Půlroční mimi probudí i velmi slabé podněty
Ahoj všem,
má prosím někdo stejnou zkušenost? : Mimi - ted půl roční - již tak od příchodu z porodnice, probudí i slabé podněty hluku. I když je např. vedle v místnosti a spí, tak ve vedlejší místnosti v kuchyni když se vaří, cinkne nádobí, teče voda, posune se židle po dlažbě, normální hovor - to jsou věci které ho probudí - buď hned z kraje než je ještě v hlubším spánku, nebo v průběhu když už spánek trvá tak hodinu.
Samozřejmě vím o tom, že se nemá nechat úplně v tichu usínat a spát a od příchodu z porodnice jsem se snažila to dodržovat, ale jaksi se to moc nedařilo , budil se při normální hladině hluku a aby se vyspal, asi jsem postupně volila holt tu variantu tišší, i když se stále snažím , aby za určitého hluku usínal, např. slabě rádio.
Máte někdo také zkušenost s tím, že děcko všechno vzbudí?
Díky Ast.
Taky jsme to tak měli u starší dcery. Taky jsme si vyslechli kecy typu, že je to proto, že jsme jí nenaučili usínat v hluku 😠 Měla od malinka neklidný spánek, byla jsem ráda, že vůbec usla (většinou u prsa) a pak jsem jí opatrně vždycky přenášela do postýlky 😀 Chodila jsem potichu po bytě jako myška, abych jí pak nevzbudila, protože jí budil každý prd 😝 Zlepšilo se to pak nějak kolem roku, měla pak tvrdší spaní a už to bylo v pohodě. Nedovedu si představit, kdybych tenkrát k ní měla starší dítě, které by jí neustále budilo, asi bych si to šla hodit. Naštěstí teď ta mladší má spaní v pohodě, a hlavně usíná v postýlce, což si myslím, že bylo u té starší kámen úrazu - usínala vždy u prsa nebo v náručí a když se probudila v postýlce, byla z toho zoufalá a řvala.
@astra11
@lrg já to taky taky měla, hlavně u té starší. Ale zlomilo se to až někdy po 3 měsíci, předtím jsem mohla dělat cokoliv a spala. A pak to bylo horší a horší. Přesně jak píšeš, mluvilo se potichu, nesplachoval se záchod a to ve velkém baráku. I tam to byl problém a byla hned vzhůru... Třeba tchýně to nikdy nechápala, co já si od ní vyslechla. Ale pak se to časem měnilo a snášela víc a víc hluku a někdy od 3 let jí je to úplně jedno. S mladší to bylo podobně, ale ta snesla maličko víc, asi ji se starší ségrou nic jiného nezbylo, ale i tak přes den chodila spát ven na terasu, jinak by se vevnitř nevyspala. Každopádně já si osobně myslím, že i malé miminko potřebuje klid na spaní,aby byl spánek kvalitní, i když se u toho naučí spát... Takže bych mu ten klid dopřála, je to jenom o zvyku,ono z toho vyroste.... 🙂
Ahoj, syn mi také špatně usínal a pořád se budil, hodně jsem jej musela nosit na rukou a ale po uložení se zase probudil. Po vyzkoušení homeopatik se to hodně zlepšilo. Zkus vyzkoušet homeopatickou poradnu, popiš problém a poradí ti. Nám doporučila Pulsatilu 15 CH a velmi se to zlepšilo, vždy 5 kuliček rozpustit a stříkačkou jsem dávala do pusy. MaZa
Taky jsme to měli, mame doposud a to je male 2,5 roku, navíc se k tomu pridava uzkost, jen vstanu z postele ( uspávám ja a spi s nama/ted jen se mnou, manzel sel na gauc, ze se nevyspi )..Mame 1+1 a v breznu druhé, asi si to hodim rovnou....
Tak díky, to tedy mám fakt stejně, s tím, že si tady člověk nemůže fakt někdy prdnout s prominutím 🙂
No,do mě rýpe někdy partner, že jsem ho nechala spát v moc tichu, ale co nadělám...zas si z toho už tolik nedělám co řiká....
Snad to bude s věkem lepší...
Taky to známe, a taky byly řeči, jak jsem si to zavinila sama, že jsem okolo něj chodila po špičkách když spal. Jenže logicky: chodíš tak, jak to vyžaduje situace, určitě nejdřív nepřišlo chození po špičkách, to až postupem času, když to jinak nešlo. U nás stačilo, když prasklo ve skříni, projela motorka, prasklo mi v kloubu v jedné místnosti...hrůza. A ucpával si uši při zpěvu, vřískal u vysavače, fénu, nesnášel zvuk sprchy... Dodnes to s ním není lehký, jenže už je mu šest a já vím, že má sluch jako úplně nadprůměrný. On slyší co se kde šustne přes dvě stěny, je to kombinace velice jemného sluchu a přecitlivělého dítěte. Dneska když usne tvrdě, tak už je těžký ho probudit, ale usíná stále na můj vkus pozdě a po velkým přemlouvání a taky né sám. Ten jeho sluch mě ale už několikrát naprosto překvapil, až nadpřirozeně citlivý.
@astra11 My mame doma dva ruzne extremy: trileta dcerka spi od malicka jako poleno, nevzbudi ji prakticky nic. Naproti tomu syn ma to nejtenci spani, co jsem kdy videla, zacne sebou sit i kdyz se kolem nej v noci po spickach proplizim. Pritom pres den spi vzdycky venku a stekani psa nebo kone ho nevzbudi. 🙂
@kamilka007 : Tak to mám přesně se synkem taky - v noci se plížím kolem postýlky, když chci jít lehnout do postele a on jakoby čekal na šustnutí deky 🙂 potvůrka jeden.....začne se hned vrtět a kňourat a já jen tajím dech a moje chůze a pohyby připomínají styl tai - chi...🙂....a navíc - v posteli se bojím otočit takže se otáčím ...no já nevím jak to popsat, ale musím to svoje tělo nesmírně kontrolovat aby nezačala vrkat postel.....
@diamanta : Použila jsi slovo přecitlivělé dítě - mám bohužel ten samý pocit s mým dítětem...že má prostě tu nervovou soustavu citlivou a má tendenci být až moc reaktivní......Na rozdíl od mé starší dcery, která má jiného otce a myslím, že je na ní vidět, že prostě geny z rodiny mého bývalého manžela byly o daleko větší toleranci k podnětům, má nervstvo myslím fakt silnější, je klidnější celkově, zatímco synek je prostě "trhavější".
@astra11 mám to samé u mladší dcerky...probudí ji i zašustění peřiny ,je to hrozné. navíc mám doma staršího syna,dost hlučného,takže je to sranda...venku skoro nespí,protože ji vše vzbudí, ted v zimě je to trochu lepší.
takže přes den toho moc nenaspí,ale usne brzy večer a spí ráno celkem dlouho, to je jediná doba,kdy má klid...
@astra11 nesváděla bych to tolik na geny. Já mám obě děti s jedním otcem, a každé je v tomhle fakt jiné. Sice jsempsala, jak dcerka hysterčila kvůli petardám letos, ale vloni jako miminko je kompletně prospala, neprobudí ji ani štěkot psa, ani běžné zvuky. Jeden otec - diametrálně odlišné děti. To je prostě náhoda, každý je nějaký. Kluk prořval 6 měsíců, holka se na mě z kočáru smála. Vody se bál a řval, ona si to užívá. On chodil v deseti měsících, ona nechodí v 16ti. Prostě přirozené odlišnosti.
@astra11 To mi připomnělo mého syna - v tomto (mimo mnoho dalšího) to bylo opravdu šílené. Vzpomínám si, že jsem měla v létě pootevřené okno, vítr trochu pohnul se záclonou a syna to probudilo 😝 Časem se to lepšilo, ale i teď (budou mu 4 roky) rozhodně není těžké jej hlukem probudit 😖

@astra11 Znám to úplně přesně, taky jsem měla načteno, jak uspávat dítě v hluku, aby si zvyklo, ale přesně jak píšeš. Neusnula, budila se, takže jsme logicky byli ticho, aby se vyspala. Když spala nemohla jsem dělat nic, dokonce jsem ani nesplachovala záchod. A neustále poslouchat ty řeči, že je to kvůli tomu, že jsme jí tak naučili, to bych vraždila. Zlepšilo se to hodně až kolem toho 20 měsíce, jak začala chodit, začala i lépe spát, asi jak je víc unavená. Ale taky jak kdy, třeba ohňostroj na silvestra jí nevzbudil a jindy jí vzbudí i hluk od sousedů. Asi se s tím nedá nic dělat, jen čekat až se to dítko nějak naučí, nevím.