icon

Přechod na dva spánky. Jak poznat, kdy?

15. dub 2025

Ahojte, jak poznám, že je miminko pripravene na 2 spanky? Jsem už zoufalá.. Poslední týdny byl u dcery 10M problem s tretim spánkem.. Delala kraviny a trvalo to a když už usla, pak byla vždy protivná. Chodila spát okolo 17h.. Tak jsem Teda režim zmenila, ale má problém vydržet, když se jí ale pokusím uspavat kolem že 17h stejné neusne. Nicmene noci jsou ted katastrofa.. Budila se i pred tím, ale ne tak často a vždy se napila nebo podudala a nechala mé spát.. Ted je témer porad na prsu a v posteli je nezastavitelna..má strasne neklidne spaní. Nemluve o tom, že když večer usne, budi se po 20 minutách nekdy pul hodce..proste za dve hodiny se k no treba trikrat vracím... Driv usla a spala 2h než se zase probudila..nevím tedy jestli setrvat v novém režimu 2 spánku i naproti tomu, že je unavená a nebo se dal snažit o treti..dekuji

alice180
15. dub 2025

A kdy chodí spát ty předchozí spánky nešlo by nějak natáhnout ten první, tím pádem se natáhne i ten druhý a treba by pak už vydržela do toho večerního.

misha31
15. dub 2025

To chodi spat uz fakt v 17h? Jake je rozlozeni vsech spanku?
Priklad - muj syn od roka spi v noci 19h - 5:30 a pak ma budto jen jeden 11-13h nebo 2 po hodince (hodina dopo hodina odpo). V noci se jeste budi na mliko

autor
15. dub 2025

@misha31 nene, treti spánek mela v 17h a pak šla až kolem 20h..ted když treti spánek nemá, chodí v 18h a usíná okolo pul 7.

autor
15. dub 2025

@alice180 no po ránu by a hodne unavená.. Byla zvykla na 1,5.. Ted ji nechávám 2-2,5 H max víc jeste nezvládne😏

misha31
15. dub 2025

Ja uz nekde cca od 8 mesicu neuspavam po 15h. Diky tomu vecer usina rychle, ale jsme furt venku, je zabaveny.
Kazde dite je ale jine, ma jinou potrebu spanku. Pokud jsou 3 spanky a neni tim narusen spanek nocni, klidne je jeste nech

alice180
15. dub 2025

Mne tohle malej taky dělal vstával v 5,30 pak šel spát kolem 8,30 pak chodil kolem 12,00 a pak v 16,00. A najednou kolem ty 16 hodiny začal boj. Tak jsem mu ten ranní nechala a natáhla mu ten po obědě takže teď chodí někdy po jedny hodine většinou spí do půl 3 a pak už vydrží do 19,30 - 20,00. Takže se zrušil ten v těch 16.