Novorozenec a štěně, dají se najednou zvládnout?
Ahojky holky, prosim poradte mi.. mala se narodi nekdy v rijnu a dostala jsem ted vyhodnou nabidku na stene, kteremu je 14dni, takze odber bude az bych prijela z porodnice. Je to pes, ktery moc pece nepotrebuje a zit bude na zahrade (samozrejme ne hned ze zacatku), tak se chci zeptat, jestli jste to meli taky nejaka takhle ? Mam jeste 5-ti leteho psa, rikam mu pes panelakovy (kdyz prsi, tak ven nepujde, kdyz nejsme doma, chrape na posteli,...), je na me zavisly, treba i jemu by pomohla psí dáma do smecky, aby na me nebyl tak upnuty. Da se novorozenec a stene najednou zvladnout ? Do kontaktu spolu moc nepřijdou..
@kika_21 ja krmim syrovym, takze plnej mrazak masa 😀 pritel ma sice psi rad, ale temhle psum nerozumi a ja jsem docela i rada, vim jak se dohadujeme u starsiho psa, kdyz mu zacne davat jine poveli, nez na ktere je nauceny a pes je pak zmatenej.. a vic uklidu ? Posbirat vykaly,dat novou slamu do boudy a umyt misky neni nic, co by zabralo spoustu casu si myslim
No řekla bych, že máš jasno, takže diskuze je jen o tom, aby sis mohla obhájit svoje rozhodnutí. Podle toho co píšeš, tak si nemyslím, že bys nějak zanedbávala miminko a byla špátná máma. Ovšem trošku "do psů dělám" a neumím si to všechno představit z jejich pohledu, pokud tady všechno "klapne" (to znamená štěně se v pohodě socializuje, nezíská špatné návyky a zlozvyky a starší pes to taky všechno dá), tak budeš podle mě neskutečná klikařka...
@eviicka jak píše zakladatelka výše "Posbirat vykaly,dat novou slamu do boudy a umyt misky neni nic, co by zabralo spoustu casu si myslim" Takže si dovedu představit jak to zvládne. Tohle by zvládl každý. Ale tohle není výchova.
@cukricek123
To byla reakce na to, ze se psama je vic uklidu ty chytracko :-*
Nechápu, proč by se štěně při novorozenci nedalo zvládnout. To by se při novorozenci nedalo zvládnout ani starší dítě. Hlava mi to nebere... Když má někdo více dětí, tak snad taky ten čas musí mezi ně dělit. Zakladatelka bude mít "jen" novouše, nevidím v tom problém
@messias děti nemám naráz, pokud umíte nahlédnout do alba,ale postupně😉
Ano jsme bohatí, manžel je reditelem dvou firem
Ano chodim ke kadeřnici, nehty,pedikuru, plavat, cvičit,jezdim na kole...teď už ne😉 vse co chci...mám paní na úklid a hlídání dětí když potřebují, manžel se také stará, klidně vezme děti na dva tři dny pryč a ja mám klid
V každém tehu jsem v chodila do práce...co je na tom k pobavení prosím?
Umíte číst? Nepsala jsem že to nelze zvládnou, lze, vše lze...ale za jakou cenu...pokud si pořídíte psi chůvu...bude to určitě lepší
@lajla
A tim se jako chlubite ? Tim ze to vsechno nezvladnete sama ? 😀 at si manzel rediteluje kde chce, me je to asi uplne u ..... vy mi vykladejte neco, ze nelze zvladnout psa a novorozence 😀 zrovna takova, ktera kdyz ma problem, tak zavola a problem je vyreseny. Misto aby problem vyresila sama. Pak je to jednoduche ze ? Radit a rikat jinym, jak jsou spatne matky 😉 chtela bych videt vas, co by jste delala, kdyby firmy zkrachovali, manzel prestal domu nosit prachy .. to by si se mila zlata zblaznila a ani ta manikura a pedikura by vas nespasila (mimochodem tohle ja opravdu nepovazuju za konicek).. zrovna od tebe radit nepotrebuji, kdyz se neumite ani postarat o domacnost 😀
@majkoz Nikdo jí neříká, že nedalo, ale že by bylo lepší počkat, až uvidí, jaká bude situace. Paní nebo slečna psala, že se z bytu stěhují do domu, to už samo o sobě bude velká změna hlavně pro staršího psa. Nevím, ale myslím, že se moc spoléhá na pomoc staršího psa, který bude mít sám problém srovnat se s novou situací - nové místo, přírůstek do rodiny - asi teda dva. Můžou se objevit různé problémy. Nikdo nejsme jasnovidci. Pokud má však paní/slečna jasno (jakože psala, že má), tak ať se zařídí podle sebe a třeba bude mít štěstí, porod bude bez problémů i když CS, starší pes přestane být nesamostatný a vychová nové štěně a její dítě bude "respektovat" maminku a nechá jí prostor, který potřebuje na sebe a ostatní věci.
@lajla
To pardon, ale psat neco o tom, ze nebudu dobra matka a at si koupim knihu vam prijde normalni ? Jsem pysna na to, ze se dokážu postarat o rodinu a domacnost a nepotrebuji k tomu druhe 😉 a mimochodem, opet tvrdite o nekom, koho neznate, jaky ten clovek je. Jak jste prisla na to, ze jsem vidlacka. Jeste k tomu hloupa 😀
@messias o rodinu, kterou zatim nemas?😉
@jijanka Přesně souhlasím s poslední větou. Jako z pohádky. 🙂 Třeba po neplánovaném císařském řezu jit psům dávat seno do boudy, sbírat výkaly a chystat denní menu. 😄 A miminko bude tise ležet a čekat až maminka vše obstará a pak se mu bude věnovat. A kdyby něco tak ho bude nosit v šátku, protože to je ta věc, díky které každé mamince odpadnou všechny starosti. Každé miminko je přece rádo v šátku.
@messias Uf. Normálně se moc nezapojuju do diskuzí, ale tady mi to nedá. Na co si to štěně vlastně pořizujete? Když ho stejně odhodíte na zahradu, do boudy na slámu. Co je to za rasu, která nepotřebuje pozornost ani výcvik? teda "rasu", protože PP asi mít nebude.
S tímhle přístupem to samozřejmě zvládnete, ale co ta fenka bude mít za život...
Moje miminko je treba rado v satku - ale zase mi trvalo tri tydny, nez jsem se ho naucila poradne uvazat (ne, neni to to same jako trenovat na panence). Ale rad uz tu bylo dost a dost...
Ano jsem hrozne hloupa vidlacka, neumim se postarat o dite, ktere podle nekterych bylo nechtene. Jelikoz budu spatna matka, tak bych si mela precist knizky o detech, abych vedela, jak dite vychovat (ne, opravdu nesmim dat na instinkty, to je spatne) .. vlastne podle nekterych z vas, je vsechno uplne spatne a nejspis by jste mi sebraly jak dite, tak psa. Wau 😀 vazne se u takovyhlech diskuzi pobavim.
Vite budu a jsem hrda matka, moje dite nebude stradat a dam ji vse, co bude potrebovat. Ale neznam spokojene dite, pokud neni spokojena matka. Takze si prestante o me delat jakykoliv iluze, stejne jen placate nesmysli.
Jak jsem psala, stene si poridime a tim to hasne. Dekuji za nazory a szia..
@brusinka91
Kdo tady psal, ze bude odeslana na zahradu a ze nebide mit pozornost atd ? Ze zacatku bude se starsim psem v prujezdu, jeste nevim jestli pujde k boude a bezne se ti psi takto chovaji. Neni chovatel, ktery by je mel na volno, jinak by se mu zabili. To je ale z jinyho soudku. Ano mate pravdu, nema PP, ma jen registraci a vyborny rodokmen. Neni to totiz uznane plemeno, diky bohu.
@evilin tak zaprve, cisar bude planovany, za druhe, ja si neumim hrat na chudinku, takze i kdyz pro nekoho nepochopitelne, pro me realne. Jinak vy by jste dala dvou mesicni stene do boudy ? Ja teda ne. A dalsi vec je, ze do boudy se dava slama. Dalsi vec ? Hovna muze posbirat i pritel. Divny, ja mam vlastne i pritele a nebudu na to sama.. 😀
Clovek se tady fakt pobaví 😀

No kazdopadne jak uz jsem psala o dost prispevku vyse, vsem dekuji za nazory, ja si na to nakonec udelala obrazek svuj vlastni. Fenecku si vezmeme, ja s tim pocitala uz predrim, ani nevim proc jsem zakladala diskuzi, asi me zajimalo, kolik maminek by to nezvladlo 😀 diky.. loucim se