Noční můry a nervozita u batolete. Jak řešit?
Ahoj,
Jdu si k vám pro radu. Už se mi stalo víckrát, že přesně kolem půlnoci začne syn v postýlce šíleně křičet, až hystericky.. já vyletím z postele a mám skoro infarkt.
Kouká jakoby zmateně, rozsvítím hodně přítmou lampičku a kouká dost vyděšeně, jakoby něco hledal… když ho hladím a ukládám, tak kouká docela vyděšeně i na mě. Musím tam s ním dlouho být, hladím ho.. furt si mě hlídá, on se vrtí, když ho položím na záda, v cuku letu si shrne dečku a leží na bříšku. Má jakoby pod sebou nasoukané nožičky.
Když to vypadá nadějně, pomalu se vzdaluji a odcházím. Zhásínám lampičku a zase řev … a takhle zase za hodinu.
Teď ho trápí teda zoubky, přes den je nesnesitelnej. Nevypiju si ani kafe, o jídle ani nemluvím. Furt nosím, jinak je zle. Takže záda mi moc neděkují, do toho ty noci.
Já pak nemůžu ani usnout, strašně se bojím, že zase začně křičet.. už jsem z toho mimo a hrozně se lekám.
Co by to mohlo být ? Na noc mu tedy dávám Viburcol čípky
@martina1317 tohle mi nepřijde, že je ze spánku. Syn sedí, kouká a křičí.. když k němu jdu tak na mě kouká - sleduje mě. Ale je takový hodně neklidný, když ho položím, tak kouká všude kolem sebe jako by se něčeho bál. Jak mu tedy pomoct ?
Kdepak, je to přesně jak píše @martina1317 , naše malá to měla teda později, až kolem 2 let, ale je to totéž, co popisuješ. Sice kouká, ale není vzhůru, opravdu. Tady je to celkem podrobně popsáno:
https://matrace.purtex.cz/dulezite-pojmy/nocni-des
@makmak28 no právě, že jsem všude četla, že je to až v pozdějším věku a ne tak brzy ! My taky musíme mít vše.. to je šílené
Kamarádky malej měl první takovej okol 10 měs., bojovali cca týden, pak klid a pak ve 2,5 letech občas znovu... 🤷♀️ Moje segra se s tím zase nesetkala vůbec, ani u jednoho z kluků... Je to různé no, chce to pevné nervy a laskavou náruč, nic víc v tuhle chvíli neporadím. Budu držet palce, ať se to co nejdříve srovná. 🍀
@makmak28 tak to má ale častěji.. takto kolem té půlnoci. Já to přirovnávala k zubům 🙈 protože má vždy vše najednou, zuby, rýmičku a ještě tyhle noční děsy.. 🙉
Nebo si ho zkus na noc vzít k sobě na pár dní tohoto období zoubků atd.
Očividně sis navykla dítě na tvoji přítomnost, zvlášť když ani přes den nemáš klid a tvrdíš, že to není že spánku. Nech ho, jdi k němu když řve, ale žádné dlouhé utesovani, anebo si ho vem k sobě do postele

Nase dcerka kolem tohohle veku trpela na “nocni desy nebo besy” nevim jak se to pise presne. Sileny krik plac, ale jakoby ze spanku. Nepomahalo nic … musela se ukludnit sama. Rika se ze hlavne deti nebudit. Je to nevyzralou nervovou soustavou. Zkusit treba ten den eliminovat televizi nebo mit min zazitku, to dite je pak prehlcene a vnoci takto reaguje…