Pro matky a lidi se psy
Vážené maminky so psami, ktoré tak rady uvazujete svoje psy pred obchodom, alebo ich tam len tak volne necháte pobehovať pred obchodom "pretože to nie je vyhláškou zakázané a možu tam rovnako behať ako moje deti". Prípadne si ich vezmete v taštičke, na ruke priamo do potravín, čo je nerešpetovanie zákazu na vstupe obchodu a považujem to osobne za maximálne nehygienické..
Som bývalý myslivec, momentálne nemám psa, mám dve malé deti, ktoré sa ich šialene boja, z dovodu zlej skúsenosti v lete (syna naháňal štekajúci pes a panička sa pobavila). Takže vážené maminky so psami - Mám na Vás otázku:
Ja mám doma kozu. Keď som v obchode, na pošte, alebo v práci, nemá mi ju kdo hlídat. Možem si ju vziať so sebou a nechať ju priviazanú pri vstupných dverách na poštu, nech Vám ožerie šaty? Alebo priamo pri nákupných vozíkoch, prípadne si ju vziať na ruky, do tašky, aby oňuchala a ochutnala šalát, ktorý si potom kúpite? Prípadnú "nehodu" vyčistím do pytlíka.
SKUTOČNE SA VÁM TOTO POČÍNANIE ZDÁ V PORIADKU?!?
Vaše psy sú všade, aj tam kde majú vstup zakázaný.
@ivcan124 no nemám to teraz nakliknuté ale som z Prahy 6 a sú tu len vyslovene zakázané miesta pre voľný pohyb psov. Ostatne su nezakázané / povolené. Tj psy sú to navolno, bez náhubku, mali by byt ovladatelné.. okrem dětských ihrisk (oplotené štvorce) všade. Aj v obchodech za zákazom, na pošte, to už je mimo povolenú vyhlášku. Mám dohladat?
@magdalenax 😀
@luciamala1979 a jak je to na Slovensku?
@luciamala1979 a zkoušela jste to? Dala jste řeč s více maminkama a místo si stěžovaní si a focení sousedů zvedla alespoň telefon, když ne zadek a zjistila si o tom něco víc? Opravdu?
@bassetlady takže to vnímat tak že už je to aj tak jedno, kde sú kočky možeme pustit na ihrisko aj tie psy, čo už?!?
@bassetlady To je klidně možné, ale s tím já nic neudělám. Kromě toho je jich tady velmi málo. Jsme malé sídliště s malými bytovkami, kočku jsem tady neviděla ani jednu. Ale pejskaří můžou a musí aspoň uklízet po těch jejich psech! To je názor jako když už tam lezou kočky ( u nás tedy ne) už to můžou zas.at i psy. Jste jako normální?
@zuzapra To by ma tiež zaujímalo, ale neviem, zda sa to dovieme, lebo zakladatelka diskúzie býva v Prahe
@bassetlady klud, zatial som nikoho nefotila, bolo to tu prezentovane len jako moznost od jednej z prispievateliek. Verte tomu, že presné znenie som si mrkla a je to tak, žial. A ostatné maminky, čo konkrétne máte na mysli? Mám s nimi trkotat, spísat petíciu alebo? 😀
@zuzapra neviem, nežijem tam.
@luciamala1979 ne, psala jsem, že ani za mě psi na hřiště ne. Jen jsem chtěla nastínit, že pískoviště na sídlištích jsou v mnohem větších problémech než si ve své slepé hysterii uvědomujete. A jsme znovu u základní lidské domluvě, u nás třeba v 9 večer v zimě dřív někdo ze sousedů pískoviště zaplachtuje. Ale chápu je lepší kopat kolem sebe než se trochu zamyslet, táhnout za jeden provaz. Ono to myšlení bolí a snaha něco zlepšit je ta náročnější cesta.
@bassetlady nikto nie je hrdý na udávanie možno by to urobilo zlý príklad pre deti, ale.. psíčkari sa fakt nebavia, nerešpektujú, možno by to bola jedna z možných ciest. Pripadá vám to fakt také scestné? Možno by fakt pár príkladov situaciu zlepšilo..
@bassetlady smiem vediet, aké velké sídlisko ste? A psy chodia na vodítku atd. aké platia pravidlá? Je nemožné aby sa takéto sídlisko s xy stovkami psov dohodlo a vyšlo v ústrety nepsíčkarom, zvlášt ked sú majitelia psov takých názorov jako tu prezentujú.. stačí si prečítat diskusiu, v časti porovnania detí a psov..
@ivcan124 jen jsem Vás chtěla upozornit, že se na hřištích dějí i větší zvěrstva a zdravotně mnohem závažnější, ZNOVU OPAKUJI - PES NA HŘIŠTĚ NEPATŘÍ S TÍM SOUHLASÍM. A věřte mi - ty kočky jsou všude, ale kočka je z podstaty noční lovec. Takže pokud si nedáváte noční bonzácké kolečko, těžko na ni natrefíte.
@bassetlady ja mám deti v noci som při nich, v noci spia v posteli a psy ma neobťažujú, skor mi vadia při priamom kontakte cez den - jako som písala pošta, obchod, sídlisko. Pokial máte pocit, že ludia bez psov sú bonzáci kt. sliedia po nociach..resp. jako tomyslíte?
@bassetlady Mě se pouze nelíbí, že jste mě uvedla jako že jsem udavač..Jak by jste to řešila vy, když by jste se s nima prostě nedokázala domluvit a oni po těch psech prostě neuklízely?? Opakuji vám, že jsou věci s kterými nic neuděláme! Ale jsou věci se kterými se dělat dá a to je, aby si oni po psech uklízely. Promiňte, ale připadáte mi mírně natvrdlá.
konečně byl opraven název debaty, tahalo to za oči 😀 😀 😀 😀
@luciamala1979 no pokud budete takhle vyvřískavat jako v téhle diskuzi. tak opravdu ničeho nedosáhnete. To bych Vás upřímně taky poslala někam. Stovkami psů??? Nemá hysterie trošku velké oči??jak pišu chce to trošku obětavosti a trpělivosti. Jsme naštěstí menší sídliště ( cca 8 paneláků po dvou vchodech po 7 patrech) a přes silnici máme les. Psi chodí na volno i na vodítku, podle mentality psa. Neříkám, že je to úplně super a všichni nejsou vzorňáci. Ale při dobré vůli se dalo domluvit dokonce i na městské části. A bez fízlováni.
@ivcan124 no někdo, kdo se přizná, že fotí a udává sousedy( a ještě k tomu jako jediné možnosti navádí ostatní) je pro mě z principu věci udavač. možná jsem natvrdlá když odmítám uznat, že fízlovství je jediná cesta k nápravě. To je to jediné o co mi tu jde.
Já mám větší strach z jehel od feťáků!!!!!!! Do hovna mi dítě nešáhne a když jo, bude to pro mě lepší varianta než nakažená jehla, která buď není vidět nebo i může u dítěte vzbudit pozornost. Z toho se mi opravdu stahuje žaludek hrůzou.......
...Hele, tady mám fotku, jak se váš pes vydělal a neuklidil jste to po něm..., tak mi dejte dvě stovky, protože vás jinak prásknu....
@ivcan124 Prosímtě, to vůbec nebylo na Tebe, podívej se na čas..., psaly jsme v souběhu. Opravdu si to neber na sebe a ani ty - bassetlady
@magdalenax To je jedno. Tohle byla odpověď snad dítěte, ne? Máte rozum?
@ivcan124 já tvrdím, že domluvit se dá s každým. Natvrdlá jste Vy, když jste si nevyječala to svoje, tak hurá pro foťák. Chápu je to jednodušší než zkusit, třeba zajistit extra oplocenou plochu pro pejskaře. Zajistit na úřadě dostatek stojanů s pytlíky, případně i pisoáry pro psy atd. Hledat řešení je prostě složitější.
@luciamala1979 a co je špatného na tom obejít pár sousedů a dát hlavy dohromady a třeba sepsat i tu petici nebo dopis radnici. To už člověk musí zapnout hlavu a zvednout ten zadek a ne jen vřískat do tmy.
@ivcan124 Ne, já ti to vysvětlím. Koho se tu zakladatelka ptala, zda se vyplatí ?...ty pejskaře nahlásit...., nevím, jestli Tebe, ale asi ano. Prosímtě, jak to myslela.... vyplatí...? To je prostě otázka.... . Buď mi vadí to, co tu pořád zmiňuje a zakročím a nebo to nechám být. Byla to prostě reakce na starší příspěvek. Asi takhle, když bych to převedla na rychlou jízdu..., jezdí mi rychle pod okny auta? V obytné zóně? Jezdí. Tak zvednu telefon, nebo si zaklepu do klávesnice a budu se snažit o nápravu ze strany úředníků a nebudu se předem ptát, zda se to vyplatí. Už mi rozumíš? Opravdu nic proti Tobě
@bassetlady S každým rozhodně nedá. Takže Vaše představa: Oni jsou arogantní. Pošlou mě téměř do pr.ele, protože co si jako dovoluji jim říkat, aby si po jejich psovi uklidili obrovské ho.no. A já jim budu zařizovat pisoáry pro psy? Kdyby tady bylo 100 stojanů, oni to prostě neuklidí, tak na co další??!!! A když přijdu na úřad, že bych chtěla oplocenou plochu pro pejskaře, tak se mi vysmějí. A kdo to bude jako platit? Já která nemám psa??? Není to tak jednoduché. Plácet nesmysly vám ale opravdu jde.
@bassetlady Já nikoho obcházet nebudu. Většina slušných lidí si prostě s těmi hlupáky hádat nebude. Chápete to?já taky ne. Stěhujeme se do baráku,ale do té doby chci, aby si po psech uklízeli. Pak ať se v těch ho.nech utopí, pra.ata.

@bassetlady Jenže s nima se domluvit nedááááá. Chápete to?Já jsem to zkoušela několikrát!!! Odpovědi co mi jako vadí?Vždyť on nikdy nečůrá? Nebo ještě lepší, otočí se a odlezou jako kdyby se ani nechumelilo..pras.ta.