Novorozenec a štěně, dají se najednou zvládnout?
Ahojky holky, prosim poradte mi.. mala se narodi nekdy v rijnu a dostala jsem ted vyhodnou nabidku na stene, kteremu je 14dni, takze odber bude az bych prijela z porodnice. Je to pes, ktery moc pece nepotrebuje a zit bude na zahrade (samozrejme ne hned ze zacatku), tak se chci zeptat, jestli jste to meli taky nejaka takhle ? Mam jeste 5-ti leteho psa, rikam mu pes panelakovy (kdyz prsi, tak ven nepujde, kdyz nejsme doma, chrape na posteli,...), je na me zavisly, treba i jemu by pomohla psí dáma do smecky, aby na me nebyl tak upnuty. Da se novorozenec a stene najednou zvladnout ? Do kontaktu spolu moc nepřijdou..
@messias já Vám psala že nebudete dobrá matka??? Když už kritizujete tak prosím správným směrem...knihy o mateřství jsou nedílnou součástí knihovničky skoro každé z nás!!! Není na tom nic špatného😃 nebuďte tak vztahovacna a ještě v negativním smyslu
Je to úplně jiná etapa života, krok do neznáma...až Vám děťátko zacne blinkat, mít průjem,horecky,atd...budete za takového malého pomocníka ráda
Já Vám popřála hodně štěstí, bylo by fajn číst příspěvky pořádně a nedělat že sebe zbytečně hloupouckou
@jijanka
Ne ja jsem psala, ze jsem se uz rozhodla a ze dekuji za nazory. Nemuzu za to, ze komentujete dal a pisete mi, jak to nepujde misto toho, jak by to slo.. radsi mit chytry reci a narazky, ale zadne dobre rady krome satku jsem se tady nedockala. A navic ja se ptala hlavne tech, kteri to tak meli pisou tady spis ty, ktery si to tak ani nedokazi predstavit..
@brusinka91 to plemeno ma registraci a diky bohu neni uznane, protoze se o nej nezajima verejnost. Na prvni strane mate fotku stenete, tak se muzete podivat. Muzu vam poslat klidne rodokmeny rodicu. Co je to za plemeno tady nebudu rozebírat. Nedelejte ze sebe blbku tim, ze me budete rikat, jak nebude mit nasi pozornost, pritom dobre vite, jak to myslím.
@messias Ptala jste se mimojiné, jak vypadá takové šestinedělí, že si to nedokážete představit. A pak jste na všechny reagovala větou, že vy nebudete otrok svému dítěti (ony tedy zjevně byly) a hlavně my všechny jsme asi šestinedělí neměli, když do toho nemáme co kecat. Ptáte se na názor, ale nestojíte o něj a pokud už nechcete diskutovat, tak nediskutujte.
Prosím tě, co je to za sebevražedný plemeno?
@jijanka
Taky jsem psala, ze dekuji za nazory, nevim co mate porad za problem, mozna asi problem sama se sebou, kdyz se musite neustale navazet do nekoho jineho a chytat za slovo. Ano nedokazu si to predstavit, to bude tim, ze jsem to jeste nezazila. Taky si nedokazu predstavit, ze by treba nekdo domaci prace delal za me.. taky si nedokazu predstavit, ze driv bylo normalni se starat aji o zvirata a v dnesni dobe to podle vetsiny matek nelze. Nektere nazory jsou proste uhozene.. treba to, ze kdyz si poridim stene, tak ze bude stene nebo miminko ci starsi pes stradat, vzdyck je to tak, jak si to clovek nastavi, plno zenskych tady ze me dela neco, co nejsem a to jsou prispevky, ktery taky nechapu. Podle nekterych budu nejspis tyrat psy i dite a starat se jen o sebe .. tak co je to za nazor ?
Nekuzasnejsi plemeno ktery znam
@messias Cetla jsem jen uvodni prispevek...pokud mas zahradu,tak je to v pohode. Ja mam 20denniho syna a 7leteho psa. Prvni 2 tydny byl pes u příbuzných,nedokazala bych se o neh postarat z hlediska venceni,protože bydlime v byte. Ted je to trochu narocne,protoze rezim se podřizuje malemu a venceni s miminem neni zrovna snadne,ale da se to. Proto si myslim,ze se zahradou je to v pohode 🙂
Tady neco napsat o puvodu a historii plemene, tak me ukamenujete 😀 takze ne diky, fotku tady mate, tak si udelejte obrazek 😉 ono kdyby se nekdo z vas o tohle plemeno zajimal, tak by vedel hned podle toho co jsem o plemeni napsala. Myslete si, ze treba kecam nebo si myslete co chcete, to je jaksi vase vec.
@martiniquest
Ahoj, bud rada, ze si necetla. Kazdopadne si jedna z mala, ktera napsala normalni prispevek. Sice nemas stene, ale nevadi. Dekuji za reakci 🙂
@messias Nezlob se na mě, ale přijdeš mi jak rozmazlenej fracek, co se vzteká, když není po jeho. Samozřejmě, jde se starat o zvířata i o děti současně, ale v převážné většině jen o základní potřeby těch zvířat. A psy si většina lidí pořizuje k nějakému účelu, jako parťáka, na sport, na hlídání, .. a k tomu účelu pes má být veden, vychováván, socializován. A co se nenaučí jako štěně, těžko se dohání a potom je psycho, když pes nesnese větší hluk, povyk dítěte, prudší pohyby atd. Zažila jsem to a být neustále ve střehu, kde je dítě a kde pes, je nesmírně vyčerpávající. Za nějaký týden si zkusíš, zač je toho šestinedělí, snad to ta fenka neodnese..
@messias No teď jste mě odhalila! Jak já se stydím. Není to třeba tím, že se navážíte do druhých a když se někdo ozve, tak to nehodláte překousnout? Já jsem 2x psala, že nikdo neví, jak to budete mít konkrétně vy - třeba to bude u vás všechno v pohodě, proč ne, ale většina vám napsala názor, že šestinedělí bylo náročné a že by si štěně nepořizovaly (ony, ne že vy si ho pořídit nesmíte).
@messias No jo, já měla psa v bytě se čtyřmi dětmi a muž by rád měl psa, ale na venkově-takže to je rozdíl. A nehrozí, že to bude taky závislák a bude štěkat, ať ho vezmete domů? Nepovídej, že ho nevezmete nikdy domů-znáš to: Pes nesmí domů, dobře, ale jen do chodby, dobře-do postele ne, dobře-jen na můj povel...
A promiňte, ale já jsem otrok svýho dítěte a půjdu si s ním radši hrát ven, než debatovat s někým, kdo nemá zájem o názor druhých, respektive, když se jejich názor s jejím rozchází, tak je uráží.
Já právě půjdu i se psem radši ven-i mám-li zahradu a chci ho vidět, jak se chová a tak, chci ho poznat. Totéž i u dětí-lze to, ale je to na čas prostě jen náročné..
@kajalka
Ano sportu se venovat budeme, i ted mam sportovne zalozeneho toho starsiho psa. Ale opravdu nebudu nicit fence klouby tim, ze bude tvrde behat a skakat. Pak by byla ta fena chudak, presne jak pisete. Pes se zhruba do tech 2-3 let vyvyji a do te doby si ma hrat, ucit, a pomalu navykat na nejakou praci. Opravdu nezaprahnu treba pul rocni stene do popruhu a nedam mu taha retezy, jen proto, ze to nejaka baba na konikovi povidala.. nereknu kdybych nemela vychovaneho psa.. ale starsi je vychovany, muzu s nim jit kamkoliv i do hluku, nevadi mu ani ohnostroje, cizich psu si nevsima a muze byt klidne vedle nich, dokud se neseznamim s panickem nebo s tim psem ja, tak k nemu proste nepujde. Psum rozumim a znam jejich potrebu. Kdyz uvidim ze stene strada, ze ji nezvladam, mam tu chivatelku, ktera mi poradi, popripade si fenku vezme jeste na nejakou dobu k sobe, dokud si ten rezim doma neudelame. Porad pisu, ze uz jsem se rozhodla, ale jaksi se to tady musi resit a rozebirat i nadale..
Jsem asi jedna z mála, stene bych si klidne poridila. Mame 3psx, kocky, dum a zahradu. Po porodu ok. Šestinedělí bylo hnus, ale dokázala sem normalne fungovat, sprchovala sem se treba i 10x denne, jedla normalne, zver nestradala. Prvnich asi 10 dni sem teda nechodila mimo zahradu, mela sem velký spatne hojici siti a proste bych to neusla. Ale jinej problem nebyl. Jen by mi ted bylo asj lito ze misto nunani štěněte nunan prevazne dite 🙂
@kika_21
Jasne ze to znam 😀 on ten barak je neobyvatelny a v prujezdu je dalsi pokoj, ve kterem budeme zatim bydlet. Takze vlastne v dome bude - v tom prujezdu.. u male se to nestane, dam na rady chovatelky, z toho psa se nesmi stat domaci pes, i kdyz to by se asi ani povahove stat nemelo. Tihle psi se tezko zlomi a pak uz to neni ono.. coz nechci.. libi se mi treba i Akita Inu, je to pes svym panem. Musis ho nechat zit a ne ho cvicit treba na agility 😀 stejne se neda.. ja miluju povahu toho meho vybraneho plemene a proste na nej nedam dopustit.. Telo z ocele, srdce zo zlata...
@messias osobně bych počkala až budeš zajetá s mimčem. Nevíš, jak vám půjde kojení, jak budete spát apod. Štěně potřebuje taky péči a to hodně, ale prostě jinou než miminko. Podle mě budeš ve stresu a neprospěje to nikomu z vás. Taky je problém chodit s dítkem někam na cvičení, nebo do kroužků, nebo i někam na hřiště. Tam pejskové nemůžou a bude se zbytečně doma trápit, když bude zvyklý, že s ním je někdo doma. Taky mám ráda psy, ale budeme ho opět pořizovat až budu chodit do práce, pes si hned zvykne, že s nim není nikdo doma a bude to lepší, než ho pak znovu učit aby býval doma sám...
@evulina77 ja to v planu nemela, vcera mi psala chovatelka, ze ma stenata po fene, kterou mam rada.. navic ma skvely rodokmen a ze mi necha stene klidne na splatky za lepsi cenu. Proste to prislo nahle.. chovatelka zna situaci a vi ze se v dobe odberu stenete ma narodit i mala, takze pocita s tim, ze odber bude pozdeji. Vim ze kdyz ne ted, tak uz si potom mozna neskrtnu okolo tehlech psu.. proste nabidka ktera se neodmita a dokonce mi stene pritel odkyval (docela jsem cumela, protoze kdyz jsem se o tom bavila s nim driv, tak z toho nadseny nebyl a ted iz vymysli jmeno) .. jinak starsi pes je zvykly byt doma sam i kdyz jsem spis vecne doma.. v tom problem nevidim. Ze nikam par let nepojedeme na dovolenou vime uz ted, takze v nejakem hlidani bych taky problem nevidela. Dalsi vec je, ze ja nejsem typ zensky, ktery by vysedaval nekde na hristi s dalsima zenskyma.. ja radsi vezmu kocarek a psi do lesa nebo na pole.. proste radsi se budu venovat zvirectvu a diteti nez nejakym drbnam z vesnice.. ja bych treba zase neporidila stene, pokud bych doma nebyla.. myslim jako kdybych chodila do prace.. alespon dva tydny bych s nim byla doma, porad je to stene sebrane od matky a nemuze byt samo.. na to se ma navykat pomalu kratsi casovy intervaly a potom zvysovat.. takze klidne jit na 5 minut pryc, vratit se a chovat se tak, ze je to normalni, ze jste vlastne nikde nebyli.. pak na 10 minut a uplne stejne a pokazde to jen prodluzovat.. i to ze je pes doma je vychova a musi se preci naucit 🙂

@messias Jo takže bude mít pozornost toho vašeho prvního psa v průjezdu? Tak to gratuluju. Co je to tedy za super úžasnou "díkybohubezPP" rasu co potřebuje být u boudy aby se nezabila? Jinak běžně se dělá spoustu věcí, ne vždy je to úplně správně..