icon

Pro matky a lidi se psy

luciamala1979
15. led 2016

Vážené maminky so psami, ktoré tak rady uvazujete svoje psy pred obchodom, alebo ich tam len tak volne necháte pobehovať pred obchodom "pretože to nie je vyhláškou zakázané a možu tam rovnako behať ako moje deti". Prípadne si ich vezmete v taštičke, na ruke priamo do potravín, čo je nerešpetovanie zákazu na vstupe obchodu a považujem to osobne za maximálne nehygienické..
Som bývalý myslivec, momentálne nemám psa, mám dve malé deti, ktoré sa ich šialene boja, z dovodu zlej skúsenosti v lete (syna naháňal štekajúci pes a panička sa pobavila). Takže vážené maminky so psami - Mám na Vás otázku:
Ja mám doma kozu. Keď som v obchode, na pošte, alebo v práci, nemá mi ju kdo hlídat. Možem si ju vziať so sebou a nechať ju priviazanú pri vstupných dverách na poštu, nech Vám ožerie šaty? Alebo priamo pri nákupných vozíkoch, prípadne si ju vziať na ruky, do tašky, aby oňuchala a ochutnala šalát, ktorý si potom kúpite? Prípadnú "nehodu" vyčistím do pytlíka.
SKUTOČNE SA VÁM TOTO POČÍNANIE ZDÁ V PORIADKU?!?
Vaše psy sú všade, aj tam kde majú vstup zakázaný.

luciamala1979
autor
15. led 2016

@nita1984 ano máte pravdu, vela detí je málo "uhraničených" rodičmi, ale mojich sa to teda netýka Ziadam len rovnaký rešpekt od iných, aký dávam ja im

nita1984
15. led 2016

@luciamala1979 pak nevidím důvod, proč tady napadáte majitele psů. To není o respektu. Máte žádat respekt od konrétní osoby. Stejně tak moji psi jsou v tomhle naprosto bezproblémoví (např. loni na Slvestra majitel chaty ani nevěděl, že tam jsou), kdybych je nehlásila při placení, ani jsem platit nemusela.
Házet vśechny do jednoho pytle je velmi snadné. Je to stejné jako kdybych napsala DOPRD.LE TO ŽE JE NĚKDO MATKA HO NEDĚLÁ BOHOROVNÝM !!!!!! UVĚDOMTE SI ŽE VAŠE DÍTĚ NENÍ NIC, CO BYCH CHTĚLA VIDĚT, SLYŠET A UŽ VŮBEC TOMU NEHODLÁM UHÝBAT ATD. ZROVNA NEDÁVNO MĚ TAKHLE JEDEN SPRATEK NEVYCHOVANÝ SRAZIL VE DVEŘÍCH A JEŠTĚ MI UPATLAL KALHOTY OD MARMELÁDY Z KOBLIHY CO MĚL V RUCE. A mám tady zakládat nenávistná fóra? K čemu?

mischamish
15. led 2016

Nevidím vůbec nic špatného na přivázaní psa před obchodem - pokud je to alespoň trošku dál od vchodu, aby neotravoval lidi. Na druhou stranu nechápu, proč by to někomu jako mělo vadit. Vždyť tě to nijak neovlivňuje, tak si nestěžuj.

Nechat psa samotného poběhávat před obchodem je už něco jiného. To by mi vadilo z bespečnostních důvodů - jak okolojdoucích, tak samotného psa. Pes má být okolo ostatních lidi vždy na vodítku a zvláště, když není s páníčkem.

Co se týče braní malého psíka do obchodu v tašce, tak pokud tam ten psík sedí a nic neolizuje či neočuchává, tak by mi to taky nevadilo. Ještě jsem to nikde neviděla, ale asi nejsem tak háklivá jako zakladatelka diskuze.

Někteří lidé berou své psy jako členy své rodiny a snaží se je brát kam jen můžou a já to naprosto chápu. V dětství jsem měla psa, kterého jsem milovala nade vše. Zbožňoval procházky a tak jsem ho s sebou brala skoro všude.

Chce to klid a nohy v teple 😉

kacca11
15. led 2016

Pes v tasce v restauraci nebo v obchode s potravinami nebo i jinem mi pripada naprosto v poradku, pokud majitel obchodu nevylepi zakaz. Pokud je pes v tasce, pripadne na voditku u nohy, nevidim problem, neobtezuje a neznecistuje. Myslim si, ze mnohe deti jsou v obchodech daleko vetsi problem a chovaji se co se tyka hygieny potravin mnohonasobne rizikoveji.

Uvazovani psu pred obchodem a bez dozoru mi v poradku nepripada. Pes neni pod dohledem, muze byt ohrozen nebo treba i ukraden.

Samozrejme by se majitele psu meli chovat tak, aby jejich pes nebyl nebezpecny, neskakal na lidi a veci apod.

luciamala1979
autor
15. led 2016

@nita1984 ale už sa opakujem, už som to tu písala. Nepochopím myslenie tých, ktorí to robia a zaujíma ma to, ako to vnímajú, pretože mi to príde scestné, nehygienické, neúctivé a nerešpektujúce voči ostatním, nechápem, ako im vobec može napadnúť vziať napr. psa do obchodu medzi potraviny. Preto sa na to pýtam. Prípadná diskusia ohľadne detí kt sa chovajú ako ste popísala je možná k založeniu / na zváženie na Vás

luciamala1979
autor
15. led 2016

@kacca11 ja mám na mysli konkrétne billu, na ktorej je zákaz vstupu vylepený hneď na vstupe ( s výnimkou vodiaceho psa pre nevidomých samozrejme). Česká pošta to je snáď jasné - rovnako Ostatne samozrejme súhlasím

luciamala1979
autor
15. led 2016

@mischamish ale jo ovlivŇuje, keď sedí vo dverách a musím niest dve deti cez vchod o šírke 60 cm z pošty, keď je tam pes nastrčený. To mi teda nepripadá v poriadku.
Pobehujúci pes před obchodom, kým si pán nakupuje aj pol hodiny, je na našom sídlisku štandard

mischamish
15. led 2016

@luciamala1979 Ve dveřích by sedět neměl. Já psala uvázaný dále od vchodu, aby lidi neotravoval. To by mi taky vadilo, kdyby seděl ve dveřích - to by měl personál vlastníkovi zatrhnout. Je to nebezpečné jak pro lidi, co jdou okolo, tak pro onoho psa ... kdyby se chudák například lekl a po někom ze strachu vyjel, tak je možné, že by to nakonec skončilo jak zraněním člověka tak uspáním chudáka psa. Vlastníci by se nad tím měli zamyslet. Bohužel mnoho lidí takhle nepřemýšlí a potom se diví ...

Když je venku hodně zima, pes má mít na sobě nějakej ten svetr a na páníčka čekat venku přivázaný v bezpečné vzdálenosti od vchodu.

Když je to malý psík velikosti čivava, tak může být klidně v taštičce, ale páníček ho musí naučit, že musí sedět v klidu a nevyskakovat, neštěkat a už vůbec ne cosi olizovat.

luciamala1979
autor
15. led 2016

@mischamish lenže situácia je trochu iná, psy sú tam kde sú zákazy a personál ani majitel to neriešia. Proste som asi iná, ako mi tu niektorí píšu ale proste sa mi to nepáči a nedokážem pochopit takýto nerešpekt a zmýšlanie ludí, preto sa pýtam, či im to príde normálne? Fakt je to potom na tú kozu, aby im to prišlo divné, neštandardné a konečne sa nad tým aj zamysleli 😀

luciamala1979
autor
15. led 2016

třeba takhle, dnešní pošta, za zákazem

eldrag
15. led 2016

ja se vyjádřím k tématu ne k názorum:
Ano nepřijde mi v pořádku když jse do obchodu s potravinami berou psi (malý velký, v tasce, v kocarku v cemkoliv) . Pes uvazany u vchodu mi nevadi, pokud neni jak gerberos a nevyjede mi po noze kdyz prochazim okolo.
Děti v nakupnich vozicich (v části pro potraviny) mi rozhodně vadí taky.

Nevychovaní psi pobíhající bez vodítka me vadí také- Mé dítě pobíhající bez vodítka a náhubku totiž nikoho nepokouše ani nepochcije kocarek nebo tašku , nebude na nikoho skakat ani štěkat. 😀 naopak jakmile se ke me nebo k memu diteti takovýto pes priblíží a toto provede, jednám rázně s majitelem... popřípadě s policistou , chodi na sidlišti celkem pravidelne. 😀

luciamala1979
autor
15. led 2016

@eldrag a jak vám policista reaguje?

eldrag
15. led 2016

@luciamala1979 ten náš místní laxne,... vetšinou rekne že psa zna že neni zlý... ale trvala jsem na tom, ze majitele upozorni na nevhodne chovani.

mischamish
15. led 2016

@luciamala1979 Tvůj úvodní článek je ovšen napsán tak, jako by ti psi vadili i v blízkosti obchodu a veřejných budov ... Ale jo, souhlasím s tebou - nemají co dělat tam, kde překáží.

pivonka2
15. led 2016

@luciamala1979 Zvířata do krámu s jídlem nepatří. Jedno jak velký pes je, ať je v tašce nebo ne, nemá tam co dělat. Je to zvíře. Nevadí mi pes přivázaný před krámem, pokud má náhubek a nebrání vchodu do krámu,můžu se mu u klidu vyhnout. Že někdo má psa jako člena rodiny ok, ale to mi může být jedno. V každém případě by se měli zaměstnanci krámu sami postarat o to, aby se vám žádné zvíře nevyskytovalo, jinak je zákaz jaksi na houby. Mimochodem jsem si teď vybavila, jak v hospodě dávala panička psovi olízat pěnu z piva,ze sklenice, že které(byť umyté),budou pít další lidi.. a jako že je to jako velká legrace... bylo mi na blití a šla pryč. prostě psi jsou zvířata,majitelé se o ně musí starat tak, aby nikoho neobtěžovali. Stejně jako rodiče dětí. A že to paní vadí-u pořádku, měli bychom to respektovat.

alboo
15. led 2016

@luciamala1979 nectu vsechny prispevky... muj nazor asi takto: psy mame a to vsude, ale neberu je sebou nakupovat a kdyz tak vyjimecne a uvazu je pokud mozno tak, aby neobtěžovali a nakup udelam rychle bojim se o ne. A v obchode mi pes teda nevadi, vic mi vadej deti, udelaj kolikrat vice skod nez ten pes

luciamala1979
autor
15. led 2016

@pivonka2 ďakujem

luciamala1979
autor
15. led 2016

@alboo ale to nie je o tom, či pes v potravinách niekomu vadí alebo nie sú proste normy, na vstupe je zákaz. Ja tam tiež nenechám jazdiť deti na odrážadle alebo kole, lebo je tam preškrtnutá brusla. Ten preškrtnutý pejsek na vstupe asi niečo zakazuje 😉 ako si to može vobec niekto dovoliť?

luciamala1979
autor
15. led 2016

@mischamish vadia mi, ak sú za zákazom, kde ja nemožem dat napr. kolo mojho dietata, lebo je tam rovnako zákaz.. ked sedí při nákupnom vozíku a ja si ho nemožem v klude vziat k nákupu. Ked sedí uprostřed dverí a ja nemožem prejst, musím niest dve deti čo sa boja na rukách. A vadí mi apriory v obchode, nakolko to považujem za nehygienické, drzé voči zákazu a riešia to normy HCCP a všetci včetně personálu to igorujú a škrabú sa za uchom

nita1984
15. led 2016

@luciamala1979 a zrovna dneska jsem jedno dítě na odrážedle v potravinách potkala.... Jak si to vůbec může někdo dovolit????

luciamala1979
autor
15. led 2016

@nita1984 ja osobne to považujem za nebezpečné pre dieta, tie regály možu spadnúť. Ale to už je o viac než hygiene. Mala ste to nahlásit, možno by sa vám na to personál vyprdol rovnako ako na mňa so psom

nita1984
15. led 2016

@luciamala1979 Já to považuji za stejně nevhodné, jako brát tam psa... stejně jako nikdo neřeší psa neřeší se ani děti (potažmo rodiče) ignorující zákazy

luciamala1979
autor
15. led 2016

toto foto by som nazvala vzhladom k miske s vodou priamo od člena teamu billy / ochrankára, ktorý mal majitela upozornit že je v potravinách a za zákazem a taky překáží - pohoštení v bille 😠

luciamala1979
autor
15. led 2016

@nita1984 takže jsou tu jenom asociály?

eldrag
15. led 2016

@luciamala1979 ja se teda priznam, ze jsem v bille s ditetem na enduru byla, pokladni me sprdla, ze to se nesmi, omluvila jsem se (pak uz jsme nechavali motorku uvazanou venku) jenze pak spustila ze jsou matky nevychovany bla bla bla, tak ji rikam, ze dva metry je za mnou pani s jezevcikem jestli ji taky neco rekne, tak mi suse oznamila ze jsem drza co je mi do toho :D ... no v tu chvili jsme mela chut tu billu demonstrativne na te motorce projet osobne :D :D

nita1984
15. led 2016

@luciamala1979 to já nevím... osobně se za asoiála nepovažuji 😅

luciamala1979
autor
15. led 2016

@eldrag rovnako som mala kolo - specialized hotrock za 5 tacov len na voziku, dole v nakupnom voziku, zastrcene, aby ho bezdaci z vonku nevzali. Sfukli ma a tiez som vyhodila v hadke na oci psy, kt. tam boli v tasticke na nakupe. Vraj im to centrála dovolila. Centrala sa vyjádřila nasledne, ze je to absolutne nepripustne a ospravedlnili sa. Povolene su podla centraly len vodiace psy. Co z ospravedlnenia, ked sa situacie dalej opakuju, ze ano

luciamala1979
autor
15. led 2016

@nita1984 no tak ak ma spolocnost nejake pravidla a ludia sa do nej nedokazu zaclenit a zrespektovat ich a ostatních, tak co to je? To by teda platilo na majitelov psov a podla vasho popisu na rodicov deti 😀

schotja
15. led 2016

@luciamala1979 Nu, což pejskaři, ale počkej až bude Evropa plná soucit potřebujících a mírumilovných muslimů, to se teprva dočkáme respektu 🤐

koordinatorka_odboje
15. led 2016

@luciamala1979 a delame to ausgerechnet my, zeny z modrykonik.cz! 😀 jak jsi na to prisla, ze to vyresis tady? 😀

Strana