Vstávání brzy ráno u 11 měsíčního dítěte

ronja55
4. zář 2018

Prosím poraďte. Syn spí už od narození v noci šíleně. Budí se co hodinu až dvě. Na to už jsem si nějak zvykla a neřeším to, ale teď posledních 10 dní vstává ráno ve 4 nebo v půl páté a už nechce spát. Vždy vstával kolem 7 ráno a teď tohle. Večer chodí spát kolem půl deváté až deváté hodiny. Přes den spí dopoledne půl hodiny a odpoledne hodinu až hodinu a půl. Když ho nedám spát přes den, tak se sním nedá vydržet, mne si oči, brečí a chce spát. Už nevím co mám dělat. Jsem jak zombie, spím 4 hodiny a ještě prerušovaně.

m.e.l
4. zář 2018

Za prve jdi spat jakmile maly usne, za druhe zamysli se nad tim jak je dite aktivni pres den - mne spaval do pul seste az seste, v posledni dobe se od ctyr mrcasi, dneska uz od dvou spal a nespal. . .Jenze pres den furt leze, stoji, obchazi nabytek - objevuje svet. Starsi syn byl jeste lepsi "kalibr", do pul desate jsem uspavala, a pak treba dve hodiny spal, dve strasil, jednu spal. . .Zlepsilo se to kolem tretiho roku, kdy v pul desate usnul, od jedny do tri či od tri do peti nespal, pak si na hodku az hodku a pul zdriml. Ja v pet stavala do prace. . .

swetlusska
4. zář 2018

U nás začalo dítě spát až po 1,5 roce. A to jsem ho odstavila už v roce. Takže vím co je to dlouhodobě špatně a málo spát :( Choď spát s ním - přes den, nic jiného nedělej, neuklízej a normálně si jdi lehnout, i na tu hodinu třeba, já to tak dělám celou dobu, jinak bych padla. Může někdo z rodiny pomoct? Každá pomoc se počítá (vaření, úklid, procházka s dítětem...).

pavca1982
4. zář 2018

Někdy kolem roku se spaní přes den dá upravit na jednou denně třeba by to pomohlo?Určitě bych chodila spát s dítětem pokud to jde.Často jsou to jen taková období, někdy se musí vydržet a zase se to upraví.Dítě se vyvíjí.

dora13
4. zář 2018

Moje deti zacaly obe nejak smysluplne spat az v roce a pul. U starsiho pomohl odstav, u mladsiho ne, naopak, budil se vic nez predtim, plus jsem jeste musela delat UM. Do te doby taky vecne nejake soky, skoky, nahodilosti, u obou deti jsem trpela spankovou deprivaci a je to hnus. Zkousela jsem vsechno mozny, spat s nimi, spat bez nich, spat sami, homeopatii, kasi pred spanim, polevku pred spanim, no proste vsechno, co se doctes ve clancich o nespavcich a zabral az cas🤷‍♀️ Spi s nim, kdykoliv je to mozne a zapoj co nejvic muze a rodinu a snaz se ten spanek dohnat. Drzim pesti, at se to u vas co nejdriv zlomi.

ronja55
autor
4. zář 2018

@m.e.l Nemůžu si jít lehnout v devět s malým. Večer ještě dělám domácnost, uklízím hračky za celý den, dělám nádobí, apod. Pak se taky chci chvíli věnovat manželovi, za celý den na sebe nemáme čas a večer je to jediná možnost být spolu. Jinak syn je hodně aktivní. Leze, stoupá si a obchází nábytek. Není chvíli v klidu. Tohle dělá ale už 2 měsíce a před tím spal normálně.

ronja55
autor
4. zář 2018

@swetlusska Snažím se si s ním jít někdy lehnout, ale kdybych nic neděla, tak to tu za chvíli vypadá šíleně. Syn všude leze a neumim si představit že nevytřu nebo nevysaju. Bohužel nemá mi moc kdo pomoct. Spíš se musím ještě starat o manžela. Bohužel má rakovinu a podstupuje chemo a je mu často špatně a nemůžu ho zatěžovat ještě úklidem nebo hlídáním malého. Je to teď složité a holt se s tím musím nějak popasovat....

kimh
4. zář 2018

Je to obdobi, prejde to. Mela jsem to taky se synem a i spousta kamaradek. Trvalo to treba kolem mesice a pak se vratili do normalu.

m.e.l
4. zář 2018

@ronja55 Domacnost delam po chvilkach behem dne, vecer mi je ukradena. . . Prave proto, abych mohla travit chvili s manzelem. A kdyz jsem mela jenom jedno ditko, tak jsem proste vecer sla spat - kolikrat jsem usnula u uspavani, protoze noci byly opravdu krusne do synovych min. peti let a jeste dnes v jeho deviti jsou vypecene. . . a ja do prace vstat musela v pet, abych syna mohla vyzvednout ze skoly. Starsi je totiz postizeny. . . takze vecne jsem v pozoru a do toho mam osmimesicni kamikazet co furt nekde leze. Jo a jinak - on se naucil v noci obcas starat i manzel, abych se ja vyspala. 😉

m.e.l
4. zář 2018

@ronja55 Promin o manzelovi jsem precetla az ted. . .Drzim palce at se vse brzy v lepsi casy obrati.

kittyy17
4. zář 2018

To je normální. Zkus to naopak, spousta dětí to má tak, že čím jsou unavenejsi, tím hůř spí a jsou unavené... Je to začarovaný kruh.
Dej ho spát dřív, a nech ho i spát přes den.
Taky jsme měli období vstávání ve čtyři. Nepomohlo nic, možná zatažené žaluzie, o půl hodiny...

ange_de_la_morte
4. zář 2018

taky jsme to tak měli - víceméně ve stejném věku jako u vás ... celé to trvalo asi 2-3 měsíce a já byla naprosto vyřízená , o to horší bylo že to byla zima takže od vstávání byla ještě třeba 4 hodiny tma, vydržet - nic jiného se s tím asi nedá udělat, já si vždycky šla pak lehnout se synem po obědě , jinak bych to nedávala

jesterka13
10. zář 2018

@ronja55 a kde malej spi? S vama v loznici nebo sam v pokojicku?

ronja55
autor
11. zář 2018

@jesterka13 S námi v posteli už od narození. V postýlce nespal nikdy. Když byl malý, tak jsem to párkrát zkoušela a řval klidně 10 minut. Je hodně kontaktní. Sam nevydrží nikde...