Proč mé dítě vstává tak brzy ráno? Zkušenosti ostatních rodičů
Ahojte, nevíte čím to muze být, že mi mé dite porad vstává mezi 5-6h?🤦♀️😅jsou mu 4 roky, pres den nespí už rok i když by to jeste potreboval, nicmene muzu se stavet na hlavu a stejné neusne. Chodí spát v 19h nekdy až v pul 8 a stejné je v 5:30 vzhuru. Poslední dva dny v 5... Párkrát šel spát v 8 večer a vstával treba v 6:15 ale noc byla des... Tak ja už nevím.. Dnes jsem Mela budík v 5 ráno a šel spát v 19h uplne mrtvy, usnul do vteriny.. Proto ho ani nechci víc protahovat. Nikdy moc nepospal, vstavani treba v 7-8h bych spocitala na jedné ruce, ale v 5? To už je na mé moc 😅🤦♀️😭díky za vaše zkušenosti
Starší neusnula po třetích narozeninách dříve než ve 21 h, a mohla jsem dělat, co jsem chtěla, i s ní ležet a i s ní nebýt, rituál byl a stejně nic nepomohlo. Vstávala k sedmé hodině. Spala tak cca deset hodin v kuse.
Mladší měl dlouho přerušovaný spánek. Kolem pěti let se to ustálilo, že usíná mezi 19 a 20 h a vstává kolem 6 h.
Do školky super, víkend mazec. Ale též spí těch deset hodin. Náročné je svým způsobem oboje. Přizpůsobuji se. U starší jsem večer už moc neudělala, nahnala jsem to ráno než vstala. U mladšího můžu večer a vstávám v podstatě pořád stejně. A jo, je to náročné. Zase větší dítě už se zabaví, obstará, nají samo a až se vzbudím tak se vzbudím. Dočkáme se každá 😁😉.

@klika1881 Já to taky nemyslím zle 🙂 Jen je potřeba to vzít i z te druhé strany. Jsou děti opravdu nespavci, tohle ale není případ, kdy dítě vstává brzy. Vstává úměrně tomu, kolik naspí.
Nadpis zní: Čím to může být. Je to tím, že chodí dítko spát v tolik, kolik chodí. Buď mu spánek posunu nebo nic 🤭
Mě děti do 8 leží, o víkendu mají volnější režim, ale jinak přes to vlak nejede a vyhovuje to všem 🙂