Nošení v Manduce. Mám strach, že se dcera ve spánku udusí
Ahoj, ráda bych nosila dcerku (budou ji 3 měsíce) v nosítku Manduca, které jsem si pořídila asi měsíc po narození malé, od té doby ji tam zkoušim dávat, líbí se jí tam, oběma by nám to vyhovovalo, jenže vždycky se ji hlavička zaboří dolů, když začne usínat a mám strach, že se udusí,zkoušim ji různě utahovat, hodně, míň, teď jsem to zkusila i s překřížením a to je lepší (jsem drobnější postavy),davám si ji různě vysoko,ale vždycky tu hlavičku dá na mě nosánkem, zdá se mi,že ten nosánek nikdy nemá volně, když jo, tak nakonec stejně ho někam zaboří,už si nevim rady, mám přečteno a zkouknuto snad všechno...Nemáte nějaký dobry tip,zkušenost?Poradíte někdo prosím?
Děkuju, když dcerka někdy i dost funí se mi zdá, že se jí hůř dýchá, si myslim...někdy se i v tom nosítku celá dost zhrbí...a jak dlouho si používala tu novorozeneckou vložku?
@kaaacusaaa Ta novorozenecka vlozka neni uplne idealni, az bude dcerka vetsi, tak to bude mnohem lepsi a nebude se ti zaborovat 🙂 My jsme pouzivali Manducu bez novoroz.vlozky od 4,5 mesice.
Ahojky,ja dceru nosila v manduce tak od druheho mesice a to s novorozeneckou vlozkou.Hlavu s nosem taky vzdycky zaborila do meho hrudniku a taky mi prisli ze se musi dusit.Ale ji to evidentne nevadilo a byla spokojena.Tak od ctvrteho mesice nosime uz bez vlozky a v pohode.Ja spis resim,ze ted zaklani hlavu hrozne dozadu.Vim,ze je tam takova ta "kapucka",ale to je pak nastvana ze nema rozhled.Si rikam,aby me nekdo nepomlouval,ze ji nosim tak zaklonenou...
Ted uz ma dcera osm mesicu.
Ahoj, měla jsem stejný problem, dcerku nosím v manduce už od 3 týdne po narození (velmi neklidné miminko) takže i několik hodin denně. Dle návodu jsme měli rozepnuty zip na manduce a byla v novorozenecke vložce, překřížené popruhy na zadech. Byla vždy tak zabořena že jsem měla taky strach že se udusí a neustale jsem ji kontrolovola a a posouvala hlavičku. Nakonec jsem před pár dny zkusila zip zpět zapnout (dcerce je ted 1 měsíc a 3 tydny) a musím řict že je to tisickrat lepší, hlavička je víš a nosánek je volný 🙂
Jo,jo,taky celou dobu nosime se zapnutym zipem😉
Věděli jste proč má člověk otvory do nosu na nose ze spodu? Je to právě proto aby miminko mohlo pít mléko a zbořit si hlavu do prsu a přitom mohlo pohodlně dýchat. Můžeš vyzkoušet co se stane když miminku zacpeš nosík - okamžitě pohne hlavou a otevře pusinku. (mnoho maminek používá jako způsob jak dostat spcímu dítěti ven bradavku) Ve třech měsícíhc dítě natolik ovládá své tělo že se udusit v manduce určitě nenechá. Jsi pro svého drobečka ta nejlepší máma. Neboj se a věř sobě a důvěřuj i jí. Ať se vám spolu daří.
Já vám všem moc děkuju za názory a podporu,povzbudilo mě to to nevzdat a zkusim i znovu ten zip zapnout.🙂
Manduca mi nesedí, ale nosím v šátku, malý je zabořený a snad ani nedýchá, ale táááák spokojený, usne si a je to. Nosím od narození, protože druhé dítko potřebovalo ještě kočárek.

@kaaacusaaa Můj syn se taky vždycky rád nosem zabořil, taky jsem měla strach a hlavičku jsem mu dávala nabok, ale za chvilku byl vždycky znova zabořený, zjevně mu to tak vyhovovalo nejvíc🙂 Vzhledem k tomu, že jsem cítila na kůži anebo rukou na zádech, že dýchá, přestala jsem to pak řešit. Jako starší už si většino hlavu bokem dával sám.