Noční pláč u dvouleté. Co byste poradili?

michaela666
27. dub 2023

Malá se mi už měsíc budí každou noc ve 2:59 ( fakt přesně) a hrozně řve. Spí s námi v ložnici. Nejdřív ve své postýlce, ale od té doby co začala takhle vyvádět si v noci přeleze k nám. Každou noc kolem 2:45 se začne vrtět, kopat nohama a pak v polospánku spustí řev a chce pryč z ložnice.
Chodíme si lehnout do obýváku a tam většinou do 10 minut usne, ale nesmíme se vrátit do ložnice, jinak se vzbudí a zase utíká pryč.
Začíná mě to trochu děsit. Bývalým nájemníkům tam prý holčička taky špatně spala, plakala a já si začínám myslet, že tam něco je. Manžel se mi směje - to co nejde vědecky oddůvodnit nebo dokázat pro něj neexistuje.

Nejdřív jsme to brala jako vývoj nervové soustavy, ale ty časy a opakující se bojkot ložnice mi na tom nesedí. V televizi u nás běží jen pohádky, takže zlé sny z něčeho co viděla ( kriminálky, nevhodné filmy) to nebudou.

Zažila jste některá? Čím bych mohla místnost očistit? Mořskou solí, nějaký minerální kámen pod postýlku?

laxesis
27. dub 2023

@michaela666 Jestli tě to uklidní, syn se mi jednu dobu budil každý den jak na hodinky přesně..okolo jedné hodiny. Řval jak protržený🙈 byly to noční děsy, nejsou způsobené pohádkama, je to nějaký vývoj nervové soustavy a ten děs není sen, je to záchvat strachu a paniky...ten čas u nás odpovídal tomu, že v tu dobu byl zkrátka většinou v té správné fázi spánku. Chodíval spát pravidelně, drželi jsme režim, procital okolo 11h a další buzení byl děs. Za pár týdnů byl klid.

martt
27. dub 2023

@michaela666 Muj syn se v noci budil take se brekem u nas to trvalo skoro rok , ale on měl noční běsy.Jak dlouho jste v tom bytě? Zkus udělat pokus pokud se vyspite v obýváku zkus jeden/ dva dny přespat celou noc tam. Pokud to bude v pořádku a dalsi noc co budete spat v loznici se zase vzbudi s brekem nejspíš by mohl byt opravdu problém v ložnici.

mirozka
27. dub 2023

Noční děsy. Syn to měl ve dvou letech úplně stejné. Odbila v noci druhá hodina a nastal šílený řev. Nepomáhalo nic. Vždy půl hodiny křičel, zmítal se nám v náručí.... Hrozné to bylo... Vždy potom usnul u nás v posteli, až se uklidnil.V pokojíčku vůbec. Trvalo tak čtvrt roku s přestávkami. A i dnes, v 6 letech, má někdy takové sny, že začne ječet že spaní. Trvá to chvilinku a ráno o tom vůbec neví...

michaela666
autor
27. dub 2023

@martt Už mě to taky napadlo, tak se asi já pár dní přesuneme na pohovku a uvidím.

janule0123
1. kvě 2023

@michaela666 počkat, u nás to trvalo několik měsíců.. přesně ten stejný problém.. pak to přestalo a proběhl viditelný skok ve vývoji …

michaela666
autor
1. kvě 2023

@janule0123 Spíme už 3 noc v obýváku na pohovce a nebudí se. Denní režim i aktivity přes den máme stejné a najednou prospí celou noc, jen se víc převaluje. 🤷