Otevřená ventilace na spaní u miminka. Poradíte, prosím?

hrkalinda
26. únor 2022

Zdravím. Mám 3 mesicniho chlapecka který musí spinkat zavinuty. Je zavinuty v plence a v zavinovacce sice mu koukají nožky ale nezavinuty mi neusne. Moje otázka zní malej se pak dost potí má raději zimu ale i když netopim a vyvetram máme v místnosti zachvilku zase 22 stupňů a je mu teplo a budi se. Jak mám v větrat na 18 stupňů? Můžu i v tomhle počasí nechat otevřenou mikroventilaci? A až budu dávat další krmení tak třeba zas zavřít? Ale je tam do půl hodiny prostě stejně zas 22 stupňů bydlíme v paneláku a máme tu stupačky takže se topí i z bytu nad námi :/ malej má ted i nějakou virozu druhý den a má trošku rymicku. Může mu ta ventilace ublížit nebo spsi naopak? Venku je pořád zima ale to teplo na spaní je taky des :/

errol4388
26. únor 2022

@hrkalinda my už sice máme dvouleťáka, ale během letošní i loňské zimy jsme měli celou noc otevřené okno na mikroventilaci, vyjma těch nejmrazivějších nocí. Všem se nám lépe spí.

hrkalinda
autor
26. únor 2022

@errol4388 já se spíš bojím jestli nemůže uastydnout ještě více z toho studeného vzduchu. Je zavinuty je mu teplicko ale hlavičku má třeba studenou. Myslíte že to vadí?

elesse
26. únor 2022

Taky spime u mikroventilace celou dobu. Jestli ma studenou hlavu a jinak je ok, co treba slabouckou cepici z nejakeho termoregulacnijo materialu (mam rada littleangel)?

errol4388
26. únor 2022

@hrkalinda já jsem synovi dávala v kojeneckém věku slabou čepičku na spaní.

lachipie
26. únor 2022

Můj syn spí od miminka v noci při okně na mikroventilaci, v těch nejmrazivějších nocích měl třeba lehoučkou čepici z termoregulačního materiálu, někdy ani tu neměl a poprvé opravdu nemocný byl až ve školce a jako mimčo spal v zavince, jako větší lehkou deku v teplejším pyžamu i v ponožkách, aby mu nebyla úplně zima, když se odkope. Všichni máme raději chladněji v noci.

blondynka400
26. únor 2022

@hrkalinda studenou hlavu bych vůbec neřešila. Ublížit mu to nemůže, naopak. 22 stupňů je na spaní šíleně moc. To tedy i na "život" přes den....

montmirail
27. únor 2022

Budeme řešit to stejné, postýlka blízko radiátoru ,který se nemůže vypnout a okna. Na noc mám v plánu radši netopit vůbec, nebo přes radiátor přehodit mokrý ručník.

zelenaesmolda
27. únor 2022

@hrkalinda
v noci ma mrznout,nenechavala bych pres noc otevrenou ventilacku