo . Tak jestli je to i tim ??

ladyhacek
11. zář 2017

možná jí chybí dětská postýlka - ten menší prostor. Mohlo by jí pomoci velké hnízdečko, spací pytel. Cití že brzo už tu nebdueš jen pro ní třeba si tě chce ještě užít. Cítí, že mimi jí vzalo postýlku .... Důvodů může být více. Syn tedy nespí celou noc od naorzení ale spoaní se naopak zlepšilo když šel do velké postele.
určitě byc nenechávala celý den vzhůru syn tedy 2,5 let a po obědě spí 2h (1,5h teď je nemocný tak si dal i 3h a to ráno vstávával déle). Také se mění čas brzo už bude zimní a děti to můžou vycítit už teď. Zkusila bych s ní mluvit (nevím jak mluví náš skor vůbec - ale vše chápe rozumí až moc dobře) že teď bude velká sestra a že už má dospěláckou postel, že malé postýlky jso pr miminka a jestli jí pro bratříčka/sestřičku nechá. ujistit jí, že tady pro ní vždy budeš.
spánek obecně je velká záhada a buzení může mít tisíc příčin. Pro nás i nepodstatné.
K večeru doporučuji klidnější režim (doporučuje se i bez TV - ale tu my máme - ale pak ještě čteme pohádky) Před spaním si se synem ještě občas vyprávím jak se mu líbil den a jak jsem si to užili - aby "vyventiloval" zážitky aby neusínal přehlcený informacemi 🙂.
Děti mají různá období
http://kouzelnavychova.cz/spanek-aby-netrpelo-d...

evicka76
21. říj 2018

Ahoj holky jsem tady nova.Jmenuji se Eva mam syna kteremu je 2,5roku.prosila bych poradit.Drive spinkal 8 hodin pres noc nyni se v noci vzbudi nekolikrat za noc,to ho uz nejde uspat.Pravidelne mame budicka ve 4 hodiny rano.A ma pravidelny rezim.dekuji za pripadne odpovedi.Jinak spinka v postylce.To si chce ve 4 hodiny hrat,taha nas s manzelem s postele ani nepomaha kdyz si ho vezmu k sobe,nebo ho chytnu za rucicku.Pres den je pak hyperaktivni,u niceho nevydrzi,pak je i protivnej.A to vecer mame stejny ritaual.Uz jsme bezradny s manzelem.

gnozka
27. říj 2018

@evicka76 a spí vám přes den ?

evicka76
28. říj 2018

@gnozka dobry vecer ano spi nam pres den,vcera se to nastesti povedlo ze spinkal az do rana

gnozka
30. říj 2018

@evicka76 a jak dlouho vám spí . Naše dcera tohle začala mít když už měla moc spánku přes den . Byla schopna spát i 3 hod . Když jsem ji začala budit . Tak se spánek v noci upravil .

evicka76
31. říj 2018

@gnozka dobry den malej vetsinou usne ve 12 hodin dopoledne a spi 1-2 hodiny

gnozka
2. lis 2018

@evicka76 tak zkuste zkrátit . Třeba jen na hodku . Uvidíte .