icon

Proč má tříměsíční dítě reflux a nebrouká?

klara262
21. říj 2025

Ahoj holky,

potřebovala bych uklidnit. Mám holčičku - 11 týdnů, ale narodila se o více než měsíc dřív, takže korigovaně čerstvě 7 týdnů. Má hezký oční kontakt, fixuje očima, dívá se na hračky, pozoruje hračky na kolotoči, na hrazdičce, s tou si myslím už začíná i trochu hrát. Krásně mě poslouchá, když na ni povídám, usmívá se - spíš méně a ne od ucha k uchu, ale usmát se umí. Ale vůbec nebrouká/nepovídá, umí plakat o sto šest, umí udělat takové to nespokojené eh - abychom jí zvedli, a potom už jenom takové spíš pudové zvuky - když tlačí a tak. Jsem z toho nervózní, mám ještě sedmiletou dceru, také narozenou o měsíc dřív a v tomhle věku už s námi krásně povídala, ale zase třeba skoro vůbec nefixovala očima (vím, děti se nesmí srovnávat, ale samozřejmě mi to nedá). Docházíme preventivně na fyzio, cvičíme, na bříšku hlavičku zvedá už obstojně a podle fyzio minulý týden odpovídala tomu korigovanému věku hezky a pasením koníků byla už skoro na tom třetím měsíci. Jen mě znepokojuje, že když na ni mluvím, je úplně tichá jako ryba. Ještě je potřeba říct, že má hodně silný reflux - ne že by přímo zvracela - to není tak strašné, jen občas, ale celý den v jednom kuse se jí vrací mlíčko do pusy, zakuckává se a hrozně jí to vadí. Děkuju.

lv
21. říj 2025

Má čas, začne

zmrzlinka
21. říj 2025

Dej jí čas ❤️

zvalentova
22. říj 2025

neměla by rovnou recitovat?
Ne vážně, je maličkatá, navíc "nedopečená", potřebuje svůj čas. Naši jsou 35tt a také jim to trvalo delší čas oproti vrstevníkům. Reálně ke konci 4 měs.

cilkat
22. říj 2025

Reaguje a nějaký zvuk vydává. Na nějaké hlásky a slabiky je ještě velmi brzo.