icon

Odkdy je vhodné používat hopsadlo pro dítě?

20. dub 2024

Ahoj, prosím o stručnou odpoved a žádné jiné rady apod ..-od kdy jste dávaly dítě do hopsadla(věk a co všechno už umělo)?
-to na zemi, jak se odráží a má okolo sebe hračky)
dekuji

Strana
z2
drep
21. dub 2024

@tasimia a stydíš se? Moje dítě rozhodně bude prezidentka a bude to kvůli tomu, že jsem ji nosila v nosítku a ne visítku a nosí barefoot a ne deformátory nohou🤣

tasimia
21. dub 2024

@drep stydím. A barefoot už ji nikdy nekoupim, raději levné, vietnamské krusky, abych se tu na MK necítila tak špatně.
Ale to, že bude prezidentkou mě těší. To je celkem fajn budoucnost, aspoň jí nebudou neustále bolet záda s naprosto zbytečného, záda a nohy nicího vysitka či hopsadla :DD.

michaela666
21. dub 2024

Víš, že problémy následkem těchto různých kurv*itek se projevují po letech? Mě je 30 a až nedávno se mi začali bolesti zad, které podle doktorky mají nejspíš kořeny už v dětském věku díky chodítku, nošení v klokance obličejem ven. Jasně mamka tenkrát myslela jak je to pro mě prospěšné, ale dneska už jsou ty informace jinde.

Takže na tento popud jsem do podobných věcí dítě nikdy nedávala. A to jsem byla v očích rodiny matka naprd, protože chudákovi holce nechci koupit chodítko.

nektarinka123
21. dub 2024

@tasimia presne. Jako ted se mam citit spatne ze chci dat diteti do zivota spravne drzeni tela a stravovaci navyky? Denne vidam na hristi decka s bramburkama a energy drinkama s prsama vetsimi jak mam ja a jedine co tak to sedi na lavicce. Sama na sobe vidim jake je tezke sebezapreni kdyz jde o sladke, mam skoliozu ktera se mi projevila az v puberte protoze vsechno delam jednostranne a mama tomu nevenovala pozornost. Dlouho jsem si zvykala az sem zacala jist bily jogurt bez toho ze tam narvu lzyci cukru nebo musli. A tak dale…
Ono i vyspelost jedince se da poznat podle reakcii na veci ktore mu nej jsou po chuti. V pripade autorky se jeste nacekame.

tasimia
21. dub 2024

@nektarinka123 já mám problémy ze zády už od dětství. Od první třídy jsem měla dvě učebnice, jedny doma a jedny ve škole. Když jsem přišla z výletu, kdy jsem na zádech nesla jen pití atp, kňourala jsem celou noc na záda. Skolioza, ploché nohy.. bych mohla vyprávět. Ano taky je to z nosítka ve kterém jsem byla.
Ano mamka se snažila mi dávat ortopedické či zdravotní boty, které se v té době daly sehnat, ale co si budeme. Dokonce se mi ve 13 letech udelal i hrb na zádech, o bolestech hlavy nemluvě. Takže nevidím důvod, proc bych tohle měla dělat svemu dítěti. My sami víme jaké to je..

Ja a sladké to je taky věčný boj, protože u nas bylo normální na snídani tatranku atp.
Mam vybudovanou závislost na sladkem a je to fakt sileny :( naučila jsem se sice sladit jinak, ale...

nektarinka123
21. dub 2024

@tasimia no jo, souhlas. No vis, nekdo se pouci z chyb jinych a pak jsou tu lidi jako tahleta….

michaela666
21. dub 2024

@nektarinka123 Nenaděláš nic 🤷 Hlavní je, že si to jednou bude umět před svýma dětma obhájit. Kdyby se přišlo na nějaký problém a oni se jí ptali proč dělala něco, o čem věděla, že jim může škodit.
Když jsem se já ptala mamky, tak říkala, že se snažila dělat všechno podle nejlepšího vědomí a svědomí. Internet nebyl, největší váhu měl názor pediatra a to bylo svaté. Naštěstí dnes už stačí hodinka na netu a máš všechno pro a proti jak na talíři.

somalicats
21. dub 2024

Ani jedno z mých 5 dětí jsem do žádných hopsadel ani chodítek nedávala. Lézt, sedat si a chodit se naučily tak, jak měly a ani ta nejstarší nemá potíže se zády ani klouby (a ano, ta už je dospělá, takže lze hodnotit 😉 ). Doma byl jen koberec, hračky a běžný nábytek. A ne, nebudu se kvůli tomu cítit jako bio eko ezo, nevidím důvod.

me_druhe_ja
21. dub 2024

Ja teda nejsem zastáncem choditek atp, dětem jsem je nedávala: myslím si, že je to naprosto zbytečná věc a taky si myslím, že pro správný vývoj těla to nebude úplně top, ale zase pokud se nějaká maminka rozhodne, že i přes všechny informace to pro svoje dítě koupit chce, tak ji nebudu lynčovat, že je hrozná matka, že chce dítěti zničit zdraví atp. Já jako všechni moji vrstevníci byla v chodítku, nosila tvrdý bačkůrky a boty od prvních krůčků a bude mi 40 a doposud nemám jediný problém se zadama a nohama. Takže rozhodně ne každý má z toho zničené tělo.
Ale samozřejmě riziko je větší pokud se choditka atp používají. 🙂
Já se rozhodla, že to dětem dávat nebudu a že dcera (syn nemůže skrz svou nemoc) bude aspoň ty první roky chůze na BF, ale netvrdím, že tohle je jediná správná cesta a kdo to dělá jinak, ničí dítěti záda a nohy. 🙂 uvidíme až bude dospělá, jestli opravdu nebude mít žádné problémy jako naše generace (ale myslím že bude.tak jako tak, nejhorší je totiž sedavy povolání a těch je dnes většina:/)

drep
21. dub 2024

@me_druhe_ja já si teda myslím, že zaměstnání má pozoruhodně malý vliv, pokud se člověk věnuje kompenzatorní aktivitě. Ono pracovat ve vynuceným tempu a poloze taky není med a záda mě osobně nejvíc bolí z kanylací (jsem krátká a hodně se kroutím) než z celodenního sezení u počítače.

me_druhe_ja
21. dub 2024

@drep Já mám zkušenost jen s tím sezením za PC, takže úplně nemůžu soudit....Ale teda po 8h (často i více, co si budem povídat) jsem byla fakt jak jebnuta. Jako celkově...nohy, ruce, záda....
Otázka právě je, kolik je třeba kompenzace, pokud člověk sedí týdně těch 40h u PC. Minimálně. I kdyby třeba hodina sportu denně (což má málokdo co si budem povídat)..je to dost. ? 🤷
Když jsem pracovala, děti jsem neměla a sportovala jsem hodně. Teď se desim, že až začnu pracovat, na sport už čas nebude....to bude asi horsi

autor
21. dub 2024

@menni já jsem neřekla, že nechci. Ale hned jste na mě zaútočily, že jsem hrozná matka, přitom jsem neřekla ani slovo o tom, že ho tam chci dát.

pavca1982
21. dub 2024

Chceš ho tam dát i starší si tam dávala a nic mu není. Jen ho tam šoupni a můžeš klidně hned.Netřeba se tady ptát. My máme totiž opačný názor.😉

fouskovi
21. dub 2024

Nikdy

prejeta_zaba
21. dub 2024

No klidně si tam dej dítě třeba cestou z porodnice. O co ti jde? Všude vidíš, že je to špatný, věděla jsi to evidentně už předtím, než jsi psala dotaz. Tak co jako čekáš? Potlesk? 🙄Hliníkovým příborem taky nejíš, protože je prokazatelně karcinogenní. Ale tady budeš pro dítě dělat prokazatelně škodlivou věc. Tak hlavně, že ti to ušetří čtvrt hodiny denně. 👏

xxsk
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2