Příliš spavé tříměsíční miminko, máte zkušenost?

veru11
1. říj 2014

Mam otazku-je normalni, ze trimesicni dite pres den vydrzi max. 2 hodiny v kuse vzhuru a ma potrebu opet spat? Bojim se, aby nebyl nejaky nemocny, kdyz porad takto hodne spi... Vim, ze je kazde dite jine a ze vetsina maminek resi opacny problem, ale nemate nekdo obdobnou zkusenost?

katyxq
1. říj 2014

Nepřijde mi, že by spal nějak moc - https://www.modrykonik.cz/detsky-spanek/

eva118
1. říj 2014

Dcerka vydržela tak hodinku a půl a zase spala a celkem dlouho, dvě hodiny. Je zdravá, nic jí není a pořád je to spáč, prospí celé dopoledne, s dvouhodinovou přestávkou tak do dvou, pak schrupne ještě hodinku před pátou do půl šesté a v sedm koupu, ukládám a chrápe. V noci se vzbudí třikrát na kojení, pije v polospánku a po uložení do postýlky spí, ani nemusím v noci dávat dudlík. Jinak je zvědavá, komunikativní, všechno co má umět, tak umí. Některá miminka prostě prospí celý den a jiná nespí skoro vůbec, každé má jiné potřeby.

renros
1. říj 2014

Každé dítě je jiné. Pokud chce spát, nech ho. Vikimu je teď skoro pět let a po obědě spí pořád 3-4 hodiny 🙂 Byl vždy spavý a to mu vydrželo. Ve třech měsících vydržel byt vzhůru tak max hodinu🙂 Pak spal x hodin. Ještě v roce spal tři hodiny dopol a tři odpol 🙂 Měla jsem s ním těžkou pohodu. Zato Gabča - jeho ségra měla potrěbu spánku o dost menší. Užívej si spavé miminko!

berenika39
1. říj 2014

Je to individuální, pokud je mimčo v době bdění aktivní, v pohodě, nic na něm nepozoruješ, jako že by bylo nějak apatické, prostě pokud je to jen o potřebe se pořádně vyspat - tak hurá. Mmch, na ten věk je to ok. Bdění ještě střídá spaní pravidelně ....opakovaně přes den. Mám taky pohodového spáče, jsme ted pár dnů doma, a ? ted zrovna si šel dát poo šlofíka a spí jak dřevo. Ve školce už nespí, běžně taky ne, ale když může, tak si dá, hodinku a půl. Pravidelně poo spal až do pěti a půl. Tak budeš mít taky pohodu, užívej si to, myslím, že někdo by za to zlato dal🙂