icon

Odstavení dítěte v těhotenství bez tatínka

dixi86
18. říj 2017

Dobrý den, maminky..mám takový dotaz, zda se s tím nějaká z Vás potýkala a případně jak řešila...Mám syna skoro 1,5 roku, kojený, v noci kojený dá se říci v kuse(ekzémy, zoubky, zvyk,..) Spí od narození špatně, přes den minimálně, v noci se hodně často budí a usíná u prsa. Jsem teď na začátku těhu a doktor mi nařídil přestat s kojením(mám rizik.těhu). Syn je posledních pár dní v noci horší, ale je nemocný, takže to přikládám k tomu. Ale k věci. Um do flašky nechce. Ani si jí nevšiml. Mám mu zkoušet dávat náhradu nebo čekat, zda přestane chtít být kojený? na odstav typu, že by v noci šel tatínek, spoléhat nemohu, protože je jen na víkendy doma, takže nevím, jak toto řešit. Případně může mít kojení na těhotenství opravdu negativní dopad? je mi celý den na zvracení a bradavky bolí jako čert u kojení, ale zatím je mi stopnutí proti srsti, když vím, že to bude hardcore :( děkuji za rady a zkušenosti

rajani
18. říj 2017

Rizikové je z jakého důvodu?

dixi86
autor
18. říj 2017

@rajani tak na 1. jsme čekali přes 4roky, měli jsme být "neplodní", já za sebou několik SP, ZT, tak nejspíš proto.

petulkabene
18. říj 2017

Kolem 17 týdne se v těhotenství přestává tvořit mléko a některé děti se takto sami odstaví...jinak kojení v těhotenství není problém ani pro miminko...pokud je těhotenství v pořádku a miminko prospívá jak má...

rajani
18. říj 2017

@dixi86 jasný. Jde o to, ze v pripade opravdu hroziciho predcasneho porodu muze stimulace bradavek neco způsobit. Pokud je to ale z duvodu anamnezy, netlacila bych na pilu, nechala maleho cucat a uvidite, co a jak az mu vyschne pramen. 🙂

monaluza
18. říj 2017

Ja kojila asi do pateho mesice (synovych skoro 17 mes., totalni nejedlik, dohanel to v noci kojenim po dvou hodinach, UM do pusy nikdy nevzal), odstav jsem planovala tak nejak postupne, coz se podarilo jen castecne - postupne jsem ubirala kojeni pres den behem cca jednoho tydne. Pote jednou vecer silene zlobil, trikrat z sebou mne opravdu hodne kousl (do uz tak citlivych bradavek), takze jsem rekla dost. Ten vecer brecel asi dvacet minut, pak usnul, drzela jsem ho v naruci a hladila, v noci pak nabidla pri probuzeni vodu. Druhou noc usinani trvalo asi pet minut, od te doby se budi cca 1x az 2x za noc, cucne si vody, otoci se a spi. Uspavam tak, ze si lehnu vedle nej, hladim ho a zpivam ukolebavku, kterou jsem zavedla cca ctvrt roku pred odstavem (aby mu zustal alespon nejaky ritual, kdyz uz prisel o kojeni).

j.a.n.i
18. říj 2017

@rajani No, on mu možná nevyschne... já kojila celé těhotenství a pak ještě cca půl roku tandemově. Jedinné co bylo trochu problémem bylo to, že novoši teklo mlíko hned při prvním přisátí a to proudem, takže se mi v porodnici několikrát šíleně zeblila. Ono se taky není čemu divit, když starší naposled pil asi 8 hodin před porodem.

ladyhacek
18. říj 2017

odstavila jsem v 18m syn pil několikrát v noci a i přes den a už to bylo vysilující. řekla jsem NE.
Vždy mlíčko není to je pro miminka a ty jsi velký kluk. Ano brečel, vztekal se , ale čekala jsem to horší, třetí den to už bylo lepší a 5 dne si na nějaké prso ani nevzpomněl 🙂. Když mě pak po týdnech viděl nahou (bála jsme se co bude) a on se jen smál 😀
Zkusili jsem Um, ale moc to nešlo (jiank zjištěna intolerance na mléko takže to nebylo dobré řešení) Dávali jsme vodu z flašky, ale teď ve 2,5 letech se stejěn cc a2x za noc budí na tu vodu -za mě utnout úplně (pokud tedy budeš chtít)
Máte exém? A slyšela jsi o dietách? Na exém hodně zabírá právě ynehcat mléko nebo lepek (či obojí)