Novorozenec a štěně, dají se najednou zvládnout?
Ahojky holky, prosim poradte mi.. mala se narodi nekdy v rijnu a dostala jsem ted vyhodnou nabidku na stene, kteremu je 14dni, takze odber bude az bych prijela z porodnice. Je to pes, ktery moc pece nepotrebuje a zit bude na zahrade (samozrejme ne hned ze zacatku), tak se chci zeptat, jestli jste to meli taky nejaka takhle ? Mam jeste 5-ti leteho psa, rikam mu pes panelakovy (kdyz prsi, tak ven nepujde, kdyz nejsme doma, chrape na posteli,...), je na me zavisly, treba i jemu by pomohla psí dáma do smecky, aby na me nebyl tak upnuty. Da se novorozenec a stene najednou zvladnout ? Do kontaktu spolu moc nepřijdou..
@texetka
No a neni to vlastne jedno ? Kdo chtel poradit, poradil.. kdo nechtel, tak si nasel neco, proc muze rypat. Davno tady jsou komentare uplne zbytecny. Uz na zacatku jsem psala, ze jsem se rozhodla a ze si ji vezmeme. Od te doby uz se tu rozebiraji jen ho*na... prestavam odpovidat.. diky za nazory, szia
@messias snad budete fenku zvládat a nebudete ji pak vracet chovatelce. Uvidíš jak to půjde. Pro mne je vždy přednější to, aby zvířata byla v naprosté pohodě i za cenu toho, že je prostě mít nebudu . Ty to máš prostě nastaveno jinak - viz komentáře o sbírání hoven a slámě, že to nezabere tolik času ☹
Neměla jsem včera čas si to celé pročítat, dneska ano a docela si divím tvému přístupu. Ale tak psa může mít holt každý, no :-/
Jen pro zajímavost, když má někdo jiný názor, než zadavatelka, tak napadá a uráží v SZ 😀 Velmi vtipné .
Mohla byste mne přestat obtěžovat ? O pitech vím něco málo, nemám problém s úvazem, nemám problém s úvazem, vím jak se chovají a znám jejich povahu.
Ono stačí pročíst tuto debatu a každý si názor udelá sám. ( už jen z toho, že nebudete zahánět cizího psa od vašeho, jak to děláte u nynějšího psa, ale necháte pita aby si to řešil sám... z toho mi běhá mráz po zádech ... )
Pit není pes pro každého a vy jste přesně ten typ, kde by být neměl . Alespon z vašich komentářů - působíte značně nevyrovnaně a agresivně.
Přeji hezký den a snad to zvládnete ukočírovat, jak finance, tak miminko , tak i péči o dva psy.
@texetka
Ono je lehke chytat za slovo. Ocividne ale apbt opravdu neznate a takovy pes by ani nenechal situaci resit nekoho za sebe. Proste je to nemozny.
Pro me nema cenu se s vami hadat, vy mate preci vzdy pravdu 😀
@jijanka kde pani urazim ? Tim ze nema o tech psech ani zdani ? To je podle vas urazka ?
@messias no, znám pár psů s pedem a jsou zvládnutí dost na to, aby majitel zahnal cizího psa , aby ho nezabili. Jistě, pokud se dostanou do kontaktu, je to něco jiného, ale primárně majitelé se snaží , aby k tomu nedošlo - tedy psa zahání první a kupodivu úspěšně.... Psa mají s košem a na vodítku - vždy když jdou ven .
Ale je to jedno. Vy máte svou představu , já mám jiný pohled.
Jak jsem již psala, snad to zvládnete - miminko, psy i finance. Přeji hezký den.
@messias No jak jsem už psala, vy to vnímáte jinak. První věta "jestli máte problém..." byla naprosto zbytečná. Pak ty ostatní věty, jak o aptb nic neví, lze napsat slušně - zdá se mi, že o aptb toho moc nevíte (a ne, viděla jste ho jen z rychlíku, máte chytrý řeči, pes by vám chcípnul na šok apod.)
On bývá v komunikaci s majiteli bull občas problém, protože mají pocit, že ostatní o bull nic neví . Což mne trochu štve, neb mám taky bull a nevrhá to dobré světlo na majitele jako celek ☹
Ale myslela jsem, že tohle je o tom zda se dá zvládnout dobře miminko a poměrně náročné plemeno plus další pes a rekontrukce domu. Což se sice určitě dá, ale je to náročné, velmi náročné . Ne že ne. A rozumné by bylo prostě fenku odložit až budou s miminkem sehraní a bude víc času .
Což se trochu zvrhlo v to, že nikdo o pitech nic nevíme a paní je rozhodnutá si fenku pořídit.
... abychom za nějakou chvíli v televizi neslyšeli jak smutně to s dítětem a pitem dopadlo😞
Mesiáško - chceš spasit svět,zvířata a všechno kolem,jak napovídá tvůj link..jen humor. Jinak takhle malé štěně nemůžeš nechávat na zahradě - potřebuje péči do 3 měsíců nejmíň,v říjnu bývá už chladno až zima.Pokud máš někoho k sobě,kdo pomůže,zvládnout se dá.Já sama bych se starala o dítě, a na jaře až začátkem léta uvažovala o štěněti - během léta se u štěňat vše daří líp...navíc,pokud bude štěně v bytě nebo domku s vámi - nevíš,jak bude snášet mimi - někteří psi nemají mimi rádi vůbec.
Jsem bezcitna, agresivni, naivni, hloupa, nevyrovnana. Dekuji za objasneni, uz vim alepson jaka jsem 😀
Omlouvam se, ze si nerozumime.
Vy jste bezchybne, vsechno vite a znate.
Tak se bezte venovat detem, zviratum, manzelum a nesedte tady na MK, venku je krasne. Mejte se 🙂

@texetka
Ne to si zase prebirate jinak, mne jako nekomu, kdo bude mit prvniho psa, se tohle spojeni libi, mam rada psi z Jazzovi krve, libi se mi ti psi, ale jsou aji samozrejme lepsi spojeni. A ano, chci tu fenu, libi se mi jeji krevni linie 😉