icon

Pro matky a lidi se psy

luciamala1979
15. led 2016

Vážené maminky so psami, ktoré tak rady uvazujete svoje psy pred obchodom, alebo ich tam len tak volne necháte pobehovať pred obchodom "pretože to nie je vyhláškou zakázané a možu tam rovnako behať ako moje deti". Prípadne si ich vezmete v taštičke, na ruke priamo do potravín, čo je nerešpetovanie zákazu na vstupe obchodu a považujem to osobne za maximálne nehygienické..
Som bývalý myslivec, momentálne nemám psa, mám dve malé deti, ktoré sa ich šialene boja, z dovodu zlej skúsenosti v lete (syna naháňal štekajúci pes a panička sa pobavila). Takže vážené maminky so psami - Mám na Vás otázku:
Ja mám doma kozu. Keď som v obchode, na pošte, alebo v práci, nemá mi ju kdo hlídat. Možem si ju vziať so sebou a nechať ju priviazanú pri vstupných dverách na poštu, nech Vám ožerie šaty? Alebo priamo pri nákupných vozíkoch, prípadne si ju vziať na ruky, do tašky, aby oňuchala a ochutnala šalát, ktorý si potom kúpite? Prípadnú "nehodu" vyčistím do pytlíka.
SKUTOČNE SA VÁM TOTO POČÍNANIE ZDÁ V PORIADKU?!?
Vaše psy sú všade, aj tam kde majú vstup zakázaný.

bassetlady
16. led 2016

Ivcan124 A byla jste na tom úřadě? Zkusila jste něco jiného než nadávat? Nebydlíte sama na samotě, sídliště je vas a sousedů společný prostor, proto se o něj musíte starat. Viz můj příspěvek o zaplachtovávání pískoviště. Vztekat se poraženecky u klávesnice umí každej mamlas. Jednou dá město pejskařům jednou matkám s dětma ( bezdětní pejskaři to hřistě taky v podstatě zaplatili) .

bassetlady
16. led 2016

@ivcan124 no a jsme u toho, nikoho obcházet nebudete, nic dělat nebudete jen udávat a vztekat se.

ivcan124
16. led 2016

@bassetlady Já jsem to trpěla snad tři roky tím, že jsem jim to tolerovala, pak slušně upozorňovala a nic. Takže, komu není rady, .. znáte to.

ivcan124
16. led 2016

@bassetlady Vážená, nechodím do práce na to, abych vydělala na oplocení pro izolaci exkrementů cizích psů.

magdalenax
16. led 2016

@ivcan124 Majitelé psů by se mohli vyjádřit stejně. Nechodí do práce proto, aby platili za zřízení nebo údržbu dětských hřišť.....

ivcan124
16. led 2016

@magdalenax Jenže jejich děti, resp.i jejich vnoučata dětské hřiště využívají. O to je to nepochopitelnější.

luciamala1979
autor
16. led 2016

@bassetlady Vy žijete na Marse alebo kde? Lebo tu sa s Vami ohladne regulacie pohybu psov a dohod s majitelmi urad teda nebavi, na dotaz Vam ani neodpovie. Oplotwne vybehy pre psov sa riesili nedavno v suvisl s vyhladkou kt.nepresla a bolo jasne povedane nie je priestor psy budu na volno. Neviem, ako je to teda na Marse ale tu je to takto a Vase argumenty sa minsju moznosti riesit situaciu.
Vyplati som myslela ci to ma vyznam riesit na urade, tj budu sa tym zaoberat. Pokial potrebujete peniaze takymto sposobom ziskavat dajte vediet cislo uctu, nejake Vam poslem nie som na to odkazana a pripomienka bola uplne mimo..i mimo vtipu..

luciamala1979
autor
16. led 2016

@magdalenax to posledné bolo pre vas pani;)

magdalenax
16. led 2016

@luciamala1979 Neboj se, já nejsem primitiv, aby mě to nedošlo. Ale každý úspěch, leč malý, pokud budeš situaci řešit, tak je dobrý ne? Nebude obsírat sídliště sto psů, ale třebas jen 98

ivcan124
16. led 2016

@magdalenax Vaše ironie, ač nebyla na mě, se mi ale vůbec nelíbí. Co si to pořád dovolujete? Vám připadá směšné, že děcka dovlečou hovna po cizích psech domů? že sednu do auta, jedu do práce a v šatně, když se převlékám, zjistím, že mám na botě maga ho..o?

monynka.s
16. led 2016

Dobry den . Přečetla jsem celou diskusi. Kozu si vezměte kam chcete, ze se Vaše dítě bojí me mrzí, nicméně kvuli tomu nezakáže nikdo psa . Volný pohyb psů ktere pán nezvládá mi vadí neskutečně. Uvázáný pes kdekoliv mi vadí především a pouze jen kvůli tomu psu samotnému. Kdo ma co v tašce netuším -nezajímá mě to. Nicméně souhlasím pejsek do obchodu nepatří . A Vám chci říct jste zapšchlý, otrávený, zlý člověk s potřebou udávat a zneprijemňovat den jiným, očemž svědčí Vaše snaha dopatrat se "pachatelů stůj co stůj.

magdalenax
16. led 2016

@ivcan124 Já tedy nevím, co se Ti nelíbí. Já s Tebou souhlasím, naprosto. Ale asi bys měla číst i to, co nebylo adresováno jen Tobě, nebo jak, fakt už nevím. Zakladatelka nás tu všechny - prý do písmene - nazvala primitivy, tak co chceš víc?

ivcan124
16. led 2016

@monynka.s Další chytrá jako rádio..A když se s nimi nedomluvíte, slušně jim řeknete, aby to po to psovi uklidily a oni několik let nic. Tak co máme dělat?????????? 😠

ivcan124
16. led 2016

@magdalenax Nenavrhla jste ani jeden rozumný, opravný a hlavně účinný prostředek směrem k pejskařům, kteří po psech neuklízejí. Tak se nedivte. Jen argumentujete, jak každý udává a jak je to hnusné. Ano, uznávám je, ale já už nikoho nebudu prosit,abychom měly čisté sídliště a dětské hřiště, kde si děti budou hrát. Oni uznají, že jsou netolerantní vůči nám a neuklidí to? Neuznají.To je v pořádku?? A já mám mít výčitky? za co? že chci čisto? Oni mají výčitky? Nemají, tak co..

magdalenax
16. led 2016

Myslíš Ivcan, že se nepotýkám s tímto problémem? Také, neboj se. A to nemluvím o tom, jak si i Ty zmínila, že po malém pejskovi...., to je možná ještě horší, protože po tom velkým je to aspoň vidět, ale o to větší hnus. Bydlím v paneláku o osmi vchodech a o sedmi patrech. V každém vchodě - průměrem vzato, jsou tři psíci. Po sídlišti venčí jedna paní dvě čivavy, - měla tedy tři, ale asi už o jednu přišla. Tak malinký pejsky, že se musím dívat, abych na ně nešlápla, ale ta paní po nich vzorně uklízí. Kdežto o těch ostatních se to říct tedy nedá. A co dělat? Jak píšeš Ty sama, nic. Protože město si zajistí dohled tak nějak během dne, večer už zřídka a tím na to každý večer s...e, víc, než ten pes

magdalenax
16. led 2016

@ivcan124 podotýkám, opět jsme psaly obě najednou

ivcan124
16. led 2016

@monynka.s Myslíte, že pejskaři nám zpříjemňují život, den, týden tím, že jsou po jejich psech, kdekoliv kde se podíváte zapáchající hovna?

magdalenax
16. led 2016

@ivcan124 Chceš-li, tak ti napíšu podstatu jednoho příběhu, který jsem kdysi dávno, snad před 25 lety četla v časopisu Vlasta. Doteď mi zvyšuje tlak

ivcan124
16. led 2016

@magdalenax Jo, klidně. Celý večer jsem chtěla žehlit, tak už stejně neudělám nic. Napiš 🙂

monynka.s
Odpověď byla odstraněná
ivcan124
16. led 2016

@monynka.s Laskavě se umírněte a buďte slušná. My už tu diskutujeme dlouho, narozdíl od vás. Takže pádné argumenty nemáte, dobrou noc, jděte spát 😲

magdalenax
16. led 2016

Tak prosímtě, vynechávám přímou řeč, budu dělat tečky. Psala tam paní, jak byla se svojí dcerkou venku. Malé snad 2,5 - 3 roky, možná méně, možná více. Každopádně ji odnaučovala od plen a malá plenku neměla, chtělo se jí čůrat. Tak jak jinak, sundala jí gatě, vzala pod koleny a dávala ji vyčůrat. No, a najednou.... no paní, co to je, to to jako děláte..., co to má znamenat, takhle tady nechat čůrat dítě.....! Ta mladá maminka se na ní ohradila se slovy.... a to říkáte vy mne, vy, která máte na vodítku psa? No a co..., tak mám psa...., já za toho psa platím..., ale vy...., vy za to dítě dostáváte zaplaceno!...

Stačí....?
Tohle jsem skutečně četla a to někdy v roce 1988 - max. 1989

ivcan124
16. led 2016

@magdalenax Tohle mi řekla jedna paní, která chodí psa venčit permanentně 3-5x za den. Že můj syn se vyčůral venku-nestihli jsme dojít domů (ale bez těch finančních poznámek), když jsem jí řekla, ať si po psovi už konečně začne uklízet. Srovnávat děcko a psa. Hrůza. Díky za příspěvek, tlak stabilní 😎

ivcan124
16. led 2016

@monynka.s Vy jste chtěla zhubnout, že? No, já třeba chodím i běhat, takže mi vadí, když x-krát šlápnu so psího hovna.Možná kdyby jste ze sebou něco dělala, třeba i co se týká té postavy, třeba běhala jako já,neměla by jste tak nízké sebevědomí a nekopala tak kolem sebe.

magdalenax
16. led 2016

@ivcan124 Blbci nikdy nevysvětlíš, že je blbej, s tím se prostě nedá nic dělat. A to, že Ti malej nevydržel na čůrání domů, chápu. Jenže, také jsem se setkávala s tím, že ob dva vchody před barákem sedávaly maminky, krafaly o blbostech a děti jim čůrali venku, přičemž konkrétně jedna z nich bydlela v přízemí. Stačilo podat dítě tátovi do okna, ale proč by to dělala.
Nicméně, já jsem tu po celou dobu psala o tom, - jinými slovy, že vadí pes před obchodem, vadí pes na poště, vadí pes v obchodě, ale že rodiče dají - a to již velké dítě, pomalu školního věku, v botách, do nákupního vozíku, tak to se jako nic neděje. Věřila bych i tomu, že těm, kterým toto nevadí, jsou právě ty, které vodí, či nosí psy do obchodu. Až za pár let uvidím, že někdo nakupuje v marketu a sedí na koni, asi se tomu nebudu divit

monynka.s
16. led 2016

@ivcan124 uklidnit jste se měla vy než jste mě napadla aniž bych s vami diskutovala. "Jak se do lesa..." . To že mate drzost někoho posilat spát a naprosto cizího člověka, ktery s vami nevede žádnou ukonverzaci, urážet slovy o chytrém rádiu vypovídá.
O delce diskuse založené před dvrma dny velice pochybuji .
A netuším o jakych argumentech to žvatlate -JA S VÁMI NEDISKUTOVALA a ani to nemam v úmyslu ASAMA ZAKLADATELKA SE SNAD V MILIONECH PRISPEVCICH OBHAJUJE ZE JI ZAJÍMÁ POUZE NATOR (POHLED NA DANOU OTÁZKU).
Takže milá dámo dobrou noc a přeji vám v životě potkávat pozuze a jen lidi SPRAVEDLIVE a VYHLÁŠKY a pravidla dodržující.

ivcan124
16. led 2016

@monynka.s Vy jste psala příspěvek pro všechny, nikoho jste neoznačila, takže tam hoďte laskavě zpátečku 😝 Ale beru, že jste unavená a vyčerpená podle toho, že píšete jako sedmileté dítě. dobrou 😎

magdalenax
16. led 2016

No tak..., ženy, nehádejte se, nebo něco napíšu, ale pak to bude hukot 😀

ivcan124
Odpověď byla odstraněná
magdalenax
16. led 2016

@ivcan124 Já jsem ráda, že jsme si to vysvětlily a pochopilas to, co jsem měla na mysli. Hele, sto hlav, sto příspěvků, každý se nějak vyjadřuje a jak říkám já, písemná forma, když toho dotyčného neznáš, ta udělá své

Strana