icon

Proč dítě náhle odmítá dudlík?

15. lis 2025

Setkala se některá z vás s tím, že dítě z ničeho nic nechtělo dudlík? 😃 Já ho stejně chtěla pomalu odbourávat, ale malá na něm byla doslova závislá, a ze dne na den ho prostě odmítala, nechce ho ani přes den když třeba brečí jako útěchu a ani večer při usínání, a docela mi to stěžuje uspávání jelikož byla zvyklá že si vezme dudlík a já ji hladím, a ona se spíš ududlá než usne 😃 furt si hrabe do pusinky, celý den tam má ruce, a mě by zajímalo jestli je to normální fáze že ho prostě nechce, nebo to může mít nějaký jiný důvod, tak děkuji všem zatím 🙂

malytlustyhroch
15. lis 2025

@anonym_autor nerostou ji stolicky? Jednomu memu se zacalo z dudliku navalovat, jak mu zacly rust. Uz ho v puse nesnesl.

lis6
15. lis 2025

No já bych tedy byla ráda, ale nemohl někdo zasáhnout, že takhle velký děti už dudlík nemají? Ty děti už jsou vnímavý

kokoska29
15. lis 2025

@anonym_autor taky si myslím že to budou zuby, zvlášť jestli si furt sahá do pusy. Každopádně buď ráda, dudlík schovej a alspoň se ho zbavíš bez hysterických výstupu. Chápu že uspavani je horší ale když ho stejně sama nechce tak s tím nic nenaděláš, to si časem sedne. Já bych teda rozhodně využila situace a dudlíky vyhodila, věk je na to akorát.

autor
17. lis 2025
@kokoska29

@anonym_autor taky si myslím že to budou zuby, zvlášť jestli si furt sahá do pusy. Každopádně buď ráda, dudlík schovej a alspoň se ho zbavíš bez hysterických výstupu. Chápu že uspavani je horší ale když ho stejně sama nechce tak s tím nic nenaděláš, to si časem sedne. Já bych teda rozhodně využila situace a dudlíky vyhodila, věk je na to akorát.

@kokoska29 zuby právě má všechny venku už😆 ale na druhou stranu jsem ráda že si takhle řekla sama, jen mi je divný že si furt sahá do pusy

malytlustyhroch
17. lis 2025
@anonym_autor

@kokoska29 zuby právě má všechny venku už😆 ale na druhou stranu jsem ráda že si takhle řekla sama, jen mi je divný že si furt sahá do pusy

@anonym_autor tak jestli to nejsou petky, tak by to taky mohly byt afty, treba k aftozni stomatitide nebo jine nemoci, ale to by sis asi vsimla.

jirenami
22. lis 2025

Ano, u nás se to taky stalo a vůbec bych se tím nestresovala. 🙂 Někdy děti prostě dudlík přestanou chtít – je to normální fáze.

evajal55
25. lis 2025

Je to úplně běžné, některé děti se dudlíku zbaví ze dne na den, jakmile jim přestane ‘sedět’ nebo začnou víc zkoumat ruce a pusu.

rebe
25. lis 2025

Stalo se mi to u všech tří dětí, u každého v jiném věku, takže asi z jiných důvodů. Tehdy to bylo obtížné, zpětně mi to přijde ideální. Prostě už ho nepotřebovaly.