Odvar z kmínu. Jak a kolik??

i_vet2
6. lis 2020

Ahoj všem,
náš malinký trpí hodně na koliky a zácpu, každý den se svíjí, tlačí, vříská hodiny. žádné kapičky, masáže nezabírají. poradili mi ještě kmínový odvar. Máte s tím někdo zkušenosti? Jak vaříte, jednu lžičku na hrníček nebo míň? a kolik dávat miminku které má dva měsíce?? a můžu každý den? Děkuju za zkušenosti 🙂

goovana
6. lis 2020

@i_vet2 lžičku na hrnecek je ideální
Dvouměsíčnímu miminku určitě dávat po lzickach
Třeba mezi kojením?

malenka3
6. lis 2020

Lžičku na hrníček, dávala jsem stříkačkou cca lžičku několikrát denně. U první dcery pomohlo, u druhé moc ne, na tu zabíral nejlíp Babycalm kapičky před každým kojením.

luciaanaa
6. lis 2020

@i_vet2 a pokud kojíš tak ty si ho taky dělej a vždy musí být čerstvý, taky jsem dávala +-1 lžičku na hrneček a malému lžičku klidně i dvě.

squezy
6. lis 2020

@i_vet2 A k tem kapickam-my používali espumisan a tenkrát mi řekla laktacni, že ucinek můžu poznat az po tydnu používání. Jo a pozor na vigantol-po tom ty deti taky boli brisko. Nekomu ještě dost pomahal kbelik pro deti na koupani, jsou tam "na bobika" a tepla voda a ta poloha pomaha. Ja jsem hodně kocarkovala, to taky pomahalo, protože jak se ta střeva hybala tim drncanim, tak se ulevilo, ale zase jsem si je na spani v kocarku naucila (mam dvojcata).

simonaph
9. lis 2020

Vím, že je dotaz směřovaný přímo na kmínový odvar - tak odpovím na něj nejdříve - ten bych asi primárně dala sobě, pokud kojíš.
Starší syn dobře reagoval na masáže a pecičkový teplý polštářek. Mladší syn nic .. musela jsem vyřadit ze svého jídelníčku úplně mléko a mléčné výrobky (mám intoleranci laktozy, takže i tyto výrobky), bublinkové pití (názory se různí, ale vypozorovala jsem, že ty to zhoršují) a co pomáhalo, tak nošení v šátku. Vyprděl se, měl u sebe maminku, já volné ruce a hlavně jsem nebyla nervozní, že by pořád plakal. Přeji ať se to brzy zlepší 🙂