Obavy z syndromu náhlého úmrtí dítěte: Jaké máte zkušenosti?
Ahoj maminky,
přečetla jsem si článek,o kterém jsem dříve neměla ani ponětí,jednalo se o syndrom náhlého úmrtí dítěte a od té doby jsou noci pro mě hrůzou 🥺 syn bude mít za týden 2 měsíce a dle článku je to do 6. Měsíce hodně rizikový a já nechci být další 4 měsíce každou noc ve stresu. V článku to popisuji, že se to může stát i zdravému miminku, což zní šílené pro každou mámu/rodiče. Před tím, než se na to poptam pediatra jsem se chtěla poptat vás maminky, jaké máte informace/zkušenosti snad ne 🥺 přece jenom je internet kolikrát plný hrůz.
Moc díky 🤗
@eviku299 já myslím, že se tohohle boji každá máma. Mimochodem SIDS může být až do roka. Kdyby rok nespala každá máma, populace by vymrela. A stát se může opravdu hodně věcí nejen SIDS. Ale to už po celý život Tvého dítěte. Musíš vnitřně věřit, že se to nestane.
Jsou články, kde se píše, co dobré proti tomu. Myslím, že i dudlík pomáhá. Projdi si to. Monitor dechu je fajn, že máš. Projdi si i ten kurz první pomoci a máš téměř vyhráno.
Já měla pro jistotu děti ve zvýšené poloze, co to šlo (co se vešly do té nemocniční postýlce) a monitor dechu k tomu delší dobu než půl roku. Když mi pak 3x houkal zbytečně, protože dcera už putovala po postýlce, byl to impulz k tomu, abych ho dala pryč.

@eviku299 tak se hlavně uklidni. Monitor dechu máš, první pomoc někde nastuduj. A možná bude pro zdraví tvého syna nejlepší, když někde odborně vyřešís svoje strachy. 😉