icon

Pochoutky, svačiny vhodné pro batolata a i větší dítka

luciina
3. kvě 2012

Dávám sem diskuzi proto, že fakt, už nevím co koupit malé na svačinku či jen na nějakou dobrůtku. Všude na mě vyskakují nějaké jedy a já se v tom opravdu, už ztrácím. Chci, aby jste sem napsaly co dětem kupujete např. Bobíka, Brumíka, atd. . Mám poslední dobou pocit, že není vhodné nic kromě ovoce a zeleniny. Samozřejmě sem piště i co vhodné není 😉 . Děkuji

germaine
3. kvě 2012

Tak myslím, že zrovna Brumíky a Bobíci moc zdraví nejsou...my dáváme na sváču většinou ovoce, někdy chlebík namazaný Lučinou a někdy dostane kaši s čerstvým ovocem, případně Activii s ovocem...ale popravdě taky už mi začíná docházet fantazie a bojím se, aby nestrádal.

tymothy
3. kvě 2012

Já většinou svačiny vyrábím doma - většinou něco z ovoce. Pokud někam jdeme, jistí to přesnídávky (osvědčili se mi ve velkých sklenicích z Globusu nebo Normy - jsou mnohem ovocnější než přesnídávky pro děti) nebo čerstvé ovoce a zelenina. Když mám čas a náladu, peču holkám sušenky nebo slané krekry. Z takových věcí typu Brumíků kupujeme jen čokopiškoty - (mám děti s alergií na mléko) a pokud to nemají každý den, tak jim to neuškodí.

germaine
3. kvě 2012

@tymothy přesnídávky z Globusu? Jak jsou velké a kolik cca stojí? Abych věděla, po čem mám koukat 😉

tymothy
3. kvě 2012

Mají asi 750g (nejsem si jistá, skleničku nemám), ale velikostně je to jako sklenice od okurek - objem je stejný, jen jsou trochu vyšší a štíhlejší. Stojí kolem 22 Kč, je na nich napsané jablečné pyré. A nemají je mezi přesnídávkama, ale mezi kompotama. 🙂

llluckaaa
4. kvě 2012

Nekupuju ani Brumíky ani Bobíky. Ke svačině dávám buď ovoce (děti mají nejradši banán) nebo přesnídávku (buď kupuji nebo vyrábím vlastní doma), jogurt nebo odpoledne i pečivo s lučinou, gervais nebo mozzarelou. Jako pamlsek u nás fungují kukuřičné nesolené křupky nebo občas piškot. A nebo občas doma něco upeču 😉 Jinak sladké věci skoro nekupujeme, i tak nás hodně zásobují návštěvy a babičky (a většinu sní manžel, protože některé věci prostě dětem odmítám dát 😉 )