icon

Pro matky a lidi se psy

luciamala1979
15. led 2016

Vážené maminky so psami, ktoré tak rady uvazujete svoje psy pred obchodom, alebo ich tam len tak volne necháte pobehovať pred obchodom "pretože to nie je vyhláškou zakázané a možu tam rovnako behať ako moje deti". Prípadne si ich vezmete v taštičke, na ruke priamo do potravín, čo je nerešpetovanie zákazu na vstupe obchodu a považujem to osobne za maximálne nehygienické..
Som bývalý myslivec, momentálne nemám psa, mám dve malé deti, ktoré sa ich šialene boja, z dovodu zlej skúsenosti v lete (syna naháňal štekajúci pes a panička sa pobavila). Takže vážené maminky so psami - Mám na Vás otázku:
Ja mám doma kozu. Keď som v obchode, na pošte, alebo v práci, nemá mi ju kdo hlídat. Možem si ju vziať so sebou a nechať ju priviazanú pri vstupných dverách na poštu, nech Vám ožerie šaty? Alebo priamo pri nákupných vozíkoch, prípadne si ju vziať na ruky, do tašky, aby oňuchala a ochutnala šalát, ktorý si potom kúpite? Prípadnú "nehodu" vyčistím do pytlíka.
SKUTOČNE SA VÁM TOTO POČÍNANIE ZDÁ V PORIADKU?!?
Vaše psy sú všade, aj tam kde majú vstup zakázaný.

nikody
16. led 2016

@luciamala1979 teď vážně.. A význam této vaší diskuze je jaký...?! Aby se někdo chytl za nos a už to nikdy neudělal... Tomu jako věříte... Že cokoli změní?! Nebo jste si prostě přišla jen postěžovat?

luciamala1979
autor
16. led 2016

@nikody tak potom bol na vine asi len velky palec na iphone 🙂)

luciamala1979
autor
16. led 2016

@nikody a vyznam vasich prispevkov k mojej slov.je aky presne?

luciamala1979
autor
16. led 2016

@nikody inak je to tu napisane su tu dve hladiska - vyzva a snaha pochopit nazor tak skuste precitat;)

nikody
16. led 2016

@luciamala1979 od začátku přemýšlím, co vede člověka k tomu toto založit.. Nic víc, nic míň asi...

nikody
16. led 2016

@luciamala1979 výzva k páníčkům nebo výzva k lidem, co jim to vadí, aby konali?

luciamala1979
autor
16. led 2016

@nikody sž ste premýšlaním došla k slovenčine a zdá sa Vám to v poriadku 🙂 výzva k tým kt.to vadí ako mne

nikody
16. led 2016

@luciamala1979 takže výzva typu.. Až uvidíte psa (v té či oné situaci), tak si počkejte na páníčka a vyčiňte mu...?! Tak to potom jo, to už dává smysl😉

luciamala1979
autor
16. led 2016

@nikody nie nie výzva je popísabá vyssie ja osobne sa spaničksmi už nebavím nemá to zmysel

nikody
16. led 2016

@luciamala1979 aha, tak až budu mít dlouhou chvíli, tak si tu výzvu přečtu, ať jsem zase o něco chytřejší. Popravdě, ani tato diskuze smysl nemá, ale přeji vám to.

luciamala1979
autor
16. led 2016

@nikody v poriadku tak nedtrácsjte čas ste moment mimo téma ;)

nikody
16. led 2016

@luciamala1979 k tomu, že si váš syn kopal cestou domu... Kopat si má na hřišti... A jsme u toho... Dovolíte dítěti aby si kopalo na chodníku, cestou domu, když jde okolo člověk se psem...?!

magdalenax
16. led 2016

@nikody Mně už to připadá asi tak, že když se bude někdo bát vody, tak by se měly zrušit rybníky

lti
16. led 2016

@cheynee ja teda take nechapu noseni, vodeni psu do obchodu. Jeste kdyz si ho nejaka odusevnela panicka polozi do nakupniho kosiku. Nechapu. Vy mozna mate rada psi chlupy vsude, ale jsou i taci, kdo ne. Ano ja nemam rada psi, mam rada kocky a papousky. Kdyz jsem byla mala a sla s maminou, tak na me jeden bezduvodne zautocil.

lti
16. led 2016

Neco podobneho je, kdyz daji matky dite v botech primo do nakupniho kosiku, kam normalni lide davaji potraviny. To je taky humus.

magdalenax
16. led 2016

@lti Ano, to už jsem tu taky napsala. Nevím, kdo by v tomto případě dostal pokutu, kdyby to viděla hygiena. Zda rodiče, nebo obchod

luciamala1979
autor
16. led 2016

@nikody to upravuje nejská vyhláška? Okrem toho ten pes tam bol bez pána. Keď nevieze nežvástsjte neutočte zbytočne A ano dovolím, moje deti nechodia a nebudu chodiť na vodítku

luciamala1979
autor
16. led 2016

@magdalenax spíš obchod, maju to zabezpečiť, podľa smerníc

lti
16. led 2016

@magdalenax meli by to dostat oba, aby se matce rozsvitilo a obchodnik, aby to hlidal.

luciamala1979
autor
16. led 2016
luciamala1979
autor
16. led 2016

@lti ďakujem Ano, je to o rešpekte každý máme hranicu nastavenu inde

luciamala1979
autor
16. led 2016

Presne tu vidieť tu intoleranciu v spoločnosti. Dieťaťu zakážeme cjodiť po chodníkoch sedieťvo vozíku na to vyhradenom! mieste, vezmeme mu loptu imaginárne jo prevedieme na ihrisko aby si nekopli / nevyhodilo balon mimo ihriska. Pes na druhej dtrane može za zákaz lebo nie sme spoločnosť schopná rešpektovať nadtavenŕ hygienické požiadavky a normy. Znova sa opýtam je to fakt v poriadku? Niekto nemá psa, chová jak mazlíčka prasa , ja vezmem tu moju kozu bude Vám to za stejné? Pay su len zvieratá, normy by mali platiť pre všetkých

riga
16. led 2016

@lti To je naivní představa, že ty boty jsou špinavější než vozík. 😉

magdalenax
16. led 2016

@luciamala1979 bavíme se o tom, když rodiče dávají děti přímo do vozíků, kam se dává nákup

lti
16. led 2016

@riga vozik alespon neslape napr. do psich ekskrementu a do dalsich hnusu. Proste mi to prijde nechutne. Jakoby na kosiku nebylo misto pro posazeni ditete k tomu urcene.

magdalenax
16. led 2016

@riga Ten vozík se chodníků dotýká, to ano, ale kolečky, né nákupní plochou

luciamala1979
autor
16. led 2016

@magdalenax ano malte pravdu toto je nehygienické, videla dom to však raz za život Psy vidím v bille a na poďte každý deň Myslím že matka kt.by ste na tomupozornila by hľadala iné riešenie nákupu s 2 deťmi. Zrešpektuju upozornenie aj msjitelia psov a nudu voči ostatným tolerantní?

luciamala1979
autor
16. led 2016

@magdalenax buďme reálni už keď ide o to ako často sa čistí a dezinfikuje..

magdalenax
16. led 2016

@luciamala1979 ... chodník?

magdalenax
16. led 2016

@luciamala1979 já tedy neznám poštu, kde by prodávali potraviny

Strana