Proč 15 měsíční od narození nespí?
Prosím o rady maminky dříve nespících dětí - kdy vám děti začaly v noci normálně spát a čím nastal ten zlom?
Já už prostě nevím co dělat, vyzkoušela jsem snad všechno, syn je od narození nespavec, když jsem kojila, vstávala jsem k němu i 20x za noc, teď je mu necelých 15 měsíců, kojený už není a vstáváme průměrně 7x až 10x, přičemž někdy hned zas usne (chce jen pochovat, napít, nebo dudlík), jindy musím dlouze uspavat. K ránu ho beru k nám do postele, protože už nemám sílu k němu pořád chodit. Někdy se probudí s pláčem a jakmile jsem u něj, plakat přestane, jindy má několikaminutové záchvaty pláče a nejde utišit.
Takže prosím, dejte mi někdo naději - kdy to skončí a já se konečně vyspím? Nebo jak to změnit, čím mu pomoct?
@bayt Kolem toho druhého tomu našemu začaly ty stoličky, ale vím, že už to obecně lepší bylo, protože jsem si tehdy říkala, co to máme zase za neurotika 😂. Ale jako zase teď už nějaký ten pátek chodí spát s tatínkem a na mě houkne jen dobrou noc. Tak si člověk zas říká, kde jsou ty časy, kdy jsme se k sobě tak krásně tulili (až mi to někdy lezlo na nervy 😍). Člověk si nevybere - to máš, jako s počasím - buď si užíváš, jaké je, nebo můžeš celý život remcat 😅.
@misa1106 Ad chůvičky - při prvním jsem chůvičku považovala za nezbytnost - barák na dvě patra a bla bla. Zapínala jsem ji i u našich v 3+1. Dvojčata chůvičku neznají, už mi přijde jako zbytečnost 😀. Máme pootevřené dveře nahoře v ložnici, ještě tak dvě hoďky, co už dvojky spí, je vzhůru starší a slyšíme toho víc než z chůviček. Nějak na ně mám nastavené ucho a slyším každé zamrčení, i když jsem dole v kuchyni 😉. Za mě to stojí za to, zkusit život bez chůvičky.
@bayt Já jsem taky na neodstatek spánku hodně citlivá. Naštěstí to manžel ví a o únavu se dělíme. Ráno si bere všechny tři dolů a já mám třeba hodinu pro sebe v ložnici, kdy se na mě nikdo nelepí a můžu se přikrýt krásně až po krk peřinou (jinak spím bez vršku, protože kojím často v noci vleže tandem). Nejhorší je, když nezpozoruju, že odešli a přijdou mě probudit a já ležím pořád nakrčená na boku, jako kdybych kojila 😂😈
@normalnimatka problém není ten, že bych chtela mit pustenou televizi na plný pecky atd., ale proste potřebuju večer třeba uvařit, uklidit nádobí, osprchovat se. A to ani s pootevrenymi dveřmi nejde, protože se syn okamžitě vzbudí. Má strašně lehký spánek, vzbudí ho i když projdu chodbou okolo jeho pokoje v backorach, takže radši chodím bosa. Do ložnice se nám postýlka nevejde, měli jsme tam takovou menší, když byl miminko, ale ta klasická se tam prostě nenacpe. A budí se uplne stejne u sebe i u nás, akorát když je u sebe a já za ním chodím, tak se aspoň trochu vyspi manžel, co chodí do práce. Takže tak :(
@misa1106 tak bych nechala spát muže v obyváku/děcáku a spala na manželský s dítětem. já vim, že to není ideální řešení, ale situace si docela vyžaduje nějakou změnu. a tahle změna by ti umožnila vyhodit chůvu a mít všecko vypnutý atd. a bejt rychle pohotová, když se vzbudí. pokud by se vůůbec nezměnila frekvence buzení a to všecko, o čem jsem psala, aspoň se vyspí tvůj muž, jak sama píšeš.
@normalnimatka Amen, v tomto případě hlasuji také pro toto řešení. Naše dvojčata neprobudí ani skákající čtyřleťák, ale i tak jsem u nich za tento večer (spí od sedmi) byla už asi pětkrát...
@misa1106 Chůvičku bych určitě celou noc zapnutou u 15ti měsíčního nenechala, když bude plakat nebo zavolá, tak jej přeci uslyšíte a během půl minuty jste u něj, ale spíše bych jej nechala spát u Vás. Chůvička vysílá celou noc neustále signály, je to vysílač a ta Vaše přijímač a dítě jí má blízko u sebe, prochází přes něj signál, může to mít vliv. My chůvičku používali jen na denní spaní občas, když jedno dítě spalo uvnitř a druhé venku v kočárku. Může se Vám už budit i ze zvyku, zkusila bych nechat spát s Vámi, po nějakou dobu, aby se neobával, že ho vrátíte k sobě. Pokud ho ráno dáváte k sobě do postele, možná je celou noc špatný a čeká, až ho k sobě vezmete, proto chce být i jakoby přenášen a znovu pokládán. Je to věda, já vím... Užila jsem si taky nočního nespaní dost se dvěma dětmi.
Ahoj, ted prozivame neco podobneho male je 16 mesicu. Asi 3x se povedlo ze spala celou noc jindy se budila tak 3x na mlicko a, hned spala zas ted dva tri dny nespi uz ani odpoledne a v noci place dokud si ji.nevezmu k.sobe a jakmile.ji.chci dat zpet do postylky tak se me drzi pevne a zacne histerie uz di taky.nevim rady dnes sme zkusili prestehovat postylku uvidime jestli to.pomůže jinak nevim.co.delat :(
Tak jsme dnes v noci vypnuli chuvicku a vzbudil se za celou noc jen 2x, při druhém probuzeni pro něj šel manžel, protože já bez chuvicky vedle hlavy spala jak dřevo :D. Pak spal u nas v posteli. Tak uvidíme, jestli to byla jen šťastná náhoda anebo je vypnutá chuvicka opravdu řešením 🙂
@gabrielameisselova a nemuzete si ji vzit k sobe?

@olga_ No já furt doufám, že se to kolem toho druhého roku změní. Fakt doufám :D