icon

Pro matky a lidi se psy

luciamala1979
15. led 2016

Vážené maminky so psami, ktoré tak rady uvazujete svoje psy pred obchodom, alebo ich tam len tak volne necháte pobehovať pred obchodom "pretože to nie je vyhláškou zakázané a možu tam rovnako behať ako moje deti". Prípadne si ich vezmete v taštičke, na ruke priamo do potravín, čo je nerešpetovanie zákazu na vstupe obchodu a považujem to osobne za maximálne nehygienické..
Som bývalý myslivec, momentálne nemám psa, mám dve malé deti, ktoré sa ich šialene boja, z dovodu zlej skúsenosti v lete (syna naháňal štekajúci pes a panička sa pobavila). Takže vážené maminky so psami - Mám na Vás otázku:
Ja mám doma kozu. Keď som v obchode, na pošte, alebo v práci, nemá mi ju kdo hlídat. Možem si ju vziať so sebou a nechať ju priviazanú pri vstupných dverách na poštu, nech Vám ožerie šaty? Alebo priamo pri nákupných vozíkoch, prípadne si ju vziať na ruky, do tašky, aby oňuchala a ochutnala šalát, ktorý si potom kúpite? Prípadnú "nehodu" vyčistím do pytlíka.
SKUTOČNE SA VÁM TOTO POČÍNANIE ZDÁ V PORIADKU?!?
Vaše psy sú všade, aj tam kde majú vstup zakázaný.

luciamala1979
autor
15. led 2016

@koordinatorka_odboje ja to nechcem riešiť. Bolo by fajn, ak by ste si prečítali celú diskusiu, lebo takto sa opakujem. Ja som položila v úvodním príspevku dve otázky a na tie čakám odpoveď 😉

blecha94
15. led 2016

Ano, přijde mi normální vzít s sebou psa do obchodu, stejně jako mi přijde normální vzít tam s sebou svoje dítě. Já osobně se teda vždycky snažila, aby se mnou pes do obchodu nemusel, protože je to pro něj spíš stres, než radost (obzvlášť, když jsem ho musela uvazovat venku), ale občas jsem zkrátka byla na vycházce a rovnou si i nakoupila. Bez problému. Nepřijde mi na tom nic nehygienického. Leckdo se poškrábe v prdeli, než si jde ohmatat špičku chleba a přebrat rohlíky, takže pes v košíku mi vážně žíly netrhá. 😀 Nedělám si iluze, jak se s potravinami v supermarketu nakládá (ať už ze strany personálu či nakupujících), takže udržovaný, odčervený a očkovaný pes je vskutku to nejmenší zlo. 😉

majkoz
15. led 2016

Tady bude spíš problém s nadměrnou produkcí žluči, s nedostatkem nadhledu,s kozou co nevydrží bez své kámošky se pást doma na dvorku, zatímco kámoška jde nakoupit-Ne,není to impertinence(i když se to nabízí),zakladatelka si srovnání kozího a psího(pes-přítel člověka) braní-nebraní na nákupy sama vybrala.Možná to vymyslela ještě dobře.. co takový příměr s opicí,turem či kurem domácím,že...

kulatakosticka
15. led 2016

@cheynee nesouhlasím s tím, že za to, že se dítě bojí psů, může rodič. Tříletý syn miloval velké psy, rad si je hladil, sledoval při aportech.... Pak na něj párkrát skočil malý pes a jednou po něm vystartoval větší - s přítelem jsme psa zahnali. Jeho majitel jen čuměl a pak nám řekl, že ať se nebojíme, že až syna kousne, tak že ho dobije. No moc uklidňující zážitek pro tříletého a sakra si to pamatuje a psům se vyhýbá.

holubice.petra
15. led 2016

Prcko psi v taskach u majitelu mi jsou tak nejak jedno...spis mi je jich lito kdyz vidim ze si je nekdo bere sebou napr.do Ikei na celodenni vylet...uvazani psi primo u vchodu do prodejny nebo posty mi vadi dost...hlavne kdyz nemaji napr.ani nahubek! A clovek musi mezi nimi div neprolejzat skvirkou dveri...

koolombina
15. led 2016

Se psy se v potravinách tedy nesetkávám skoro vůbec, yorkšíra bych si asi nevšimla v tašce a nehygienické mi to nepřijde. Ale jinak mi psi leží v žaludku, od té doby co bydlím v hustě obydlené zástavbě a všude je nas*áno, všechny nově opravený fasády jsou hned pochcaný, kousek zeleného trávníku pod okny je psí záchod pro široké okolí. Prostě je jich moc na tak malé území. Když jsem bydlela v rodinném domku (a téměř v každé zahradě byl pes) tak jsem k nim měla mnohem lepší vztah. Ale je mi jasné, že psi samotní za to sotva můžou, to páníčci.

magdalenax
15. led 2016

Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky. Jestli mi však něco opravdu vadí, to jsou děti přímo v nákupních vozících a v botách. Nákupní vozík je na nákup potravin, ne atrakce pro pětileté děti, které chodí! Pro menší děti je ve vozíku sedátko. Nepřijde mi v pořádku, že dám do vozíku chléb, i když v sáčku, přičemž tam bylo před mým nákupem dítě v botách, které se prošlo po chodníku. Jestli má nějaká nakupující v kabelce psa, ještěrku, nebo morče, to je mi upřímně jedno

magdalenax
15. led 2016

@blecha94 Jak jsem napsala výše, nákupní vozík je na nákup...

sweet81
15. led 2016

@cheynee nesouhlasím, že rodič může za to, že se dítě bojí psů. Syn má hrůzu ze psu a rozhodně za to nemůžeme😄
Babička s dědou mají psa, druhý děda kočky, prababí slepice, králiky, takže je syn se zvířátama od mala a zvířata má rád, jen těch pejsků se bojí a nenechá si vysvětlit, že nic neudělají.

magdalenax
15. led 2016

@sweet81 neustoupím od toho, že pes, není-li to asistenční pes, nemá v obchodě co dělat, pokud ho tedy majitelé nemají po dobu nákupu trvale ve svých taškách, co se týče dětí,- jsem se již vyjádřila

blecha94
16. led 2016

@magdalenax Okurka je taky k jídlu a někdo ji zvládá použít i jinak... 😀

Ano, primárně to je věc, do které se vkládá nákup, ale když si tam někdo odloží malého psa (vlkodava v košíku jsem ještě neviděla 🙂), tak mě osobně to nepohoršuje. Potraviny, co se prodávají volně, dám do sáčku (navíc jde většinou o ovoce a zeleninu, a ty stejně před konzumací omývám) a ostatní je zabalené, takže nevidím ani zásadní hygienický problém. Jak jsem již psala, spíš mě trápí, co za lidi přede mnou nákupní vozík tlačilo, čili co za bakteriální poklady zůstalo na madle a třeba na tom pečivu, než co kdo vezl uvnitř.

Samozřejmě je to jen MŮJ názor, ale zakladatelka se ptala, co komu přijde OK, tak jsem napsala, jak to vidím já a stejně tak to vysvětluji Vám. 🙂

magdalenax
16. led 2016

@blecha94 Pes ať malý, či velký, ať je to vlčák, nebo čivava, chodí po čtyřech. Dítě po dvou. Dospělý, střízlivý člověk taktéž, takže určitě né po rukou. V obchodech jsou k mání rukavice při výběru pečiva a každý slušný člověk je použije. Pokud však do vozíku dá nějaký s prominutím plebejec dítě v botách, nebo psa, nebo si nevezme ty rukavice při výběru pečiva, tak je to na inteligenci toho dotyčného. Je mi naprosto jedno, zda je pes očkovaný, nebo jaký, to s tím nemá vůbec co dělat. Ten pes lítá venku naprosto stejně, jako to dítě, nebo dospělý člověk. Nákupní vozík je na nákup, neslouží k přepravě dětí, či zvířat během nákupu, tečka.

luciamala1979
autor
16. led 2016

@magdalenax vstup do potravin je psum podle smernic HCCP zakazan Vas vnitrni pocit je irelevantni Deti maji svoje misto a nakup taky meli by to rodice respektovat

luciamala1979
autor
16. led 2016

@magdalenax ani pes v taške nemá v potravinách co hledat, povolen je asist.pes..;) jenom
@blecha94

luciamala1979
autor
16. led 2016

@magdalenax tak prosim, ked vam to nevadi mne parazity psov dost vadia doma ich nepestujeme Verim zw pripadba koza by vam rovnako nevadila 🙂

riga
16. led 2016

@magdalenax

Já bych si to nemalovala. Jaký je, si myslíš, hygienický standard skladovacích prostor pro potraviny?
Takové dětské boty na tom z hygienického hlediska nebudou hůř než madlo košíku.
Dáváš do košíku cibuli, brambory, melouny?

Snad souhlasím s tím, že pětileté je na to už opravdu velké. Naprosto chápu matku vícero dětí, která dá jedno do sedátka a druhé (také ještě malé) posadí do košíku.

blecha94
16. led 2016

@magdalenax Ale kosiku se v rukavicich urcite nikdo nedrzi. 🙂 Tu se nekdo postoura v nose, tu mezi pulkami, pak si z mezizubniho prostoru vystoura zbytek obeda... a zase se hezky chyti. A po nem se kosiku chytite vy a veskere obyvatelstvo madla je v tu ranu i vase a vesele si s nim vybirate potraviny. Ale to vam nevadi, ze, protoze co oci nevidi, to srdce neboli.

Do obchodu nelezou jen lidi dobrych zpusobu, a uprimne, clovek, co ma v kosiku velke dite ci maleho psa, ale pecivo vybira v rukavicich, je mi o dost milejsi nez ten, co dite ani psa nema, ale rohliky prehrabuje jak polelnici a jeste do nich sem tam psikne a hodi kemra. 🙂

luciamala1979
autor
16. led 2016

@blecha94 takze podla Vas uz je to vsetko v p...i, prestanme sa umyvat zbytocne

blecha94
16. led 2016

@luciamala1979 Kdepak, ja se budu myt i nadale, ale nedelam si iluze, ze kazdej z nas je cimprlich na hygienu. 🙂 Chtela jsem proste rict, ze clovek v obchode prijde do styku s horsimi vecmi, nez se psem a ditetem v kosiku. To samozrejme neznamena, ze vam to i nadale nemuze vadit, ovsem argument o hygiene je ponekud pase. Tot vse. Hezky den. 🙂

dannyblakely
16. led 2016

@luciamala1979 mně by koza nevadila, klidně si ji tam uvažte dle libosti. A běžte někam s tou vaší averzí. Já měla dřív a někdy i teď alergii na děti. Tak sem mám maminkám tady napsat, ať je taky nechávají doma a neberou do obchodu, na poštu atd..??

luciamala1979
autor
16. led 2016

@blecha94 ste trochu mimo nie? kedze to upravuju smernice HCCP tak asi tak celkom nemate pravdu, ze tu nejde o hygienu. Rovnako hygiene jej prekrocenie hlasit, pes v predajni je nieco ine ako clovek kt.nepouzil rukavicu na vyber peciva! Ale rozumiem, je jednoduchsie psa vopchat do postele a dat mu vylizat vlastny tanier alebo ho pusinkovat, ako ho vycvicit.
Inak mi pride absolutne scestne porovnavat zviera s dietatom, ale tak ludua sne rozni..

luciamala1979
autor
16. led 2016

@dannyblakely dieťa vs človek má v tomto štáte 'trochu' iné práva ako psy. Moje deti nikoho neinťažuju ani krikom ani správaním, nečuraju ani neštekaju na ľudí, nehryzu Vam do noh ani Vas neoťažuju lezenim do sukr.osobného priestoru. vŠETCI kt.porovnávate deti so psami - toto je pre mňa ďalšia zvrátenosť abnormálnosť

luciamala1979
autor
16. led 2016

Preto dom ako prirovnanie dala kozu verím že vám bude vadiť viac ako deti. Pre mňa uplne choré a primitívne ospr.sa musela som 🙂

dannyblakely
16. led 2016

@luciamala1979 pro vás je to zvrácenost, pro mě je zase zvrácenost to, že někdo nemá zvířata rád. Já zas nemám ráda většinu lidí a taky tu neprohlašuju, že si nepřeju, aby mě otravovali. Jasný, respekt k nepejskařům musí být, pes by měl být před prodejnou zajištěný, ale ten váš příspěvek se mi zdá celkově hodně přehnaný.

koordinatorka_odboje
16. led 2016

V zivote jsem psa v potravinach nevidela, pokud ano, spis me to pobavi nez pohorsi 😀 zato jsem vcera byla v obchode, kde chodila nemocne decko cca 2-3 roky a psikalo aniz by si zakrilo usta rukou! A to neustale! Ja v 7 mesici jsem rostla. Zda se vam toto normalni??
To radsi toho psa, prosim pekne. 😠

blecha94
16. led 2016

@luciamala1979 Snad byste mela do smernic dosadit i to, aby markety mely sprchy a lide mohli dovnitr jen vymydleni a v kombinezach, co vy na to? Ja myslim, ze to by bylo uplne idealni. 😀 A nosit s sebou maximalne 14 dni starou bezinfekcnost!

veraga
16. led 2016

@luciamala1979 Práva dítěte, dospělého člověka i psa končí tam, kde začínají práva druhého. Neporovnáváme zde děti a psy jako takové, ale poukazujeme na to, žejedno mají společné. Jejich myšlení není na takové úrovni, aby mohli ve společnosti jednat samostatně. Proto je za jejich chování zodpovědný rodič/majitel.

evaviki
16. led 2016

@luciamala1979 tak som si tu diskusiu preliezla komplet 😀 Nie, psa v obchode ani neevidujem, a aj keby som nejakeho v taske videla, tak mi je to jedno. Daleko viac mi vadia nahanajuce sa deti, ktore tam vrieskaju. Vadia mi bezohladni ludia, co narazaju kosikmi do ostatnych. Na psa, co pobieha po sidlisku, ams moznost zavolat policiu, sama pises, ze majitel nakupuje pol hodinu, takze casu dost, aby sa tam policia dostala a ver tomu, ze ked zavolas, musia prist. Druha vec je, ze ak sa ti nepaci obchod, kto ta nuti ist tam nakupovat? Chod ku konkurencii. Byvas v Prahe, obchodov mas na kazdom rohu kopec, takze ziadny problem.. Inak zrovna fotky, ktore si davala, sa mi nijak zle nezdaju, pes na nich nikomu nezavadzia. Chapem, ze sa tvoje dieta boji psov, ok. Ale ak nezvlada prejst okolo psa bez toho, aby nezacalo jacat (tusim si pisala, ze to trva uz 3 roky a mal vtedy 2 roky), tak by bolo fajn navstivit s nim psychologa, aby mu pomohol. Vezmi si, ze bude chodit do skoly za par rokov sam a stretne po ceste psa.. Vrati sa domov? Nepojde do skoly? Asi by to chcelo aj zmenu pristupu z tvojej strany, ak sa stale budes rozculovat, ze tam ten pes je, tak to dieta z teba vyciti a jeho strach tym len podporujes..
A nie, nevadila by mi ani koza v obchode 😀 Voci zvieratam som velmi tolerantna, na rozdiel od ludi sa v 90% pripadoch chovaju slusne..

barulina
16. led 2016

velci psi mi pred obchodem vadi,kor kdyz nemaji kosik. Male zvladnu. V obchode ni vadi jakekoliv zvire. Sana mam psa od jakziva, hlodavcu rybicek ptaku nespocetbe ale nevim proc by psiska mela byt v obchide

eldrag
16. led 2016

Myslim ze tu ma billa spiona 😀 nebot tam dnes jiz visela cedulka

Strana