Pes a miminko
Ahoj,mam pul rocni holcicku a osmi leteho syna.Chteli bysme si poridit pejska,ale mam strach jak to zvladnu.Bydlime v byte.Je tu nejaka maminka co si takto poridila pejska a napsala by me jak to zvladla?Dekuji
Ahoj, ja mam dva psy. Jednoho mensiho, ta uz je stara hlucha a jednoho vetsiho krizence staforda. Rodim mam teda az v kvetnu, ale uprimne si nedokazu predstavit jak to budu , jelikoz ten vetsi je sice doma klidas, ale venku se meni na psa baskervilskeho :D
@heclovka to je asi taky to,nikdo nevi jakou bude mit pes povahu a jak se bude chovat.Meli jsme maleho krysarika,byl poslusnej,venku naucenej chodit bez voditka,ale nesnasel deti,takze kluk kdyz byl malej tak mu pes vecne vysel na zadku a byli to boje,ale pes byl malej,tak jsem se nijak nebala ze mu neco udela.
Mám Belgického ovčáka, ten je venku ale na zahradě, pak Jack-russela a Yorkšíra. Ten yorkšír je naučený jen na sestru a bratránka, ale jinak je dost agresivní k malým nedoporučuji (nesnese blbé ohlazení, prudké pohyby atd). A Jack russel s ovčákem by ty děti zase láskou snědly, když je dítko blbě pohladí, zatáhne za ocas, spadne na něj, psi ho olíznou a hrají se s ním. Venku jsou naučení bez vodítka a s děckama lítaj venku hodiny :D
Jinak do bytu bych volila něco středního vzrůstu, s povahou vhodnou do vaší situace. Jinak záleží třeba i na rodičích psa, nebo na tom kde se narodil🙂
My si poridili do rodiny madarskeho ohare, a asi u nich zustaneme uz navzdycky. Je to dobracek, co by se pro nas rozkrajel, doma lenoch a mazel, a venku ulitany blazen a hlidac kocarku.
A s temi prochazkami to neni tak horke - staci mu rano rychle vycurat, a pak cely den prospi az do 17.-18. hodiny, kdy je poradna prochazka. Tot vse. Taky jsme si ho puvodne porizovali do bytu a neznam vetsiho gaucaka. 🙂
@kokonka27 A přítel už dobrmana, nebo jiné služební plemeno měl a zvládal ho bez problémů? Má přítel denně několik hodin, které by mu mohl věnovat (procházky, výcvik)? Pokud je odpověď na obě otázky ano, tak ok, jinak v žádném případě. Dobrmani jsou miláčci, ale je to FAKT! služební plemeno a prostě potřebuje svý, jinak bude nešťastnej pes i vy.
@heclovka my jsme na tom podobne, doma milacek a venku hlidac. Nikoho k sobe ani ke me nepusti. Ani psa ani cloveka. Tak premyslim az nam klapne prcek, jak to udelame, rozhodne nechci byt v situaci ze budu resit co se psem. Mame utulkace a ja se zarekla ze se o nej proste postaram. 🙂
No já mám psy dva, tříleté křížence. 10 kg něco jako shi-tzu a 33 kg staford x boxer. A sedmiměsíční holčičku. Dopoledne chodíme na procházku a pak je venčím večer, když malá spí. S kočárkem a dvěma vodítkama - strašný. Už jsme si trochu zvykli, bydlíme skoro na vesnici, ale ve městě to je nemožné. Všichni tady mají psy - inteligenty, takže když se potkáváme s ostatními, střídáme se ve vytvoření odstupu. Takže malý pejsek jo, ale na dobrmana bych zapomněla. Jinak miminko hlídají a vzali za svoje, tam problém není.
@msimankova panejo stafford s boxerem, to musi byt roztomilous 🙂 my mame APBTx pravdepodobne americky buldog, ci neco takoveho 🙂 utulkac a rekla bych ze docela sveraz 🙂 takze u kocarku si ho tedy taky dost dobre neumim predstavit 😀 a je fakt ze jsme s pritelem nekolikrat resili ze kdyby jsme nahodou meli prcka, jestli by ho vubec vzal za sveho :-/
@msimankova to mame skoro podobne. Ja mam americkou kokrici taky 10kg a staforda X vymarsky ohar kilo asi 40 :D. Budu doufat, ze ten cvicak zabere a ze se zapoji ji panicek. Jinak me z toho trefi.
@adel122 taky dobry 🙂. Ten nas je taky sveraz unikatni, ted na mne kouka a hypnotizuje, ze mame jit ven. Cvicak jsem nezkousela, s velkym usilim umi zakladni povely, uplne ná nem vidim, jak mu prepina. Neni bezduvodne agresivni, ale z voditka ho poustim malo, protoze posloucha, dokud nechytne pach neceho lepsiho. S miminkem problem nemel, hezky mu ho das ocuchat a budes mu ho casto ukazovat, vezme ho za svoje. Byl u nas znamy, stoupl si k male, ktera zacala plakat /asi se lekla, nevim proc/ a v tu ranu mu pejsek vrcel do obliceje, je proste jeho. Ted mam v kuchyni sitovou ohradku, mala z ni kouka a oba psi ji ocuchavaji a vali se pred ni. Ale uplne samotne bych je nenechala, proc zbytecne riskovat.
u nás je to zatím otazník, nemohla jsem otěhotnět, manžel si několik let přál pejska, dostavěli jsme a oplotili pozemek, takže jsme si na jaře pořídili štendo (labradorku), je to mazel, ale neskutečný aktivák... Měsíc po Ejmí jsem otěhotněla, v lednu přibude malej šmudlík 🙂. Rozhodně se nebojím, že by s Ejmuškou nekamarádili. Ejmuška miluje všechny děti, a přestože svou lásku někdy dává až moc najevo, u dětí je dost opatrná, nosí jim hračky, trochu do nich strká, chce si s nimi hrát, ale neublíží. Chodíme s ní na cvičák, s poslušností to je zatím takové 70 na 30%, ale je pravda, že se to zlepšuje. Zatím si neumím představit, že s ní půjdu sama i s kočárkem, ale doufáme, že se to naučí. Jinak z naší zkušenosti potřebuje štěně opravdu hodně pozornosti, naše i pohybu (denně na procházky, 3x-4x týdně s ní manžel chodí běhat, máme menší pozemek a za městem velkou zahradu a náš pes se prostě nezastaví a neunaví (akorát jednou jí unavil brácha, ale to je blázen do běhání, to přiběhli a lehla asi na hodinu - což jsme mu následně zakázali, přeci jen o ní máme strach, aby si neublížila - klouby a tak)
@msimankova on nas oskar je rakovy hlidac, rekla bych ze je na nas moc upnuty ale to je asi tim ze byl v tom utulku a nas si vzal az moc za sve 🙂 naprosto chapu ze je nenechavas samotne, je to zodpovedne 🙂 my teda chodime vzorne s voditkem a kosikem, take nehodlam nic riskovat 🙂 ja bych pak jen nechtela byt v situaci, ze by se clovek musel rozhodovat co se psem. To by mi zlomilo srdce, proto ze on je jako moje prvni dite 😀
@heclovka jeee, to je taky vyborna kombinace 🙂 🙂 Ja mam oba kluky. Kde bydlis? Jestli nekde, kde to mas kousek do prirody s normalni cestou, tak to das, jinak fakt musi pomoct partner, muj se v tom moc nezapojuje. A zapomen na kocarek s pevnymi koly, bez aretace, musi se dat uridit jednou rukou 😀 Tot zkusenost silene psovodky. Tuhle mi nejaka pani rikala, ze by na to teda nemela nervy - potesilo mne, ze umim maskovat, ze jetaky nemam 🙂
@heclovka jeee ty seš nas pripad. Me mensi, hluchou a starou. Mladsi, krizenec labrador x kanarska doga, ten ma 8let. Doma klidas, venku pes baskervilsky. Tak mu i venku rikame. 🙂 rodim v kvetnu je to nase prvni....a mam strach jak to zvladnu, hlavne jestli to mimi prijme.. Venceni nechavam na chlapa.
@plastelina ...mame mensi ta je stará. A vetsí 8leťák .. 🙂
@adel122 To je jasny, ja to taky tak mam, i tyhle prochazky s kocarem, sice mne to rozciluje, ale jednou je mame, vsechny 3, tak se to musi nejak udelat. Na tvem miste bych se moc nebala, podle tveho pristupu vidim, ze to zvladnes - zatni zuby a dej mu pak miminko klidne oliznout /treba nohu/, pujc mu kousek obleceni. Ted obcas velkej prijde k male, da k ni cumak na 1 cm a kouka, vypada, ze ji nasava. Tak na nej klidne mluvim, neodhanim, aby vedel, ze je to OK, a vypada to dobre.
@msimankova ja si pamatuju, kdyz se narodil muj bracha, ze jsme meli doma 3 dobermanny, byli to milacci ale po brachovi proste sli... Takze vzdycky ten jeden pes musel byt u kojeni, u koupani, aby vedel ze i jeho si vsimame... Ale stejne bylo videt ten jeho odpor 🙂 a kdyz pak byly brachovi asi dva roky v lete, a byla jsem s nim na dvorku a on si cupital nahatej v pisku, tak toho psa pocural a bylo 😀 pak uz se k nemu choval ten pes normalne 😀
Máme křížence, cca 25 kg, takže žádný drobek to není a v době, kdy se mrně narodí bude mít 10 let. S dětmi problém nemá, spíš je zvědavý, co to je v kočárku a vydává takové divné zvuky a se sestřenčiným ročním synem funguje bez problému, jenom si ho očichal a nezájem. Ať tak nebo tak, pes zůstane doma a nějak se to udělá, vzala jsem si ho jako 2měsíční štěňátko a nemohla bych ho odkopnout jenom proto, že už máme miminko, je to takové moje chlupaté dítě, i když už má věk psího dědečka 😀
@plastelina tak to mame teda hodne podobne. Mala taky stara a hlucha, kolikrat i slepa :D. A termin mam tez v kvetnu. No bude to vesele 🙂
@msimankova bydlime v okrajove casti Prerova. Do mesta daleko, ale vsude panelak. Mam sice moznost kousek do prirody, ale tam se zase nedostanu s kocarem. Budem se s timhold nejak poprat. Ale dva psy na voditku a kocar fakt nedam :D

Ahoj, určitě se to dá zvládat🙂 Záleží to vše jen na tobě, každá maminka to může mít jinak. Záleží jak náročného pejska si vybereš, jestli budeš mít čas s ním několikrát denně chodit na procházky, jestli ho zvládneš vycvičit. Zkus si třeba během dne kdy funguješ představit že ještě s ním musíš letět ven atd. Popř že budeš z něj mít doma chlupy, nebo rozkousané věci (to ale záleží na povaze), sem tam loužičku.
Jinak finanční zátěž taky záleží podle zvoleného druhu.
Dítě sice čekám až v únoru, ale psy mám 3, takže ti můžu radit jen ohledně nich :D 🙂