Odvážení malého dítěte na víkend (otec se o něj normálně nezajímá). Od jakého věku je to možné?
Maminky chtěla bych se zeptat může si otec pak brát dítě na víkendy, i když se o něj teď nezajímá? Projde mu pak třeba i u soudu, že mu jí musim dávat? Bydlíme od sebe 130 km, on má jinou ženskou, nechal si auto, že ho potřebuje, aby mohl jezdit za malou, když jsem jí teda odvezla tak daleko, ale za 3 měsíce za ní byl 1 a řekl, že on chodí do práce a o víkendech chce mít volno, protože má právo mít svůj život a zájmy, takže mám za ním jezdit já v týdnu (a je mu jedno jak se tam dostanu) nebo si jí bude brát k sobě na víkendy a pořád se ptá, jak dlouho chci kojit ať si jí už může brát na víkend k sobě (není jí ani 9 měsíců). Neumim si představit, že si jí pak opravdu odveze tak daleko, když je pro ní v podstatě cizí člověk a nemá vůbec tušení, jak se o ní starat. Přijede max na 1 den jednou za měsíc, víc prý časově nezvládá a když ho malá vidí, tak brečí a než se rozkouká, tak je zas pryč. Může pak vůbec takhle dítě stresovat, aby si pro ní dojel a odvezl, i když nebude malá chtít?
@karoczde to jsou pak ty děti, co berou jako svého tátu otčíma a ne biologického tátu a to si asi vůbec neuvědomuje. Teď jsem se ho ptala jestli dojede na víkend, když je den otců a taky nic. Mě je hlavně hrozně proti srsti pak poslat malou 130 km k úplně cizí ženské a tátovi, co jí vidí jednou měsíčně. Bych si z nervů asi okousala všechny nehty a vytrhala vlasy na hlavě. Já se právě obávám, že on v tom jasno už má. Chce si užívat. Dcerku rád má, ale sebe má rád víc.
@zuzineckah ale já se snažila to řešit s ním. Nesbalila jsem se a teď nepřemýšlím jak ho odtrhnout od malé úplně. Jenže když mu jen něco naznačím, tak hned vystartuje, že ho opravdu nebaví jak neustále napadám jeho otcovství a tvrdím, že se o malou nezájímá a začne útočit na mě jaká jsem mrcha, že ho nechápu co prožívá a že se ho snažím jen nasrat. Načež vím, že víkendy volné má, ale odvolává to kvůli svým zájmům. Nedá se s ním o tom vůbec normálně v klidu promluvit. To dítě se teď mění každým týdnem a on nevidí žádný problém, který by pak mohl nastat, až si malou odveze na víkend, však když si s ní tady půl dne hraje, tak je hodná a je to v pohodě, tak proč by nezvládl 2 dny sám. Ani neví co jí a jaký má režim a ona má s jídlem problémy. Už jsme skončili i na pohotovosti a několikrát čekali jestli nepojedem zas.

@karoczde tak já myslím, že vy dvě jste v celkem jiné situaci a i ty pohnutky by byly jiné. Problém by si ovšem řešila úplně stejný, kdyby došlo na soud. Tady nejde o pochopení, já ji také chápu. Ovšem - a opakuji se - dítě má právo na oba rodiče. A jeden ho nemůže o to právo obrat kvůli vlastnímu pocitu nebo pohodlí. Takže kompromis je nevyhnutný. To, že se k tomu její chlap chová jako blb, to je samozřejmě druhá věc a rozhodně by ho soud také usměrnil. Ale primárně jde o to, že jen tak se spakovat a pak křičet není řešení.