Pro matky a lidi se psy
Vážené maminky so psami, ktoré tak rady uvazujete svoje psy pred obchodom, alebo ich tam len tak volne necháte pobehovať pred obchodom "pretože to nie je vyhláškou zakázané a možu tam rovnako behať ako moje deti". Prípadne si ich vezmete v taštičke, na ruke priamo do potravín, čo je nerešpetovanie zákazu na vstupe obchodu a považujem to osobne za maximálne nehygienické..
Som bývalý myslivec, momentálne nemám psa, mám dve malé deti, ktoré sa ich šialene boja, z dovodu zlej skúsenosti v lete (syna naháňal štekajúci pes a panička sa pobavila). Takže vážené maminky so psami - Mám na Vás otázku:
Ja mám doma kozu. Keď som v obchode, na pošte, alebo v práci, nemá mi ju kdo hlídat. Možem si ju vziať so sebou a nechať ju priviazanú pri vstupných dverách na poštu, nech Vám ožerie šaty? Alebo priamo pri nákupných vozíkoch, prípadne si ju vziať na ruky, do tašky, aby oňuchala a ochutnala šalát, ktorý si potom kúpite? Prípadnú "nehodu" vyčistím do pytlíka.
SKUTOČNE SA VÁM TOTO POČÍNANIE ZDÁ V PORIADKU?!?
Vaše psy sú všade, aj tam kde majú vstup zakázaný.
@eldrag no konečne. Snáď vedia psíčkari čítať 🙂)
@luciamala1979 ak pri pohlade na psa zacne hystericky jacat a bezi prec, tak si myslim, ze by psychologa potreboval.. Aspon takto to z tvojich prispevkov vyznelo.. Netvrdim, ze potrebuje psychologa, pretoze je problematicky. Ale strach so psov predsa odbornik v kolektive, ktory sa zameriava na psychicky vyvoj (mmch hodne vtipna formulacia a tiez je zvlastne, ze ma v kolektive psychologa.. Resp. usudzujem, ze tam ma psychologa, pretoze ucitelka rozhodne nie je odbornik na psychicky vyvoj) nerozpozna a "nevylieci". To je konkretny problem, ktory treba riesit, áby nemal problemy v dalsom zivote..
Ono aj zviera vychovava clovek a casto dlhodobo.. Takze skor porovnavam vychovu..
Vážení, viete prečo bola zrušená vyhláška upravujuca pohyb psov? Najvacsi argument bol že nikto sa na terajší system ohrozenie a obťažovanie psom nesťažuje. Takže tí čo Vám to vadí upozornite na to! Vidíte príspevky tu vo fóre, nehľadia na nikoho na Vás ani Vaše deti, smeju sa z toho že dieťa sa štekajuceho psa bojí namiesto toho aby ho obládali voľne ho nechaju vybehať, na viac sa nezmožu, netušia čo ten pojem znamená. Nahláste riešte lebo nás druhu stranu potom nepočuť
@evaviki v každej lepšej MŠ sukr.máte kolektív sučasťou kt.je psycholog. Tým debatu o mojom dieťati končím, predpokladám že k nej nemáte kompetentné vzdelanie;)
@luciamala1979 Můj pejsek zrovna spí v naší posteli, takže je asi jasné, že mi pejsci ani v obchodech nevadí... 🙂 V období brigád jsem párkrát byla i v supermarketu na inventuře a věřte, pejsek v tašce je úplně v pohodě... protože tam běžně mezi regály běhají myši..., kterých si při nákupu ani nevšimnete... Pejska bych u obchodu neuvázala, bála bych se, že ho tam už nenajdu, ale jinak mi to nevadí, pokud je dobře uvázán a neútočí na lidi..
Zatím nejsem maminka, ale až se povede, bude prcek vyrůstat s pejskem za zadkem a věřím, že to bude v pohodě🙂
@rickym držím palce 🙂 co ta koza?🙂
@luciamala1979 tu sa niekto smeje na tom, ze sa dieta boji stekajuceho psa??? Precitaj si vsetky prispevky poriadne. Nic take som si nevsimla. Psa som mala, neznasala som dementnych rodicov, ktori kludne pustia decko za psom (podotykam, ze bola na voditku) a neriesia to. Moj pes neznasal deti, vyhybala sa im, ale na tom voditku nemala moc sanci utiect z dosahu dietata. Takze chyba je na oboch stranach..
Zacni to riesit, volaj na volne pobehujucich psov bez dozoru policiu.. Miesto toho, aby si tu polemizovala na fore, co sa tebe zda/nezda normalne a pisala, ze my sa tu vysmievame zo strachu dietata (co vobec nie je pravda), tak zacni laskavo u seba a ries si to v okoli. Inak to nezmenis a rozhodne nie tym, ze pises sem. Tak napis na mestsku cast, volaj pravidelne policiu, ries to v Bille s veducim. Ak nepomoze, eskaluj ten problem vyssie. Ries to priamo na poste, ak ti nevyhoveju, zavolaj policiu, ze tam je pes a ty sa bojis ist okolo neho. A ak nemas zaujem to riesit poriadne (jedna "staznost" v Bille nie je poriadne riesenie), tak sa na to vykasli a nerozculuj sa na ostatnych, ak ty sama pre tu zmenu nic neurobis..
@luciamala1979 nie, nie je beznou sucastou sukromnej skolky psycholog.. 😀 Ale to je asi jedno. Este mas jednu variantu - objednavaj si jedlo priamo domov a nemusis riesit psa v obchode..
@luciamala1979 Kůzle by mi bylo milejší, ale snesu i kozu 🙂
@evaviki jojo uz sa udialo a bude sa diat, pridate sa? Chce to podnety od viacerych ludi 🙂 aj preto som tu
@evaviki vy si naucte psa na zachod a neobmedzujte ma v pohybe.
@evaviki tak sucastou nasej skolky je. 🙂 ide o skolku Tetty postihy tam nemaju tak prip mrknite aby ste konecne dokazala vynechat mojho syna z diskusie
@nikody celkom nerozumiem vasmu dotazu asi mam nizky IQ 🙂)
@nikody Palec nahoru
@luciamala1979 no spíš ne asi, ale určitě... A pardon, pišete byl jsem myslivec... nevím zda jste muž (což by o tom IQ na 'mateřském' webu vypovídalo mnoho), tak kdyžtak oprava na školéní být kozlem...
@nikody fajn
@luciamala1979 nemam psa.. 😀A aj ked som mala, nikdy nikoho v pohybe neobmedzovala..
A nie, nepridam sa. Pridam sa v pripade, ked mi nieco bude vadit.. V okoli s tym problem rozhodne nemam..
@nikody snad to nebylo i na me. Pani se pta slovensky, tak slovensky pisu i odpoved 🙂
@evaviki nemusíte je to len výzva
Ak tu niekomu vadí sj možeme písať aj v angličtine ak s tým nemáte problém🙂
@nikody tak nečítajte a buďte v kľude🙂
@luciamala1979 Zrovna včera jsem manželovi před obchodem říkala,proč si lidi berou ven pejsky když jdou nakupovat a uvážou je venku.Za jedno je mi jich líto,za druhé se divím.že se o ně nebojí a za třetí velkou část obcházím obloukem.Co si budeme povídat,je to jen pes a vím já co ho rapne.Do obchodu podle mě nepatří vůbec,v tašce max.ti co jim čučí jen čumák.Kdybych vás potkala s kozou... 😀 .
Rozjívené děti v restauraci mi vadí.Je to blbý,ale do určitého věku,popř. v určitém období ,tam s nimi rodiče nemají chodit.Mluvím za sebe a ze své zkušenosti.Psa i děti máme 😉 .
@nikody jak se prosím řekne v ženském rodě myslivec?
@nikody máte niečo k téme alebo ste bez názoru?
@marton ďakujem. Ak by sme boli všetci na sidl.voči sebe takto tolerantní, bolo by to bez boja
@luciamala1979 již jsem psala, že by mi asi vadila psí společnost v obchodě méně, než ta vaše s dětmi, opakovat se nebudu😉 ale nic, v klídku, už jdu... PS: když jsem měla dítě v kočárku, pes (malý) nejen v obchodě, seděl dole v prostoru 'na tašky' a nikdy jsem se nesetkala s nikým, koho by to dráždilo...
@nikody tak to berte tak že som prvá určite nie posledná

@evaviki trva to od posledneho leta .. ale moj syn psychologa urcite nepotrebuje, o tom nepochybujte. Po vsetkych strankach je v poriadku, prechadza v kolejtive odbornikmi aj na psychicky vyvoj zameranymi a poprosim Vas ostatnych ak sa tu chcete stazovat na deti kt.sa nevedia spravat zalozte si vlastnu diskusiu, otazka v prispevku sa deti netykala. Ak ju neviete zodpovedat kratko strucne neprispievajte. Cns dietata je niekde inde ako psa, dieta sa necvici ale cely zivot vychovava je to obrovsky rozdiel preto povazujem porovnavsnie zvierat s detmi za zvratene (uz ked maju marker nezodpovednosti za svoje konanie teda spolocny).
Nemam rada hlupych ludi :O ktori msju rovnako spolocny market s tou mojou kozou :O
@veraga