icon

Proč dcera při uspávání pláče? Dělám chybu?

titina12
2. únor 2023

Ahoj jdu si pro radu. Dcera 16 měsíců jsou to cca 3 dny kdy mi u usínání dělá hrozné scény! Řve a řve až je to člověku líto, já jsem silnější článek ale partner povolí takže uspávám já. Rutina se nijak nezměnila dokonce jsem jí začala číst pohádky. Nu dělám to tak že řve, sápe se po mě a já jí pokládám znova a znova a znova atd…dokud se neunavý. Má otázka tedy zní Dělám to špatně ? Nejsem na ní ošklivá neřvu na ní jen mě štve že se jakoby uřve. Nebo je to v pořádku? Děkuji za rady pokud nějaké jsou. 🙂

elfka21
2. únor 2023

@titina12 a čeho chce dosáhnout? Nechce být v postýlce nebo proč brečí?

squezy
2. únor 2023

@titina12 a usina v postylce? Chce usínat s tebou, ve velké posteli u tebe. Zkus ji vzít k sobě do postele, aby usnula tam. Ano, zvykne si na to, protože ji to bude prostě příjemné, ale zase někdy se to zase změní. Neměla bych srdce na to, aby usnula vyrvanim. Klidně ji pak prenes do postýlky, určitě ještě nebude tak těžká 🙂

palja
2. únor 2023

@titina12 u nás to dělaly obě dcery. Chtěly být se mnou, ne sami v postýlce. Takže jsem je položila vedle sebe nebo vzala do ruky a žádný pláč ani řev nebyl. Zrovna teď vedle mě spí roční dcera, v postýlce by se uřvala.
Ta starší stejně potom zase začala spávat ve své posteli, takže vím, že malou tady věčně mít nebudu.

kubesovaadelka
2. únor 2023

@titina12 já třeba miluji, že můžu dceru uspávat. Je jí rok, a vždycky o půl sedmé zalezem spolu do postele, která pak bude její, položím na sebe,pustím ji pohádku, u které vypije mlíko, jak vypije mlíko, vypnu pohádku, ona mi ještě tak 10-15 min povídá, nesmí chybět večerní lechtačka, pak si ji položím na sebe a do 5-10min spinká. Stejně ji nepoložim do postýlky dřív jak o čtvrt na 8, protože kolik takových okamžiků ještě bude?😥❤️ Ze dne na den se to může změnit, může chtít usínat sama a tak si tohle večerní uspávání užívám a miluji to🥰. Ano kolikrát je to za celý den na palici, ale nemám to srdce ji nechat vyřvat, když je u mě spokojená. Až ji bude 15let a bude s ní triskat puberta, já ji nahánět v noci po diskotékach, tak ještě budu vzpomínat na tuhle dobu, kdy mě chtěla, potřebovala, pro to, aby mohla usnout. Co když i tvoje dcera chce tvou blízkost? Cítit teplo a tlukot srdce maminky? Nevím, možná ne, možná se mýlím. Ale já jsem zastáncem toho, že miminko 9 měsíců žilo u mě a teď po roce nebo po roce a půl už mě nemá potřebovat a být samostatné? Samotné mi je z toho smutno, proto jí nechat plakat před spinkáním nechci. Třeba předtím tvá dcera spinkala sama bez problémů, ale mění se ze dne na den, učí se pořád nové a nové, v noci mohla mít noční můry, nebo přes den se něčeho lekla, nemusela sis toho ani všimnout, ale teď tě nejspíš potřebuje, tak tu pro ní buď, pokud to jde 🙏♥️

exbordelar
2. únor 2023

No asi bych to nelamala pres koleno a nechala ji usnout u sebe v posteli a obeti. U malych deti se vsechno meni ze dne na den a byva pravidlem, ze co platilo vcera neplati dnes. Pokud ma tvrdy spanek, tak ji pak prenes do postylky. Me decka se po prelozeni okamzite probudily, takze spaly proste se mnou v posteli 😃 ted uz tu mam jen toho nejmladsiho mrnouse a je to super ☺️

gdpr
2. únor 2023

U nas pomohol matrac pri postielke kde som si lahla... Syn mal pocit, ze budeme spat spolu so mnou a ked zaspal len som vstala a odisla.

titina12
autor
2. únor 2023

Děkuji za vaše zkušenosti 😊🤍 právě že usínala v postýlce a já jí hladila a byla u ní dokud neusnula. Tak snad to brzy přejde.