icon

Pád dítěte ze sedu. Kdy navštívit lékaře?

anet1210
7. dub 2022

Zdravim holky, mam 6 mesicni holcicku, leze a sedi v primem sedu, na to kdyz leze a podjede ji ruka uz jsme zvykli a kolikrat to vybalancuje, ale ze sedu se obcas prevazi dozadu. Vetsinou kdyz jsem u ni, tak ji zachytim, ale nekdy to proste nejde a nestihnu, hlavne kdyz se jdu treba napit. Mame doma plovoucku a v obyvaku lino(zdrzuje se zatim jen v obyvaku) dnes spadla ze sedu dozadu, nebyla to asi nejaka rana ale znelo to strasne, zacala brecet, reaguje normalne, zornicky vypadaji takx v pohode zmenu v chovani zatim taky nepozoruju(ikdyz to jde tezko kdyz nemluvi)😃plactiva je normalne jako obvykle. Mam to nejak resit zitra dr? Nebo mam zustat v klidu a je to uplne normalni? Vim ze tech padu jeste bude, ale je to nase prvni a jsem docela nesva z toho nerada bych neco zanedbala, dekuji🤗

amy87
7. dub 2022

První dcera mi tak padala skoro denně 😅... A blbá není 😉. To je jen období a přejde to.

cilkat
7. dub 2022

Děti jsou dělané na to, aby padaly... A padají na hlavu, protože tu nají nejtěžší... Prý dokud dítě nespadne z větší vejšky, jež je jeho vlastní výška ve stoji, tak je téměř určitě v pořádku...

klokanka31
7. dub 2022

@anet1210 I kdybys s ní běžela k doktorovi tak ti řekne jen hlídat, v noci budit každé dvě hodiny jestli reaguje...určitě to bude dobrý, naše malá se tolikrát praštila do hlavy, a je naštěstí v pořádku.

anet1210
autor
7. dub 2022

@klokanka31
@cilkat
@amy87 dekuju vam holky, budu ji sledovat a snad bude vsechno v poradku🙏 Jsem klidnejsi

hezz17
7. dub 2022

@anet1210 uz zvlada v pul roce sama sednout?

rrody
7. dub 2022

@anet1210 Jak už tady zaznělo, u doktora by vám akorát řekli hlídat, v noci budit každé 2 hodiny. A sledovat 48 hodin od úrazu, to bývá nejhorší. Normální jídlo, nic speciálního, abyste když tak věděli, že zvrací kvůli úrazu. Jinak jestli po pádu neztratila vědomí, nezvracela, není malátná, normálně komunikuje, chodí rovně... Tak to bude s největší pravděpodobností v pohodě. My teď tak byli s dcerou dvakrát za sebou na pohotovosti, vždy ji udělali rentgen, zkontrolovali zorničky a řekli nám, že s ní máme zůstat dva dny doma na pozorování. Plus budit v noci. Na to jsem teda ještě nepřišla, jak se dělá, do plného vědomí to fakt nikdy nešlo. 😊

elesse
7. dub 2022

Zustat v klidu, pokud nespadne napr. Na ostrou hranu nebo tak. Otres mozku moc nehrozi, lebka neni uzavrena. Kdyz pada z vlastni vysky, je to v pohode

elesse
7. dub 2022

@rrody no do plneho vedomi, rosvitit svetlo, vyndat dite z postele a jit si s nim hrat. Az zjistis, ze reaguje normalne, zase uspat a za 2-3 hodiny znovu. Jinak to nema smysl. Ale nastesti jsem to zatim nepotrebovala a preventivne u malych padu nejsem blazen, radsi spim

drakenn
7. dub 2022

Můj malý takhle padal že sedu dozadu na dlažbu..to byly rány..a jednickář!

anet1210
autor
8. dub 2022

@hezz17 ano

anet1210
autor
8. dub 2022

@rrody
@elesse
@drakenn dekuji😊noc byla dneska v poradku, sama se budila na kojeni po 2-2,5h sice jsem ji neprobouzela do uplneho vedomi, ale nic jsem nezpozorovala jinak, nez obvykne. Dekuji vsem za rady a uklidneni!😊 krasny den🌞