Proč dítě náhle odmítá dudlík?
Setkala se některá z vás s tím, že dítě z ničeho nic nechtělo dudlík? 😃 Já ho stejně chtěla pomalu odbourávat, ale malá na něm byla doslova závislá, a ze dne na den ho prostě odmítala, nechce ho ani přes den když třeba brečí jako útěchu a ani večer při usínání, a docela mi to stěžuje uspávání jelikož byla zvyklá že si vezme dudlík a já ji hladím, a ona se spíš ududlá než usne 😃 furt si hrabe do pusinky, celý den tam má ruce, a mě by zajímalo jestli je to normální fáze že ho prostě nechce, nebo to může mít nějaký jiný důvod, tak děkuji všem zatím 🙂
No já bych tedy byla ráda, ale nemohl někdo zasáhnout, že takhle velký děti už dudlík nemají? Ty děti už jsou vnímavý
@anonym_autor taky si myslím že to budou zuby, zvlášť jestli si furt sahá do pusy. Každopádně buď ráda, dudlík schovej a alspoň se ho zbavíš bez hysterických výstupu. Chápu že uspavani je horší ale když ho stejně sama nechce tak s tím nic nenaděláš, to si časem sedne. Já bych teda rozhodně využila situace a dudlíky vyhodila, věk je na to akorát.
@anonym_autor taky si myslím že to budou zuby, zvlášť jestli si furt sahá do pusy. Každopádně buď ráda, dudlík schovej a alspoň se ho zbavíš bez hysterických výstupu. Chápu že uspavani je horší ale když ho stejně sama nechce tak s tím nic nenaděláš, to si časem sedne. Já bych teda rozhodně využila situace a dudlíky vyhodila, věk je na to akorát.
@kokoska29 zuby právě má všechny venku už😆 ale na druhou stranu jsem ráda že si takhle řekla sama, jen mi je divný že si furt sahá do pusy
@kokoska29 zuby právě má všechny venku už😆 ale na druhou stranu jsem ráda že si takhle řekla sama, jen mi je divný že si furt sahá do pusy
@anonym_autor tak jestli to nejsou petky, tak by to taky mohly byt afty, treba k aftozni stomatitide nebo jine nemoci, ale to by sis asi vsimla.
Ano, u nás se to taky stalo a vůbec bych se tím nestresovala. 🙂 Někdy děti prostě dudlík přestanou chtít – je to normální fáze.
Je to úplně běžné, některé děti se dudlíku zbaví ze dne na den, jakmile jim přestane ‘sedět’ nebo začnou víc zkoumat ruce a pusu.
Stalo se mi to u všech tří dětí, u každého v jiném věku, takže asi z jiných důvodů. Tehdy to bylo obtížné, zpětně mi to přijde ideální. Prostě už ho nepotřebovaly.

@anonym_autor nerostou ji stolicky? Jednomu memu se zacalo z dudliku navalovat, jak mu zacly rust. Uz ho v puse nesnesl.