icon

Novorozenec a štěně, dají se najednou zvládnout?

messias
1. zář 2016

Ahojky holky, prosim poradte mi.. mala se narodi nekdy v rijnu a dostala jsem ted vyhodnou nabidku na stene, kteremu je 14dni, takze odber bude az bych prijela z porodnice. Je to pes, ktery moc pece nepotrebuje a zit bude na zahrade (samozrejme ne hned ze zacatku), tak se chci zeptat, jestli jste to meli taky nejaka takhle ? Mam jeste 5-ti leteho psa, rikam mu pes panelakovy (kdyz prsi, tak ven nepujde, kdyz nejsme doma, chrape na posteli,...), je na me zavisly, treba i jemu by pomohla psí dáma do smecky, aby na me nebyl tak upnuty. Da se novorozenec a stene najednou zvladnout ? Do kontaktu spolu moc nepřijdou..

Strana
z7
messias
autor
2. zář 2016

@texetka
Ne to si zase prebirate jinak, mne jako nekomu, kdo bude mit prvniho psa, se tohle spojeni libi, mam rada psi z Jazzovi krve, libi se mi ti psi, ale jsou aji samozrejme lepsi spojeni. A ano, chci tu fenu, libi se mi jeji krevni linie 😉

texetka
2. zář 2016

@messias tak pak ale jsi už byla vlastně rozhodnutá než jsi sem to vlákno dala. Spíš bych se tedy ptala na tipy jak to zkoordinovat než zda se to dá zvládnout 🙂 Zvládnout se dá totiž všechno, jen je otázka zda to za to stojí a zda budou všichni spokojení .

messias
autor
2. zář 2016

@texetka
No a neni to vlastne jedno ? Kdo chtel poradit, poradil.. kdo nechtel, tak si nasel neco, proc muze rypat. Davno tady jsou komentare uplne zbytecny. Uz na zacatku jsem psala, ze jsem se rozhodla a ze si ji vezmeme. Od te doby uz se tu rozebiraji jen ho*na... prestavam odpovidat.. diky za nazory, szia

texetka
2. zář 2016

@messias snad budete fenku zvládat a nebudete ji pak vracet chovatelce. Uvidíš jak to půjde. Pro mne je vždy přednější to, aby zvířata byla v naprosté pohodě i za cenu toho, že je prostě mít nebudu . Ty to máš prostě nastaveno jinak - viz komentáře o sbírání hoven a slámě, že to nezabere tolik času ☹
Neměla jsem včera čas si to celé pročítat, dneska ano a docela si divím tvému přístupu. Ale tak psa může mít holt každý, no :-/

texetka
2. zář 2016

Jen pro zajímavost, když má někdo jiný názor, než zadavatelka, tak napadá a uráží v SZ 😀 Velmi vtipné .

olga_
2. zář 2016

@texetka SZ myslíš soukromou zprávu? To snad nééééé. 😕

messias
autor
2. zář 2016

Tak jen pro upresneni, tohle je pry napadani a urazeni.
Pani totiz nechape, ze kdyz nekdo napise, ze uz zde komentovat nebude, ze to znamena, ze zde komentovat nebude.
Bohuzel na zpravu mi nebyla schopna odpovedet.
Ja jsem si udelala obrazek o pani vlastni.
Koncim 🙂

texetka
2. zář 2016

Mohla byste mne přestat obtěžovat ? O pitech vím něco málo, nemám problém s úvazem, nemám problém s úvazem, vím jak se chovají a znám jejich povahu.
Ono stačí pročíst tuto debatu a každý si názor udelá sám. ( už jen z toho, že nebudete zahánět cizího psa od vašeho, jak to děláte u nynějšího psa, ale necháte pita aby si to řešil sám... z toho mi běhá mráz po zádech ... )
Pit není pes pro každého a vy jste přesně ten typ, kde by být neměl . Alespon z vašich komentářů - působíte značně nevyrovnaně a agresivně.
Přeji hezký den a snad to zvládnete ukočírovat, jak finance, tak miminko , tak i péči o dva psy.

jijanka
2. zář 2016

@messias A tou fotkou jste jako dokázala co? Ano, máte tam dost urážek, ale to je dle celé diskuse vaše forma komunikace, tak to asi tak nevnímáte.

messias
autor
2. zář 2016

@texetka
Ono je lehke chytat za slovo. Ocividne ale apbt opravdu neznate a takovy pes by ani nenechal situaci resit nekoho za sebe. Proste je to nemozny.
Pro me nema cenu se s vami hadat, vy mate preci vzdy pravdu 😀

@jijanka kde pani urazim ? Tim ze nema o tech psech ani zdani ? To je podle vas urazka ?

jijanka
2. zář 2016

@messias "jestli máte nějaký problém, tak si ho vyřešte doma", "vy jste jedna z těch, co aptb viděla jen z vlaku a máte jen chytré řeči" a pak v podstatě věty, které za tím následují

texetka
2. zář 2016

@messias no, znám pár psů s pedem a jsou zvládnutí dost na to, aby majitel zahnal cizího psa , aby ho nezabili. Jistě, pokud se dostanou do kontaktu, je to něco jiného, ale primárně majitelé se snaží , aby k tomu nedošlo - tedy psa zahání první a kupodivu úspěšně.... Psa mají s košem a na vodítku - vždy když jdou ven .
Ale je to jedno. Vy máte svou představu , já mám jiný pohled.
Jak jsem již psala, snad to zvládnete - miminko, psy i finance. Přeji hezký den.

messias
autor
2. zář 2016

@jijanka
Asi jsem z jinyho sveta, ale ja v tom opravdu nevidim nic, cim bych pani mela urazit 😀 nepousti se do me spis tak trochu ona ?

jijanka
2. zář 2016

@messias Mohla by jste pochopit, že svůj názor lze napsat i slušně bez urážek. Pak se divíte, že se ostatní ohrazují.

jijanka
2. zář 2016

@messias No jak jsem už psala, vy to vnímáte jinak. První věta "jestli máte problém..." byla naprosto zbytečná. Pak ty ostatní věty, jak o aptb nic neví, lze napsat slušně - zdá se mi, že o aptb toho moc nevíte (a ne, viděla jste ho jen z rychlíku, máte chytrý řeči, pes by vám chcípnul na šok apod.)

texetka
2. zář 2016

On bývá v komunikaci s majiteli bull občas problém, protože mají pocit, že ostatní o bull nic neví . Což mne trochu štve, neb mám taky bull a nevrhá to dobré světlo na majitele jako celek ☹
Ale myslela jsem, že tohle je o tom zda se dá zvládnout dobře miminko a poměrně náročné plemeno plus další pes a rekontrukce domu. Což se sice určitě dá, ale je to náročné, velmi náročné . Ne že ne. A rozumné by bylo prostě fenku odložit až budou s miminkem sehraní a bude víc času .
Což se trochu zvrhlo v to, že nikdo o pitech nic nevíme a paní je rozhodnutá si fenku pořídit.

lajla
2. zář 2016

... abychom za nějakou chvíli v televizi neslyšeli jak smutně to s dítětem a pitem dopadlo😞

hejsa
2. zář 2016

Mesiáško - chceš spasit svět,zvířata a všechno kolem,jak napovídá tvůj link..jen humor. Jinak takhle malé štěně nemůžeš nechávat na zahradě - potřebuje péči do 3 měsíců nejmíň,v říjnu bývá už chladno až zima.Pokud máš někoho k sobě,kdo pomůže,zvládnout se dá.Já sama bych se starala o dítě, a na jaře až začátkem léta uvažovala o štěněti - během léta se u štěňat vše daří líp...navíc,pokud bude štěně v bytě nebo domku s vámi - nevíš,jak bude snášet mimi - někteří psi nemají mimi rádi vůbec.

messias
autor
2. zář 2016

Jsem bezcitna, agresivni, naivni, hloupa, nevyrovnana. Dekuji za objasneni, uz vim alepson jaka jsem 😀
Omlouvam se, ze si nerozumime.
Vy jste bezchybne, vsechno vite a znate.
Tak se bezte venovat detem, zviratum, manzelum a nesedte tady na MK, venku je krasne. Mejte se 🙂

Strana
z7